Inspiratie in Tienen
Terrasjesweer.....?

effie een cake blogje

Elk jaar opnieuw kijk ik uit naar de rabarber en alle overheerlijke dingen die je daarmee kan doen, of beter gezegd, rabarbertaart , rabarbercake, rabarbersap, rabarberconfituur.....

Toen we dit huis kochten stonden er wel 15 grote rabarberstruiken, met stengels van 5 cm dik,  nee nee ben niet aan het overdrijven ! Ik deelde al verschillende planten uit maar nog hebben we een grote opbrengst elk jaar, dit is dus gewoon een rabarberhuis met een rabarbervrouw.  Ohh ja ,klinkt wel leuk.

Onze rabarber in onze tuin...  zoals ik al zei zijn we dus bevoorrecht met deze dikke rabarberstruiken, Mijn opa zei vroeger altijd om dikke stengels te krijgen moet je de kleine pietluttige stengeltjes eruit trekken, zodat de plant gestimuleerd wordt om te groeien,  voor mensen met een jong plantje , veel rabarber eten, zodat ie snel dikker gaat groeien. je kan natuurlijk ook altijd een stek vragen aan iemand die veel en grote planten heeft ;-)

P1000706

P1000702

P1000703

 

P1000699

Elk jaar probeer ik wel een nieuw recept uit maar nu heb ik het allerbeste recept voor rabarbercake van de hele wereld gevonden ,dit is de kers op de (rabarber)taart,  Sappig, zoet en zure smaak !! Dit is een blijvertje !!

P1000697

Het recept komt nota bene gewoon uit het nieuwsblaadje van colruyt.  Dus ver moet je nie zoeken, in dit geval komt het gewoon naar je toe :-)

 

400 gr rabarber

1 bio appelsien

250g ricotta

125g boter

3 eieren

2 eetl amandelschilfers

150 gr zelfr bloem

150 gr suiker

2 eetl bloemsuiker

 

rabarber in fijne stukken snijden, rasp sinaasschil tot 1 eetl zeste

mix boter en suiker, voeg ricotta toe, mix eieren een voor een onder tot glad mengsel, zeef de bloem boven het deeg en goed roeren, meng rabarber en zeste erdoor.  bekleed vorm met bakpapier en giet het deeg erin, maak inkeping in de lengte van de cake en bestrooi met amandelschilfers.   Zet 1 uur in over op 180 .  De cake is klaar als u er een mes in steekt en de het droog uitkomt.

( ik heb de cake 1u en 10 min laten bakken)

Zit u soms ook zo te klungelen als u bakpapier in de bakvorm wil krijgen?  Dan heb ik hier een kei goeie tip voor jullie.  hou het bakpapier even onder de kraan, en wring het gewoon uit, zo kan u het in eender welke vorm leggen zonder dat het meteen weer wegspringt :-)

P1000544

P1000545

bakpapier dat natgemaakt is kan je heel makkelijk in de juiste vorm leggen

P1000546

ziezo geen bakpapiergevecht meer !

en nu ga ik nog een stukje cake eten :-) Smakelijk

 

 

 

 

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Martine Du Caju

Ziet er zeer lekker uit, hoewel ik niet zo'n rabarberfan ben, maar ja, als het in je eigen tuin groeit smaakt het wellicht beteršŸ˜Œ

Mariken

Mmh, dat ziet er heerlijk uit! En smaakte het ook goed? Groetjes, Mariken

treuzel

He Ilse,
Kwam dat ff goed van pas !!! Zondag was een goede vriendin jarig en we gingen mee vieren en wilden wat lekkers meenemen. Ze kookt graag met ricotta dus ik kon al raden dat ze jouw cake zou lusten. Ik deed er ook het sap van de appelsien in en altijd ook een dikke snuf zout als tegenhanger voor het zoete. Heerlijk ! Ik maak er meteen nog 1 deze week :-). Dankjewel dus, ok voor de mooie kaartjes in de lieve envelop !!! Trui

Sarah

Volgens mij at ik gisteren zowaar een stukje van deze cake...zou dat kunnen Trui? Het heerlijke rabarberbaksel gisteren na het toneel van klas 7 deed me hier echt aan denken!
Geen rabarber in onze tuin, maar veel vraag van de zonen daarnaar, dus dat moeten we echt in orde brengen!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.