Previous month:
oktober 2012
Next month:
december 2012

Waar blijft da kou weer nu?

Wij staan hier al enkele weken te showen met ons wollen pakje maar verder dan de frisse ochtenden komen we niet echt.

Wollen pakje 005

Wollen pakje 004

Het patroon was super om te volgen, ik haalde het bij Pickles.  Er is telkens één van de maten gratis te downloaden, de andere kan je aankopen. Zeker de moeite waard vind ik. 

Zoals gezegd volgde ik dus netjes het patroon ( flink van mij hé) alleen maakte ik de beenlengte iets korter. Maar die hand en voet-envelopjes zijn super makkelijk, nooit koude voetjes of wantjes die niet blijven zitten.

Als mutsje heeft ze zo'n wollen strikmutske, maar aangezien het pakje zonder kap is zal ik wel nog iets moeten verzinnen om haar nekje goed warm te houden.

Ik ga waarschijnlijk voor dit gaan of ik moet een kapje aan het pakje breien.

Groetjes van een tevreden mama en een warme Saare !!

 

 

 


De eerste stappen worden gezet

Piept u even mee....

Tuin november 003

.... door het ex kippenhok naar onze geheime tuin.

Tuin november 004

Tuin november 007

Tuin november 005

De kippen weten niet wat hen overkomt, die zijn in hun nopjes. Maar zo zijn er nog wel meer die in hun nopjes zijn want vanaf dag één werden er al kamp plannen gesmeed EN uitgevoerd.

Laatste nazomerdagen 004

Laatste nazomerdagen 008

Tuin november 006

Maar deze geheime tuin zal niet lang geheim meer blijven, want ook wij hebben grootste plannen. 

Het houtkot ( zie volgende foto) zal leeggemaakt worden en zo zal de geheime tuin helemaal mee geïntegreerd worden en is onze permacultuur tuin volop in opbouw.

 

Tuin november 009

Tuin november 011

We zitten niet alleen maar met onze neus in de boeken, er worden eerste stappen gezet. 

Het is en blijft een groot project wat niet overmorgen klaar zal zijn.  We bekijken het dan ook als "ons leven".  Alle ideeën die in ons hoofd borrelen hebben we samen onder één noemer gebracht. Ons project 2020 !  De groentetuin en eetbare tuin is daar een groot deel van maar onze missie is groter , enkele andere 2020 puntjes zijn oa. gezond eten, aanspreken van onze creativiteit in de ruimste zin van het woord, dicht bij de natuur, onafhankelijk van energie,.... en beetje bij beetje, stapje per stapje komen we dichter bij onze dromen.