Previous month:
november 2013
Next month:
januari 2014

luid gejuich

Dat is wat ik te horen kreeg toen ik vertelde dat we zondag de kerstboom gingen zetten.  Joepiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee MET smoutebollen hé mama !!

Nu moet u weten dat we vorig jaar met onze verbouwingen geen plek hadden voor een kerstboom en we heel het kerstboomversieren en smoutebollen eten hebben overslagen. 

Maar het is toch wel een echte traditie geworden.  De derde zondag van de advent zetten we de kerstboom, halen de kerstversiering van de zolder en versieren we hem.  Nadien bak ik smoutebollen en drinken we chocolademelk.  MMM mmm.  Die smoutebollen dit jaar smaakten weer heerlijk.  Ik gebruikte mijn overheerlijk recept waar je achteraf geen buikpijn van hebt ;-) .... plattekaasmoutebollen of voor de nederlandse lezers, kwarkoliebollen

Kerstboom zetten 007

Ook benieuwd hoe ze smaken, hier kan je het recept nog eens nalezen.

Kerstboom zetten 002

Kerstboom zetten 003

En onze kerstboom, die mag dit jaar weer helemaal stralen.

Net als deze vier engeltjes of zeg ik beter bengeltjes

Kerstboom zetten 017

Kerstboom zetten 018

Toen ik samen met Stijn buiten stond om de smoutebollen te bakken ( tja keuken is nog zeer primitief hé en zonder dampkap ;-) zei hij tegen me, mama als we later groot zijn dan komen Lander, Linde, Saartje en ik samen met onze kindjes hier de kerstboom zetten en smoutebollen eten !! 

En op zo'n moment smelt mijn moederhart.

Laat die kleinkinderen maar komen !!  maar wel alles op zijn tijd hé.

 


sint was hier en mijn hersenkronkels

Sint en piet waren hier 004

Sint en piet waren hier 007

Sint en piet waren hier 008

Sint en piet waren hier 005

Zoals jullie zien  hebben de pieten het weer erg naar hun zin gehad hier. En met zoveel ruimte hebben ze dan ook extra pepernoten en snoep gestrooid, amai wij hebben de komende weken genoeg om onze buikjes te vullen.  Ook kreeg ieder leuke kadootjes en was iedereen meer dan tevreden, reken daarbij een extra vrije dag van school en het sintfeest is meer dan geslaagd !!

En met de sint achter de rug, hoop ik even op wat rustige weken, maar dat is een illusie want de laatste schoolweek komt eraan met extra kerstspel, oudercontact en kerstfeest.  En dan zwijgen we nog over de kadootjes. 

Waarom ervaar ik dit plots maar als druk en stress,  ik kan me niet herinneren dat ik dat vroeger ook zo had. OOh help is dat de ervaring van een dagje ouder worden.  oei oei, misschien is dat wel zo, wie kan het zeggen.  Ouder word ik wel dat is een feit maar ik voel me helemaal niet zo.   Of toch?  gisteren na een zoen van mijn schattie kreeg ik te horen dat ik precies toch wel wat rimpeltjes heb aan mijn ogen.  euh euh. Of is dat dan toch de tol van al dat verbouwen?

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat ik het niet meer snap, Wat ik vroeger zo leuk vond en zo van genoot voelt nu zo zwaar op mijn schouders.

En dan kom je ineens op een punt waar je geen fut meer hebt om dingen te doen en je een beetje leeft op automatische piloot, je heel veel ideeën en dromen hebt maar tegen de avond constateert dat er weer een dag voorbij is.

Gelukkig komen we op dinsdagen weer samen met enkele mama's van school en zitten we gezellig samen met een tasje koffie of thee en doen we elke week iets creatiefs.  Een heus oplaadmoment. Hopelijk kan ik die drive hier thuis ook weer doortrekken.

 

 


De bom

Dit weekend ontplofte er een bom, recht in ons salon. 

Misschien even wat voorgeschiedenis.  We zaten nog steeds in dat kleine livingske met ons zessen , wachtend op ramen die niet meer voor dit jaar zullen zijn en op verwarming van onze nieuwe ruimtes. 

Ik kan u zeggen dat we het ZOOOOOO BEU waren dat we beslisten om de ramen toe te maken met isolatieplaten en zo de ruimte alvast in gebruik te nemen. Jurgen plaatste vorig weekend verwarmingselementen en dan was het zo ver. Ruimte om echt in te leven.

Na enkele dagen begonnen al die dozen zo hard naar mij te roepen dat we als een bliksemflits naar de Ikea reden en ons een heuse IVAR kast aanschaften.  Dat gebeurde zaterdagochtend.  Tegen de middag zaten al een paar elementen in elkaar en begonnen die dozen nog harder te roepen, tegen de avond kon ik het niet meer aanhoren en opende ik alvast enkele dozen.  Zondag ging het heel de dag door, al mijn creamateriaal vloog de dozen uit en belandde recht in onze IVAR !! 

Dat klinkt allemaal zo mooi, maar ik kan u verzekeren dat wanneer al die dozen open gingen er een echte bom ontplofte midden in ons salon. 

Kijken jullie even mee.

Creakasten 001

Creakasten 003

Creakasten 007

 

Creakasten 008 Creakasten 014

Creakasten 004

Creakasten 018

Creakasten 021
    Creakasten 023

 

Creakasten 029

En zo ziet het er maandagmiddag uit, het meeste zit erin op enkele laatste dozen na. Ik ruimde deze kant van de kamer alvast helemaal op en zette de dozen aan de andere kant van de living ;-) Zo kan ik kiezen welke kant ik uit kijk en welke kant ik fotografeer  ;-). 

schoon hé !!!!

Over het feit dat we volgend jaar nog moeten chappen en vloeren daar gaan we nog niet aan denken, we leven hier en nu dus leve de creativiteit en de Ikea ;-)