Previous month:
februari 2016
Next month:
april 2016

Er is weer leven in de brouwerij

Opnieuw weer veel beweging in ons gezin, alle kinderen terug naar school ( joepie) om binnen een week opnieuw thuis te zijn voor de paasvakantie.

 

Elke winter zie ik naar mijne hof en denk ik .....  pff zo koud en guur, zo buiten zijn en in den hof werken is niks voor mij, ik ben waarschijnlijk niet zo'n buitenmens denk ik dan....hoe kan diene hof ooit terug goed komen.... en dan plots, ineens out of the blue is het daar, een mega opstoot van lentekriebels die mij naar buiten sleuren en mij met mijn handen in de grond duwen.  Snoeien, opruimen, paadjes proper maken, brandnetels te lijf gaan, moestuinbedden inspecteren.  Laatste pastinaken oogsten, hekken verplaatsen, zandbak uitkuisen, noem maar op...   En elk jaar laat ik me verwonderen door de bieslook, rabarber of citroenmelisse die hun kopjes al boven de grond hebben en voel ik mij een buitenmens !  ( maar niet in de winter ;-)

Als ge dit zo leest binnen achter uwe pc, dan wilt je natuurlijk  graag wat fotookes erbij,  eentje met een in de grond wroetende mama Ilse of een opgeruimde tuin bij een fris lentezonnetje.  Jammer maar da gaat nu niet, want tis al donker buiten en als het donker is ben ik zo geen buitenmens hihihiihahahahha...  das een goei hé  ( ik hoor mijn dierbare gezinsleden al zuchten op den achtergrond, daar is ons mama weer met haar flauwe moppekes zene ).  ach als ik er al zelf mee kan lachen is het al geslaagd , toch !  Vind ik wel :-)

Maar waar heb ik dan wel bewijsmateriaal van. 

Ik maakte deze kei leuke oorbelletjes voor een jarige dansvriendin.

P1000278

Drie kusjes aan elk oor :-)

Dan was er nog de stylingcrew ( alias oma ) die ons totaal verraste met deze nieuwste outfit !! 

P1000318

Marthe ( alias Linde) voelde zich nog wat slapjes en kon jammer genoeg nog niet optreden,  Hanne ( alias Saartje die droomt van rood haar) wilde echter niet wachten ,........ K3  zoekt vervang K tje...... gelukkig werd er snel een vervangster gevonden en kon het optreden toch doorgaan. 

P1000330

Dames en heren, mag ik u voorstellen, Marthe en Hanne in actie

P1000333

Gelukkig voldoe ik voor Saartje als een perfect K3tje :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


grieptoestanden

Ja tenhuize Mama Ilse is de griep aanwezig.  Linde is al 5 dagen ziek en Lander heeft zich erbij gevoegd sinds vrijdag.  Maar we horen toch nog bij de gelukkigen, want ik hoor van vrienden waar ze allemaal platliggen en op school is meer dan de helft ziek.   De koortsdagen zijn gelukkig voorbij maar de hoestbuien en futloosheid wil maar niet weggaan.  Dus naar school gaan zit er voorlopig nog niet in.  Tussen al het zorgen door, probeer ik ons huisje en andere huisgenoten ziektevrij te houden en moet iedereen  gember/citroen thee drinken en vroeg slapen :-) .  Allemaal onder het motto: beter voorkomen dan genezen.

Saartje en ik profiteerden deze week van de extra tijd samen om haar speelhoekje eens grondig uit te mesten sorteren en te herschikken....  ( zelf is ze super blij met haar hekjes ( afval van schabben normaal voor brandhout)  die ze nu als schuifdeur kan gebruiken.  Wie zegt er dat kinderen duur speelgoed nodig hebben hihihi :-) nadien deden we allebei nog een beetje strijkwerk :-)

P1000286

P1000284

P1000282

P1000287

P1000288