Previous month:
maart 2013
Next month:
mei 2013

Mooie afsluiter

Gisterenavond kregen we wel een heel bijzondere afsluiter van het weekend voorgeschoteld.  Net toen Stijn in bad wilde stappen belde de buurjongen..." Er gaat nen ballon opstijgen op het veld !!" Snel draaiden we ons hoofd  en keken richting veld, er stonden inderdaad wel wat mensen bij elkaar en daar kwam een jeep aangereden met zo'n ballonkarretje achteraan.  Ja ! wauw !!. "Stijn wacht nog maar effie met in bad te gaan we gaan eerst naar de ballon kijken !"  Want in de vier jaar dat we hier wonen is dit de eerste keer dat dit gebeurd naast ons huis en zoiets mag je gewoon niet missen !!

Ballon 005

Met grote ogen keken we hoe alles werd voorbereid en plots kwamen er heel wat leuke herinneringen bij me boven. 

Ballon 004

Zo'n 17 jaar geleden stonden mijn schatteke en ik met een bonzend hart te wachten op onze luchtdoop.  En niet zomaar een luchtdoop want we waren net verloofd.

Even een tripje terug in de tijd ( naar het tijdperk waar digitale foto's nog niet bestonden dus sorry voor de slechte kwaliteit, tis een foto van een foto)

Luchtdoop verloving 002

Ik en Jurgen in de mand

Luchtdoop verloving 003

Luchtdoop verloving 004

Na de landing kregen we nog een echte luchtdoopafsluiter, een stukje haar werd in brand gestoken en geblust met champagne !!  Erg gerust waren we toch niet !

Luchtdoop verloving 005

voor zover de leuke herinnering...

Ballon 007

(Het zwart vlekje achter de witte goal is ons huis). Ondertussen kwamen er nog meer mensen uit de buurt kijken en stond de ballon al bijna klaar om op te stijgen, hij wiebelde wel eerst wat van links naar rechts en dat was erg spectaculair om te zien en vooral om eronder te gaan staan .

En dan is het moment daar dat de mand wordt losgelaten en de ballon geruisloos vertrekt, de blauwe lucht in.

Ballon 011

Daag, goede reis !


even alles op een rijtje

Ondertussen toch al met twee voeten in de Lente, gelukkig. hoewel ik vandaag ook al een beetje zomer proefde. Bon, de openingszin (over het weer) hebben we gehad en dan nu to the point. ;-)

Hoe zit dat nu eigenlijk met diene blog hier, want een blog hebben en er niks posten dat is maar flauw hé.

Ik heb er al veel over liggen tobben.... blijf ik verder bloggen? waarom zou ik verder bloggen? Er zijn zooooveel blogs, heb ik de blogwereld nog iets te bieden? Waarom neem ik geen tijd meer om te bloggen?  Alle minder positieve gedachten op een rijtje dus.  Terwijl ik wel geniet van de interactie met jullie en het "tonen" van ons leven. 

De blog die ik hier heb bij typepad is geen gratis versie zoals blogger, ik betaal maandelijks een kleine 10 euro, ik ruil daarvoor kan ik mijn eigen lay out kiezen, meer foto's uploaden en kan ik online support krijgen, althans dat was zo, want die nederlandse support kunnen ze niet meer langer blijven bieden.  Als tegemoetkoming voor de jarenlange blogklanten, mag ik deze blogruimte gratis blijven gebruiken zolang ik dat wens. 

Stel u voor, net als je zo aan het twijfelen bent, wel/niet blog , waarom elke maand betalen als ik niet meer blog?, komt dit uit de lucht vallen, dat is toch een teken !!

Dus als beleefd meisje , dank ik het typepad team van harte voor het oplossen van mijn probleem :-)

Bon, dat is dan al één deel opgelost maar daarmee ben ik nog niet aan het posten hé.  Ik vrees dat heel mijn blogverhaal wat in een sleur is gekomen en een sleur vind ik altijd moeilijk om te doorbreken.  Daar zijn frisse nieuwe ideeën voor nodig met een gezonde portie daadkracht en die zijn niet echt voor het rapen hier ten huize Mama Ilse.  Zelf lees ik enkele blogs, sommige volg ik al jaren... laatst was ik mezelf aan het afvragen waarom lees je daar nog altijd, wat blijft me daar boeien? En het antwoord was, ik hou van hun "dagelijkse" verhalen/foto's, een kijkje in hun leven, de continuïteit. 

Als we daar nu ook eens voor gingen? voor continuïteit? 

Nu weet ik sowieso al ( mijzelf kennende) dat dit niet makkelijk zal zijn, leuk en nieuw de eerste week en dan vanachter den hoek komt het plots aangevallen, het pff-tnieuwe-is-eraf gevoel. En om dat voor te zijn gaan we de testperiode zetten op vier weken want zoals ze zeggen duurt iets nieuw in je systeem brengen, vier weken.  En om mezelf nog meer te helpen ga ik tijdens die vier weken op vaste dagen posten. Maandag: we starten de week met frisse moed, dinsdag: daar is de eerste rustdag al   , woensdag: kheb weer heel wat te vertellen, donderdag: even niet, vrijdag: hier zijn we weer, zaterdag: we doen vlijtig verder en zondag: we rusten uit om op maandag weer van de partij te zijn.

Mjin schatteke weet niet wat er gebeurt als hij dit leest, die slaagt compleet groen uit. Zijn vrouwke die nooit iets moet weten van schema's en planningen gaat hier zomaar efkes op hare blog een blogschema invoeren !  En dan moet u weten, hij is nog meer net bekomen van de vorige shock , ons maandmenu.

Dus, afspraak komende maandag hier voor het eerste blogje van velen ;-)

April vanalles 021