Previous month:
mei 2014
Next month:
juli 2014

De voorbije dagen

Stijn, Saartje en ik gingen er een week tussenuit.  Lander en Linde gingen logeren en toen bleef papa nog alleen in het huis.  Gelukkig had hij geen tijd om ons te missen want hij had meer dan zijn handen vol.

De cederbeplanking aan de achtergevel is afgewerkt, de voordeur werd dichtgemetst, de eetplaats en keuken uitgegraven en beton gegoten.

Verbouwen 001

Uitgraven 001

Verbouwen 003

Nu is alle afbraakwerk voorgoed gedaan en wordt er alleen maar afgewerkt.  Voorlopig leven we dus weer even in een kleine bouwwerf, tot er geïsoleerd en gechaped is maar hé het is zomer en buiten bloeien de bloemen, dus draaien we gewoon ons hoofd naar de andere kant.

Tuin 011

Tuin 014

 Tijdens de werkweek hier thuis amuseerden Saartje en ik ons in de Ardennen, het was al een voorsmaakje op de vakantie.  We gingen met Stijn's klas mee op eindreis en zorgden voor het eten, tussendoor hadden we heerlijk tijd voor onszelf en oefenden we met stenen gooien.

Buiten 008

Buiten 009


Leve juni

Ik hou van juni, en dat is niet alleen omdat ik dan jarig ben :-), nee, juni is zoveel meer.

Tuin 008

Tuin 006

Tuin 009

Tuin 003

Vlier 002

Tuin 005

Linde 9 jaar 001

:: De tuin en moestuin krijgen eindelijk vorm en kleur, bijna een uitbarsting van bloei en kleur, zo heb ik het het liefst.

:: Het begin van vele maaltijden gemaakt met groenten uit de tuin

:: zoveel bloemen in de tuin dat we met gemak een mooi gevuld vaasje op tafel kunnen zetten, zonder in de tuin iets te missen.

:: overheerlijk ruikende rozen

:: nieuwe voorraad vlierbloesemsap

:: jarigen van alle leeftijden

:: heerlijk lange avonden om bij goed weer na het avondeten nog wat in de tuin bezig te zijn en s'avonds bij zonsondergang nog een ommetje in de tuin te doen.

:: de laatste schooldagen die naderen en vakantie sfeer die in de lucht hangt

:: één van mijn favorietste jaarfeesten, St. Jan.  Gezellig met spelletjes en picknick maar bovenal het vuurspringen ;-)

:: vingerhoedskruid, dat dit jaar niet meer is teruggekomen, snik snik. en ik dacht dat die zichzelf zo goed uitzaaide?

:: ..... en ik ben waarschijnlijk nog wel een paar dingen vergeten.

 


Babam

Deze zomer vind je ons niet in een tent maar in onze babam.  Ik vertaal even voor mensen die geen tweejarige peuter hebben rondlopen. Wij gaan dit jaar dus met de caravan op reis. Geen tent opzetten, luchtmatrassen opblazen, lekker slapen op een gewone matras, een voordeur kunnen opendoen , ons eigen mini huisje op vakantie. Laat de vakantie maar komen :-)

Caravan 001

Caravan 003

Tis een oud bazeke onze babam, maar nog in volle glorie om ons gezinnentje te huisvesten.  Het enige waar hij nood aan heeft is wat kleur. Dus laten we beginnen met het interieur...  wat kleurrijke gordijntjes en dat is al heel wat anders.

Caravan 007

Caravan 001

Caravan 010

Caravan 012

Nu nog wat kussens en we kunnen heerlijk slapen . 

Slaapwel.