Previous month:
december 2015
Next month:
maart 2016

Afwerking kamers

Komend weekend zal er opnieuw flink geleemd worden.  Stijn zijn kamer krijgt de eindlaag.  De jongens van ons zijn er echt aan toe om hun kamer te kunnen invullen en hun eigen stekje te kunnen maken.  Lander is de eerste gelukvogel, twee weken geleden was al het werk klaar en konden eindelijk zijn nieuwe meubeltjes erin. 

P1000186

P1000187

nog een prikbord en een wandrekje ophangen, de plintjes plaatsen en die kamer kunnen we volledig van de checklist schrappen ! joepie.

Stijns kamer

P1000189

P1000245

Hopelijk zal de eerste leemlaag droog zijn morgen. Na de leem moet de parket nog en dan zal het niet lang duren of hij slaapt terug in zijn eigen kamer.

 

 


Druilerig weertje maar zonnetje in mijn hart

 

P1000226

11.30u en zo grijs en donker is het buiten...  een druilerige dag dus, maar dat is gelukkig buiten.  Nu ik geef toe dat ik zelf ook gelukkiger word als het zonnetje schijnt, maar vandaag voel ik toch ook warmte in mijn hart, warmte en verlangen want ( dit vertelde ik jullie nog niet) vanavond is het BIODANZA.... mijn wekelijks dans - me-time - meditatie - oplaad - vreugde - tederheid en nog zoveel meer moment.

Ik dans ruim een jaar en Biodanza heeft mijn leven zeker veranderd.  Het is een vreugde brenger een bron van onuitputtelijke liefde, het laat me dansen hoe ik me voel.....voor mij een must en zeeeeeer verslavend :-)

Het brengt mij mooie momenten van verbondenheid, momenten van innerlijk voelen en innerlijk geluk, momenten van verdriet en grenzen voelen. 

Biodanza is in groep maar we dansen vaak ook alleen of met twee.  Bewegingen doe je naar eigen aanvoelen, je wordt telkens uitgenodigd een dans/gevoel te dansen.

En vanavond is het dus Biodanza-avond, ik kan haast niet wachten :-)

Ik wil graag een gedicht delen van Agnes Neus, een zeer inspirerende biodanzadocent

Zij verwoordt in dit gedicht precies wat ik ervaar in biodanza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ********

Ik danste mijzelf,

zomaar ineens,

had de muziek mij te

pakken.

en nam mij mee

naar plekken in mijzelf

nooit eerder ontdekt.

 

Ik danste mijzelf,

zomaar ineens

ontmoette in mijzelf

in mijn kracht en in mijn

kwetsbaarheid

ben ik dat?

ja, zo mag ik zijn.

 

Ik danste mijzelf,

zomaar ineens

en ontmoette een ander

ik zag met mijn hart

en wist dat ik ik mag zijn

en jij helemaal jij.

 

Ik danste mijzelf

zomaar ineens

bruiste het leven in mij

liet levenskracht zich

voelen

van top tot teen

van binnen naar buiten,

Alle seizoenen in mij mogen er zijn.

 

Agnes Neus

***************

 

 

Enkele mooie plaatsen waar je biodanza kan volgen in Vlaanderen

Biodanza met Ann : Hartekracht  Te Antwerpen

Biodanza met Nanja:    Levensplezier Te Lier

Biodanza met Leen : Scheppingskracht Te Tongeren en Turnhout

 

In Nederland ken ik er niet veel, enkel Agnes natuurlijk, zij geeft les in Eindhoven, Breda en Baarle

Haar website: Biodanza met Agnes


Einde aan het gepieker, Leef het Leven !

Het is altijd fijn als je voelt dat je de juiste deur bent ingeslagen, dat er een soort rust in je opkomt, dat je eindelijk mag stoppen met piekeren over die ene vraag en verder je leven leven.

Die beslissing bracht me rust en ook een nieuw idee, waar ik uiteraard nu enthousiast over ben.... zo gaat dat met goeie ideeën :-)

Pijn en verdriet voelen over iets wat je moet loslaten, was iets waar je door moest dacht ik zo.  Loslaten om plaats te maken voor iets nieuws...... Deze week werd het me eindelijk duidelijk, waarom zo hard zijn voor jezelf en waarom dingen loslaten als ze zoveel voor je betekenen.   De vorm is veranderlijk en in beweging en dat is goed, want dat is ook wat ik doe, leren, ervaren, veranderen en bewegen.  Mijn goede voornemen voor 2016 was/is een overvloed aan Liefde, zowel voor mezelf als voor iedereen die mee wil oogsten ;-).  En mijn blog is absoluut een plek van Liefde, een plek waar mensen komen kijken, lezen, zich laten inspireren, een plek voor mij waar ik stilsta bij momenten die mij vreugde en liefde brengen.  Want waar mensen zijn, waar mensen verbinden, is Liefde.

Een plek van verbinding op welk gebied dan ook.  Ik wil deze plek graag houden en verder kleur geven.... ik plakte er een facebookpagina aan, zo is er meer interactie mogelijk tussen mij en jullie of jullie als lezers onderling.  Ik stel me al voor dat iemand van die overheerlijke smoutebollen bakt en een foto zet op de facebook pagina. of iemand met een vilttalent en deelt zijn/haar mooie werkjes met ons.... Dat zou toch geweldig zijn... :-)

Blogverhuisplannen zijn opgedoekt, ik heb in al die jaren al teveel verteld en neem teveel bytes in beslag dat ik overal zal moeten betalen wil ik dezelfde vrijheid als hier.  Dat is dan ook uitgeklaard en het voelt gewoon goed om met een frisse wind op dezelfde vertrouwde plek te kunnen blijven.  

Moest hier nu een foto staan dan zou dat eentje zijn van mij, armen wijd en heerlijk ronddraaiend in een veld bloemen op een zomerse avond met een zacht briesje in de warmte van de ondergaande zon.  

Ziet u het ... aaaaah heerlijk hé !

Zo, ik denk dat ik nu wel genoeg gepalaverd heb over heel dat bloggedoe.  Tijd voor de leuke blogposten !

 


Handwerk

Een vaste waarde op maandagmiddag.... handwerkhulp in de klas.  Al het vijfde jaar op rij, kom ik elke maandag in de klas.  Vorige week zat ik opnieuw vooraan in de klas (op het bordtrapje ;-) toen één van de meisjes naast me kwam zitten en vroeg: Mama Ilse ken jij eigenlijk iedereen van onze klas?  Natuurlijk ken ik jullie allemaal, ik ken de meeste van jullie al van in de kleuterklas en ik kom toch ook al vijf jaar in de klas met handwerk, weet je nog : vroeg ik haar, toen ik zwanger was en ik met mijn dikke buik niet op jullie kleine stoeltjes kan zitten, toen mocht ik van Juf altijd op haar grote stoel zitten.  En weet je nog toen Saartje als baby meekwam in de draagdoek en toen ze groter was, dat ze rond kroop in de klas?   Oh ja, antwoorde ze, dat weet ik nog.  En met haar handen vol breiwerk ging ze terug op haar plaats zitten.  

Een vaste waarde op woensdagmiddag / avond..... een volle mand handwerkjes van de vijfde klassers.  Het zijn geen rechte lapjes meer, nee deze breiwonders zijn gewoon met vier priemen en pantoffel aan het breien !! Iedereen is goed op weg, dus veel breihulp is er niet nodig vandaag.

P1000185

P1000184

Wat is het toch fijn om handwerkmama te zijn  :-)