Previous month:
april 2013
Next month:
juni 2013

Fase 3

Tis zover, morgen is de officiële start van fase 3 van de ruwbouwverbouwing.  Klinkt ingewikkeld? nee hoor. Ik geef u  graag wat meer uitleg.

De ruwbouwverbouwing zegt het eigenlijk al zelf, de grote werken en alle ruimtes creëren zonder de echte fijne afwerking,  Fase 1 was de bovenverdieping, de ruimtes zijn er maar zo gaan we nog steeds met zaklamp slapen ( leve de zomer dus ;-) en is er nog geen leem op de muren.  Fase 2 was de badkamer en de kapperkamer, we kunnen nu heerlijk in bad gaan, maar echt gezellig is het daar nog niet.  Fase 3 is de afbraak en opbouw van de achterbouw, volledig winddicht. Daarna volgt dan de afwerkingsfase die uiteraard ook in vele fases zal verlopen en  waar ik al lang over zit te dromen ............... ......................................................

Oké maar eerst terug naar morgen, fase 3 dus, de twee achterkamers zijn leeg gemaakt alsook de veranda, morgen gaat de veranda afgebroken worden en volgende week gaat de rest ook neer.  We kunnen het nog niet echt geloven maar binnen enkele maanden zullen we vanuit onze living en eetkamer op onze tuin kunnen zien.

Nu moet ik  eerst naar buiten om te genieten van dit ....

Verbouwing fase 3 003

en van mijn lievelingsperkje dat op het punt staat om nog meer mijn lievelingsplekje te worden want het vingerhoedskruid gaat bijna bloeien.

Groen 002

en wanneer ik me dan om draai en weer naar binnen stap, kijk ik (nog even) op dit...

Verbouwing fase 3 004

Verbouwing fase 3 001

en stap ik langs de veranda naar binnen. ........

Vanaf morgen zal het al heel anders zijn. I' ll keep you posted :-)


Saartjes wandkleedje

We zijn ondertussen al half week 5 van het nieuwe blogexperiment, hoog tijd voor een evaluatie vind ik.

Allereerst zijn die vier weken voorbijgevlogen en moest ik mezelf geen blogschema hebben aangesmeerd dan zouden er veel mooie en leuke blogmomenten voorbij zijn gegaan.  Om die reden ben ik dus erg blij dat ik mijn vaste blogdagen had.  In de toekomst wil ik deze dan ook graag behouden behalve de zaterdag, daar maken we ook een rustdag van. Maandag, woendsag en vrijdag blijven behouden.

Maar jullie wachten natuurlijk op de foto's van het wandkleedje.

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 140

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 017

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 018

Hier krijgt u ook een gratis kijkje op de achterkant ;-)

De boom,vogels, uil en blaadjes zijn van vilt en genaaid op een lap jutte, de boom en de grote vogels zijn opgevuld met wol, de omboording en de vogelnestjes zijn van tricot en werden ook vastgenaaid.  De kleinere vogeltjes en de uil kunnen uit hun nestjes gehaald worden.  Het gras en de lucht zijn er met de viltnaald opgeprikt.

En op de schommel, wel daar komt vast ooit wel eens een vrolijk blond meisje met blauwe ogen op zitten ;-)

 


HET feestweekend

Met twee jarigen in één weekend, maakten we er een heus feestweekend van met overnachting voor de gasten en kampvuur.

:: zaterdag ::

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 003

Saartje werd 1 en haar dag begon alvast lekker met een eetbaar kadootje !!

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 026

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 049

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 066

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 073

Moet ik nu nog lang poseren mama, ik wil mijn frietjes opeten hoor !! ( haar echte neus-optrek-poseer-blik )

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 068

 

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 083

:: zondag ::

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 087

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 135

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 104

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 113

en voor een 12 jarige mag er al wel wat extra vuurwerk op de taart !!, er waren 3 (mannen)handen nodig om alles tegelijkertijd aan te krijgen voor een optimaal spektakel !

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 089

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 091

 

 


de avond ervoor

De avond voor een verjaardag vind je me eigenlijk nooit in de zetel, meestal in de keuken of de laatste kadootjes nog inpakken of de tafel versieren of vlaggetjes hangen of een kaartje schrijven. Meestal heb ik handen tekort !! Maar deze keer niet, iedereen was super enthousiast voor Saartjes eerste verjaardag morgen en iedereen wilde meehelpen.

Stijn ging cake bakken, Lander schreef het kaartje en versierde de tafel, Linde werkte haar kadootje nog af en ging balonnen opblazen....

Feestvoorbereidingen 007

Feestvoorbereidingen 010

Feestvoorbereidingen 009

En zo deelden we samen in de feestvoorbereidingen.

Ik heb heel de avond genoten van ieders enthousiasme en maakte nog een rabarbertaart naar het recept van natuurlijk rijk. Want diene rabarber hier, die moet dringend opgegeten worden.

Feestvoorbereidingen 003

Als Saartje morgenvroeg wakker wordt, zal ze al deze verrassingen mogen ontdekken.

Myphoto

Feestvoorbereidingen 014

Toen Linde de ballonnen uithaalde en heel verwonderd riep, he kijk het zijn hartjes !! antwoorde Stijn daarop: "Dat is net goed want Saartje komt uit de wereld van de Liefde !!"

Ik zou het niet beter kunnen gezegd hebben, en nu moet ik echt gaan slapen want we vieren feest morgen en overmorgen voor onze 12 jarige !! Slaaplekker !!


Tuinsoepeke

Tuinsoep 001

Op de éénjarige is het nog even wachten maar gelukkig doen de brandnetels en de lava het erg goed en nu moeten jullie weten daar kunt je dus echt heel lekkere soep van maken. 

Wat heb je nodig:

2 stengels lava selder

een grote pot brandneteltoppen

2 patatten

2 ajuinen

2 teentjes look

2 eetlepels morgabouillon ( kruidenbouillon)

handje vol rijst

eventueel met balletjes

 

snij alle groenten in stukken en doe in de kookpot, stoof wat aan met olie en zet onder water ( ik had veel brandnetels dus gebruikteeen grote pot met 3L )  Laat alles goed doorkoken en mix de soep, voeg de rijst en balletjes toe en laat opnieuw doorkoken tot deze gaar zijn.

Tuinsoep 002

Serveer met een lekker sneetje zelfgebakken brood met goeie boter en geniet van uw tuinsoepeke.


met vertraging

Met enige vertraging ben ik hier voor de blogpost van vrijdag en zaterdag. Kweet  dat was niet afgesproken, met alle pinkster en trouwvoorbereidingen die moesten getroffen worden had ik het plan om even snel tussendoor nog te bloggen maar ik had natuurlijk al andere dingen die ook nog even snel tussendoor moesten gebeuren, zoals de trouwkadoo afwerken, kofffers laden voor de overnachting, feestkledij strijken, lunch maken..... enfin om dus gewoon te zeggen dat ik geen tijd had om te bloggen. 

Op deze zonnige zondag wil ik het dus alsnog goed maken met wat foto's en dan ga ik snel weer naar buiten want er is een kleine ramp gebeurd in onze tuin, er heeft een slakkenaanval plaatsgevonden met als doel , de gourgetteplanten.  Als het goed gaat zullen er twee het overleefd hebben ( van de 10).  en ik kan u verzekeren dat ik daar heeeeel pissig van wordt, als de slakken het dus al horen via blogland,  tis oorlog !!! Vanavond kom ik eraan met mijn trappisten, dan zullen we nog eens zien wat  het lekkerst is, gourgette of trappist !!

Maar foto's had ik beloofd

Trouw bobonne en luc 014

Trouw bobonne en luc 011

Als kadootje maakte ik deze raamhanger met regenboogkristal.

Trouw bobonne en luc 002

Trouw bobonne en luc 009

En het kastje is nu ook compleet met de boekjes op het bovenste plankje.

Kastje eindresultaat 002

Tot maandag voor de vierde blogweek :-)

 


"nieuw kastje"

Kastje saartje 012

We wonen nog steeds op een kleine oppervlakte met zijn zessen en die laatste in de rij heeft uiteraard ook recht op haar eigen plekje, wat voorheen gewoon een rondslingerde mand was waar meer andere dingen in belanden dan speelgoed is nu vervangen door een multifunctioneel bejaard ikea meubel ( 13 jaar) dat al heel wat rolletjes heeft gespeeld , van speelgoedkast met bakken tot boekenkast, gereedschapopslagplaats en ja zelf bijna naar de kringloopwinkel gebracht, maar gelukkig deden we dat niet want kijk eens hier , op zijn kop voldoet ie aan een ideale speelgoedkast voor kruipende dreumesjes. 

Kastje saartje 003

En zo even wat veranderen en reorganiseren kan toch deugd doen.

Kastje saartje 001

Wat ik met het bovenste vakje wilde doen, wist ik niet zo direct dus liet ik het nog zo, tot ik nu hier achter de pc zit  en de foto's upload, en ik een geweldige ingeving krijg, ik zet daar gewoon alle leuke boekjes voor Saartje en voorleesboekjes. Ga ik morgenvroeg eerste werk doen.

Kastje saartje 006

Verder zit er in de kast een mandje walnoten wat ze heerlijk vindt om in en uit te laden, een paar grote stenen en schelpen,  een mandje met rammelaars, een bal, een oldtimer bus met kindjes die mama steeds moet vol laden met kindjes en heen en weer rijden en natuurlijk een kleine collectie diertjes, die op vraag hun geluidjes moeten doen.

Kastje saartje 008

Verder vindt ze de keukenkast ook wel erg interessant  :-o  ik moet ogen op mijn rug hebben !!

 


de avonturen van Saartje en poes

Het gaat hier snel, Saartje heeft het nu helemaal te pakken en begrijpt nu ook dat het kruipen dient om jezelf te kunnen verplaatsen maar vooral ook om te poes te kunnen achtervolgen...

Saartje op verkenning 004

" Mama, poes heeft geen eten meer ! " lees:  ik heb al het eten uit het kommetje gehaald.

Saartje op verkenning 008

Maar we hebben nog wat stukjes worst over, da zal poes ook wel lekker vinden.

Poes neemt een stukje en loopt naar buiten om het rustig op te eten.

Saartje op verkenning 011

"He poes, wacht, er liggen nog stukjes hoor "

Saartje op verkenning 015

" Wat ga je nu doen poes? Wacht ik ga mee "

Saartje op verkenning 016

Saartje op verkenning 018

"Mama, ik ga effie met de poes mee hé, ik kom seffens terug, daag "

Saartje op verkenning 022

Saartje op verkenning 026

" En nu lust ik wel een grote boterham want van poes achtervolgen krijg ik grote honger ! "


goed opgeschoten

Tuinwerk reslutaat 003

Het verlengde weekend komt op zijn einde en de tuinwerken zijn hier goed opgeschoten, het grootste zaaiwerk is  gebeurd, komende week nog de laatste stukken.

Tuinwerk reslutaat 002

Zie is aan wa ne stapel !! Daar kunnen we wel wat zomerse avonden mee vullen denk ge niet ;-)

Tuinwerk reslutaat 001

Tot maandag voor een nieuwe blogweek :-)