Previous month:
december 2013
Next month:
februari 2014

Een aanrader !!

Ik citeer vanuit mijn zijkolom : "Waar mijn hart van vol is loopt mijn blog van over".

Wel wat ik nu met jullie wil delen is duidelijk iets waar mijn hart van vol is.  En dit moet gewoon verder de wereld rond.....

Laat ons zeggen dat de weg naar een nieuwe wereld voor ons allemaal begonnen is.  Het is geen rariteit meer wanneer je bezig bent met groene energie, recyclage, permacultuur, zelfvoorziening,....... Kortom wanneer je kiest voor een bewuster leven. Dat is zeker nodig willen we verder leven hier op aarde. De zorg voor onze aarde is heel belangrijk .  

Voor al die mensen die bewuster leven en deze weg naar een nieuwe wereld bewandelen, raad ik volgend boek aan.  Ik kan bijna niet anders dan zeggen dat het een MUST is, het hoort er gewoon bij, het maakt alles tot een geheel.

samenvatting van het boek via bol.com

Tijdens een zomer in een landhuisje in Ierland kwam Tanis Helliwell - in eerste instantie tot haar eigen verbazing - in contact met een "leprechaun", een Ierse kabouter, die haar niet alleen het een en ander leerde over de evolutie van elementwezens (zoals feeën, elfen, gnomen en kabouters), maar ook over de onderlinge afhankelijkheid van mensen en elementwezens in hun gezamenlijke evolutionaire bestemming. Een zomer met het Kleine Volkje geeft inzicht in vele geheimen van het kabouterrijk en verhaalt over hun levendige spel, humor, nieuwsgierigheid, ondeugendheid, plezier, wijsheid en goddelijke doel. Volgens de leprechauns streven de elementwezens er momenteel naar om, samen met geëngageerde mensen, de Aarde te genezen en een "nieuwe" wereld te scheppen. Met haar innemende stijl en humor schetst Tanis Helliwell een treffend beeld van een Iers dorpje en zijn inwoners en beschrijft ze tegelijkertijd haar fascinerende relatie met haar leprechaun-vriend.

Het boek viel me toe via een kennis en ik voelde meteen dat ik het moest lezen , alsof ik er op zat te wachten, zo leek het wel. Ben dan ook heel blij dat dit boek op mijn pad is gekomen, en dat het mijn leven heeft verrijkt .

Veel leesplezier.

 

 


een maatje groter

Zoals dat hoort, groeien onze kinderen als kolen! 

Zo is de oudste mij bijna voorbij gestoken in lengte en leeft ie op grote voet ( 42 ). De jongste , die gaat echt veel te snel ( althans dat is mijn gevoel ;-). De twee middelste hebben voorlopig nog geen echte groeispurt maar die staat volgens mij  te wachten achter het hoekje. 

Maar dus niet allemaal tegelijk want dan kan ik niet volgen.  Laten we alvast beginnen met de kleinste spruit.

Haar muts/col was al een tijdje aan de kleine kant, gelukkig heeft de winter  nog niet echt toegeslaan en lukte het nog met een kapje eronder en bleef ze warm maar echt goed zat dat toch niet. Daar moest ik dringend wat aan doen.  Ik ging opnieuw voor hetzelfde fantastische patroon en maakte de versie voor 1 - 2 jaar.

Muts saartje en op stap 001

Muts saartje en op stap 009

 

Muts saartje en op stap 011

Muts Saartje Check. 

De volgende graag ......


en daar is 2014

Van kerstboom zetten tot kerstboom afbreken, het was een mooie tijd in onze ruime living, we ontvingen met gemak vrienden, lagen languit in de zetel film te kijken of haalden het nodige creamateriaal uit de desbetreffende kasten.  Met andere woorden een volle , leuke kerstvakantie .

Maar voor ik het vergeet wil ik jullie eerst allemaal en mooi 2014 toewensen vol leven en kleur !

2014 heeft heel wat in petto voor ons, het zal het jaar worden van de officiële opening van mijn kapsalon, het jaar van veel licht in de vorm van ramen voor onze achterbouw , het jaar van de laatste breek- en uitgraafwerken in de keuken en zeker niet vergeten een nieuw jaar om aan onze tuin te werken. Maar naast al dat materiële wordt 2014 ook een jaar van samen groeien en bloeien. Ik denk dat ik dat laatste op mijn ijskast ga plakken dit jaar !!

De mama groep mag dit jaar natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ben jullie nog wat foto's verschuldigd van de voorbije knutselwerkjes.

Adventsspiraal 002

we maakten een vilten lapje waar we dan een adventspiraal op prikten met de viltnaald.  Het appeltje is ook geprikvilt en kan dag na dag verder gaan tot de laatste ster, kerstmis.  Aangezien de advent nooit hetzelfde aantal dagen telt heb ik gekozen om elk jaar de laatste aantal gele stippen aan te passen om zo elk jaar een exact aantal stippen te hebben.  ( dat is het handige aan prikvilten, je haalt het er zo af of prikt er een bij.

Adventsspiraal 001

We maakten ook van die super leuke sterlantaarntjes in alle kleuren en maten....

Sterlantaarn 004

Sterlantaarn 013

 

Sterlantaarn 014

Sterlantaarn 010

Papier sterlantaarn 003

De miniversie, daar kon net een theelichtje in en die deelde ik uit als kerstkaartje. De mini's zijn ook leuk voor aan de lampjes van je kerstversieringen te hangen. 

Willen jullie zelf ook aan de slag, het internet staat vol van beschrijvingen dus daar ga ik zelf geen moeite meer voor doen.  Het enige is jullie de link doorgeven en je zijt vertrokken.  Oh of misschien toch nog effie zeggen, het papier dat je gebruikt voor dit project is gewoon ( gekleurd of beschilderd) papier maar dat wrijf je in met olijfolie of zonnebloemolie, volledig laten intrekken en je kan beginnen. 

De link(s)

fotoversie met engelse uitleg

filmversie op you tube

( iets zien helpt toch altijd beter vind ik :-) 

Veel plezier