Previous month:
februari 2014
Next month:
juni 2014

Dubbel feest

Saartje en stin 040

Dit is niet zomaar een foto van de zon..... als u goed kijkt ziet u een HALO. 

Deze HAL(L)O zagen we dit weekend tijdens het verjaardagsfeest van Saartje en Stijn. wij waren allemaal verwonderd door dit moois, 's avonds zat er al een mailtje in mijn postvak van oma, zij had even wat gaan opzoeken en ik citeer : 

Een halo ontstaat door hetzelfde verschijnsel dat een regenboog veroorzaakt:

lichtbreking van licht afkomstig van de zon of maan.

Het verschil zit hem in het medium: een regenboog ontstaat door lichtbreking in regendruppels, een halo door lichtbreking in ijskristallen.

 Of het nu regendruppels of ijskristallen zijn.

Ik denk dat het ook gewoon n'en 'hallo' naar ons allen was!!!!

Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Bedankt hierboven twas nen hele mooi hallo die we kregen, eentje die ons hart verwarmde.

We vierden dus feest.  Zowel voor Saartje die 2 kaarsjes mocht uitblazen en een dag later voor Stijn die 13 is geworden.

Kijk maar eens hoe schattig ze zijn, ja zelfs op 13 ben je nog schattig ( zegt de mama )

 

Saartje en stin 046

Saartje en stin 001

 

Saartje en stin 057


De binnenkant :: 1 ::

En hopla daar zijn alweer de voordelen van het bloggen.  Want als jullie hier over de vloer komen moet het toch wel een beetje netjes zijn. 

Opruimen gaat bij mij wel eens gepaard met reorganiseren.  En reorganiseren wil wel eens zeggen kringloopwinkel.  Deze keer ging het zo: Na een bezoekje aan de kringloopwinkel waar ik 2 zetels en voetenbankje vond.  Begon ik de ruimte waar ik de zetels wilde op te ruimen, lees: Saartje kreeg een nieuw speelhoekje en een nieuw kastje voor haar keukenspulletjes ( ik zaagde gewoon de oude boekenkast in twee ) en in een mum van tijd hadden we een nieuwe zithoek en een nieuwe speelhoek. 

Thuis

Thuis 006

Thuis 007

Vooral de zetel aan het raam met de voetenbank is erg in trek. Ik moet tijdens de schooluren regelmatig mezelf een momentje rust geven en in de zetel gaan zitten want na school heb ik daar geen kans meer toe, er wordt zelf huiswerk gemaakt in de zetel !!

Thuis 004

En met opruimen bedoel ik eigenlijk ook een gezellig seizoentafeltje maken.

Thuis 008

En dan weet en zie ik dat bloggen goed is voor de mens :-)

Saartjes nieuwe speelhoekje is een echte hit, het aantal tasjes thee en bordjes taart die daar al over de toonbank zijn gegaan, ik kan het niet meer bijhouden.  Het staat dan ook op een strategische plek  , veel passage en letterlijk het middelpunt van de leefruimte.

Thuis 012

Thuis 010

Thuis 011

En als er gasten over de vloer komen, wordt de grote tafel gezet en is er lekkers voor iedereen.

Thuis 001

  Trrriiing, trrriinng.  Hallo tatti, hallo Nanan, willen jullie langskomen? Ja natuurlijk kan dat, er is thee en taart, tot straks.

 

 


Leest u weer mee?

Want dat zou ik erg leuk vinden. 

Na een lange rustperiode weer helemaal terug :-)

U zal zich ongetwijfeld wel afvragen hoe het hier met ons gaat.  Er is een heleboel te vertellen over vanalles en nog wat, maar met het zonnetje dat buiten zo heerlijk straalt stel ik voor dat we vandaag buiten beginnen.

Tuin begin mei 001

Ons terras met op de achtergrond de nieuwe ramen :-) Als grondbedekking kozen we voorlopig om hakselhout te leggen, zo is het toch iets of wat proper en één geheel.

 

Tuin begin mei 002

Vanop het terrras kijken we op dit.

 

Tuin begin mei 003

dit jaars nieuwste experiment, de vierkantemetermoestuin in een ietswat eigen uitvoering.

Elke vakje geeft plaats voor één bepaalde groente, overzichtelijk. Heel anders dan onze polycultuurtuin die we vorig jaar zaaiden.  Hoe staat het daarmee, laten we eens gaan zien.

Tuin begin mei 005

Tuin begin mei 007

Krulkool, spruiten,koolrabi, broccoli in bloei, komkommerkruid in volle bloei, snijbieten die in bloei komen, rucola

Het enige wat wij gedaan hebben is vorige lente, alles gezaaid en in de zomer veel geoogst, de rucola en het komkommerkruid zaaiden zichzelf al opnieuw uit. Van de snijbiet en de krulkool konden we de hele winter dooreten.  ( dankzij de vorstvrije dagen)

Tuin begin mei 006

Tuin begin mei 004

De calendula is uiteraard ook weer van de partij, met op de achtergrond snijbiet, venkel, en broccoli in het zaad.  De nieuwzeelandse spinazie komt ook al door, Mmm daar kijk ik naar uit, en zo'n makkelijk plantje, gewoon knippen en dat blijft maar doorgroeien, heel de zomer lang, en het volgend jaar komt het gewoon weer terug.

Tuin begin mei 008

De kippen, die zitten eindelijk in hun ren, al bezorgen ze ons wel kippenzorgen want ze blijven ontsnappen.  Gisteren maakten we heel het ren ontsnappen-onmogelijk.  Maar toen ik deze morgen ging kijken liep er opnieuw een kip vrij in de moestuin. AAAAAAAAAAA  xw%*¨£DMFDGLFGL¨LFD%£¨*%/%¨*CXW>   Als da zo blijft voortgaan, dan vrees ik dat we veel kip eten de komende dagen .

Tuin

En omdat we 8 kippen en 1 haan nog niet in hun ren kunnen houden, willen we nog meer kippen. 

2 broedse kippen die het moederschap zullen delen.

Want ze leggen zo'n lekkere eitjes, daar smullen we allemaal graag van.

A 002

Gekookt eitje op een bedje van rucola,peterselie,sla, calendula samen met een gekookt patatje en gestoofde snijbiet. Mmmm