Previous month:
februari 2013
Next month:
april 2013

LENTE

Krijtbord 002

Gisteren nog een grijze hemel vol witte vlokken, vandaag helderblauw en ik ruik het fris groene van de lente echt al.  Die sneeuw heeft nu haar laatste kans gehad, die willen we voorlopig niet meer terugzien.

Enkele weken geleden, die allereerste lentedagen, werd ik al overstelpd door kriebels en nam ik het zijingangetje en het buitenkrijtbord onder handen voor een frisse lentepoets, en zo'n fris proper bord dat nodigt dan weer uit voor iets moois. Ik haalde wat krijtjes boven en vond inspiratie....

Wat opnieuw dan weer doorspeelt naar de kinderen, vooral Linde voelde zich op haar beurt geïnspireerd en schreef als verrassing voor ons een Lente gedichtje onder de tekening.

Krijtbord 004

Om de Lente een warm welkom te geven, maakte ik vorige week nog een mini pril lenteboompje met als onderliggende gedachte, De lente is in aantocht, maar vandaag klinkt het beter als De Lente is hier !!

Beschrijving koperen boompje en steen 006

Tis supermakkelijk om te maken en je kan er eindeloos mee variëren, ook geïnspireerd....?;-) Dit heb je allemaal nodig...

Beschrijving koperen boompje en steen 007

Beschrijving koperen boompje en steen 009

neem een heel lang stuk koperdraad, en vouw dat in vier.  Wikkel en draai het stevig rond je steen.

Beschrijving koperen boompje en steen 010

Beschrijving koperen boompje en steen 011

Draai zolang tot je een stammetje hebt.  Met de draden die overblijven maak je de kruin. Zet de draden wat meer uit elkaar en knijp ze met je hand naar beneden, probeer hier niet te perfect in te willen zijn want dat lukt toch niet, gewoon op je gevoel, met de draden tussen je vingers spelen.

Beschrijving koperen boompje en steen 012

Voila en klaar is kees.

In het boompje kan je allerlei dingen hangen, ik heb er een gehaakt fris groen lenteblaadje voor gemaakt maar wat plukjes wol, stukjes stof of papier zouden allemaal kunnen.  Laat je fantasie de vrije loop.  Voor diegene die het blaadje willen proberen, heb ik hier de beschrijving.

Beschrijving koperen boompje en steen 001

Gehaakt lenteblaadje

Beschrijving koperen boompje en steen 002

Voorzie een koperen draadje aan de blaadjes en bevestig ze aan je boompje

Beschrijving koperen boompje en steen 015

Een hele fijne eerste lentedag voor jullie.

 


Dinsdag :: Vlaamsche kost dag

Wat gaan we eten vandaag?  Een vraag die niet echt als muziek in mijn oren klinkt.  Maar van tijd tot tijd de "koppijnvraag" is.

Al van smorgens begint dat, tis dan nog vroeg in de ochtend dus nog gene paniek. Na het middageten , shit wa gaan we nu vanavond eten?( lichte paniek )......efkes bellen naar mijn schatteke om te vragen waar hij goesting in heeft........Ah ja  ( witloof in den oven , of spaghetti of croque monsieur, tis gelijk,)  Om één of andere reden word ik nooit enthousiast van zulke telefoontjes.  Niets te maken met de lekkere voorstellen natuurlijk maar gewoon, het niet weten en niet altijd hetzelfde op tafel willen en daar heel de dag mee rond lopen.

Na de middag en tijd om de kinderen van school te halen, daarna snel naar de winkel, nog altijd niet beslist wat er op tafel komt ( zullen we dan toch maar gaan voor diene witloof? ) en tegelijkertijd  met grote verwachtingen om in de winkel plots een mega opstoot van inspiratie te krijgen...... Noppes dus, het blijft een kwelling, als er dan toch een flits van een lekker recept door mijn hoofd gaat, vergeet ik altijd enkele ( belangrijke ) ingrediënten te kopen

Daar moest dus dringend een einde aan komen.

Weekmenu's  a la Mme zsa zsa zijn niet echt een optie hier, kweet nu al dat ik dat nooit twee weken achter elkaar volhoudt. We gooien het dan maar over een andere boeg met vaste dagen !! Laat ik dat even verduidelijken  .

Maandag :: Rijst of Pasta dag

Dinsdag :: Vlaamsche kost dag

Woensdag :: Spaghetti dag

Donderdag :: Kookboeken dag

Vrijdag :: Pizza dag

Zaterdag :: Veggie dag dus eigenlijk ook kookboeken dag

Zondag :: Frietjes dag

  Rode kool 002

Rode kool met worst en pataten oftewel dinsdag vlaamsche kost dag

Een vast ritme met voldoende mogelijkheid tot variatie en/of impulsieve kookmomenten ;-)  Dit loopt hier nu al enkele maanden en het is een goed ritme, het neemt ( meestal) die ene vraag uit mijn hoofd, maar nog niet zoals ik het zou willen.  Zo loop ik bijvoorbeeld op maandag/ dinsdag/ donderdag en zaterdag nog te lang te denken over wat met rijst of pasta of welke vlaamsche schotel of in welk kookboek zal ik iets lekkers vinden. 

Daarom ga ik vanaf nu voor een maandmenu binnen het vaste weekschema. te beginnen met de twee resterende weken van maart ( een halvemaandmenu ) . ( laten we hopen dat ik dit zal volhouden)

Maandmenu 003

  Maandmenu 001

Mijn mantra om dit te laten slagen :: Rust en Ruimte in mijn geest ::

 

 

 


Tram 4

Papa 40 003

Nief volk op Tram 4 .

Wandeling 011

Piekmoment dit weekend !!

Overbezetting op Tram 4 want Tram 6,  Tram 5, Tram 3,  Tram 2,  Tram 1 en Tram 0 werden allemaal gemobiliseerd voor het feest in Tram 4

Papa 40 013

Met als kers op de taart, een wens voor iedereen met een prachtige wensballon

Papa 40 026

Papa 40 029