Previous month:
november 2014
Next month:
februari 2015

Heerlijk spelen

Vandaag opnieuw foto's bij de blogpost.  Ja mijn laptop en ik leren elkaar al beter kennen, de meest courante zaken kan ik voor mekaar krijgen, waaronder dus ook foto's opslaan :-)

De laatse dagen is het niet echt buitenspeelweer, laten we maar niet te lang uitwijden over dit sombere weerbeeld, maar naar de andere kant er van kijken.  Mijn bijna tienermeisje bouwde de laatste dagen dit heerlijke huis voor haar paarden en elf.

Spelen (5)

 

Spelen

Spelen (8)

De elf kwam uit elfenland naar mensenland en besloot om te blijven, ze bouwde een huis met alles wat ze maar kon vinden of wat ze mocht gebruiken van de mensen.  Ook de paarden kregen een luxe verblijf.  Ja er werd zelfs een gastenverblijf gebouwd.

Spelen (9)

Uren zou ik naar haar kunnen kijken.  Heerlijk om zo te kunnen spelen.

Soms gaat ze ook wel eens naar boven om aan haar bureau'tje te werken, schrijven en tekenen.  De kans is dan heel groot dat kleine zus ook mee naar boven wil.  Gelukkig vind Linde dit nooit een probleem, en trekken ze met z'n tweetjes naar hun kamer.  Als ze dan beneden komen, krijg ik zulke taferelen. :-)

Spelen (2)

Spelen (3)
 
Het begon allemaal met:  ik wil ook oorbelletjes :-) 

 

 


nieuw is goed ! ?

Alle kinderen stellen het prima op school en dus stelt de mama het ook goed. 

Ik voel me de laatste dagen ook precies weer op de schoolbanken.  Alleen is er geen juf of meester aanwezig en dan is het wel wat frusterend als je alles iets niet begrijpt. Ik zit hier namelijk met mijn nieuwe laptop en de daarbij horende software van windows 8.1.  Man man man na ik schat ongeveer zo'n 10 jaar met die XP versie te werken voel ik mij plots een computerleek.  Help wat is me dat zeg, ik had vroeger altijd zo te doen met de oudere generaties die destijds met de computer aan de slag gingen en van al dat computergedoe geen barst begrepen en dan van die computermiddagen gingen volgen voor senioren.   Wel nu, ik heb dus te doen met mezelf.  ( Nee ik ben nog niet ingeschreven voor zo'n seniorencursus !  )

Ik kan er alleen maar van meenemen dat ik duidelijk meer gesteld ben op dingen die vertrouwd zijn dan op nieuwe avonturen.  Hoewel ik die lijn  niet helemaal kan doortrekken in mijn leven hoor. Af en toe eens iets nieuws ontdekken is nodig en houdt me wakker maar heel dat computergedoe is een verhaal apart.  Laat ons zeggen dat ik computer gerelateerde avonturen liever bewandel met een ervaren gids aan mijn zijde ! Of misschien is er nog een andere verklaring en ben ik gewoon te lui om al mijn kostbare tijd in het herontdekken van windows te steken.  

Enfin, verklaringen zoeken vraagt ook tijd dus we houden het gewoon bij wat het is.  Binnen enkele weken spreek ik hier niet meer over :-)

( Sorry geen fotootje vandaag want ik weet dus nog nie hoe dat marcheert ....)


Januari

Mama vandaag januari ?  Wel honderden keren heb ik hierop nee moeten zeggen.  Tot vandaag, want vandaag is het zeker januari EN is het schooltje open .  Of beter gezegd Saartjes eerste schooldag !  Maanden heeft ze hier naar uitgekeken. 

Eerste schooldag saartje 001

Deze ochtend stonden er 4 brooddozen op een rijtje ( vier, jaja geen kleintje meer onder mama's rok ), te wachten om gevuld te worden met lekkere boterhammetjes en niet te vergeten een klein dessertje. 

Dan lekker warm induffelen want brr wat was het koud deze morgen.  In het klasje aangekomen was ze nogal stilletjes, zoveel nieuwe kinderen. Gelukkig kreeg ik nog een dikke zoen toen ik vertrok.

Dat ze er klaar voor is dat weten we al lang, ben alleen benieuwd hoe het vandaag zal verlopen , al die nieuwe afspraken en nieuwe kinderen. Dat het maar snel 3u is :-)

Nieuwjaarsfeestjes 009