Previous month:
juni 2013
Next month:
augustus 2013

Onze mini biowinkel

 Diene klaverthee komt ondertussen jullie oren al wel uit zeker?  Hoogtijd voor wat anders !!

Met wat zal ik eerst beginnen.  Euh misschien best met vandaag.  Of nee eerst even over gisteren. Gisteren realiseerden we ons dat we een probleem hadden, 13 oogstklare courgettes en een diepvries en ijskast vol courgette.  Wat nu gedaan?  Gelukkig vonden we een leuke oplossing.

Biowinkel op straat 004

Gourgette winkel aan straat, of beter gezegd onze mini biowinkel ;-) . We vonden het wel maar saai om met 1 product in de winkel te staan dus verkochten we ook nog eetbare bloemen en gourgettesoep.

Biowinkel op straat 001

Stijn stond als echte marktkramer op de straat en lokte voorbijfietsende mensen , die niets meer deden dan even opzij kijken en verder rijden.  Dat kon niet blijven duren vond hij en ging toen vastberaden bij de buren in de straat aanbellen met als aankondiging , we hebben een biocourgettewinkel voor onze deur, kom je iets kopen?  Blijkbaar is hij een echte verkoper want we mochten toch wat klanten verwelkomen en aan het einde van de dag hadden we 6 courgettes verkocht, 1,5 L soep en een dertigtal eetbare bloemen.

Biowinkel op straat 003

Wat doen jullie zoal met jullie courgette oogst? ;-)


Klaverthee

Klaver 005

Nadat ik bij haar las dat klaver eetbaar is, werd ik nieuwsgierig en ging wat verder googlelen en ja hoor zowel witte als rode klaver is eetbaar, de blaadjes worden meestal wel gestoofd en van de bloemetjes word lekkere thee gezet. 

Dat blogje kwam dus net op tijd want kijk eens naar diene gazon van ons, zooooooo ontzettend lang en VOL klaverbloemekes.  Voor het grasmachien werd bovengehaald werd er eerst een voorraadje ingeslagen.

Klaver 007

Klaver 008

Daar houd ik zo van , simpele lekkere dingen waar je maar even voor in je tuin hoeft te stappen.

Schol !goe weer ......

Saartje staat 002
 

Mama, kom, ik sta te springen van ongeduld, tis goe weer en de buren hebben den bbq al aan. Kom mama we moeten vertrekken....

Op vakantie bij de buren 001

Aangezien er een park tussen ons en de buren zit, laden we alles (inclusief Saartje) in de bolderkar en zijn we weg.

Op vakantie bij de buren 003

om daar lekker te genieten van goe gezelschap, lekker eten en voor sommigen nen goeie duvel. Even geen verbouwingen hier.eindkadootjes

Eindkado 001

In de zomer zal je hem nergens bespeuren maar in de winter zal hij je neus met plezier rood kleuren.

Eindkado 003

Deze koning winter maakte ik op aanvraag voor Linde's klas.

De klassemoekes van de klas hadden het idee om voor de juffen elk een mand te geven met daarin allemaal zelfgemaakte kadootjes van de ouders. De idee├źn gingen van pesto, confituur, graanrepen, plantjes, zaadjes, oorbellen,...... ik maakte voor elk van hen een gehaakte ring.

Gehaakte ringen 002

Gehaakte ringen 004

De basis voor de ring kocht ik bij Veritas en met een super fijne draad haakte ik kleine roosjes. Het patroontje heb ik via ravelry denk ik, dat moet ik nog eens nakijken.

Eindkado 007

Eindkado 008

Als bedanking voor juffen en meester maakten we origami sterretjes, gepresenteerd in een klein glazen potje.