grieptoestanden

Ja tenhuize Mama Ilse is de griep aanwezig.  Linde is al 5 dagen ziek en Lander heeft zich erbij gevoegd sinds vrijdag.  Maar we horen toch nog bij de gelukkigen, want ik hoor van vrienden waar ze allemaal platliggen en op school is meer dan de helft ziek.   De koortsdagen zijn gelukkig voorbij maar de hoestbuien en futloosheid wil maar niet weggaan.  Dus naar school gaan zit er voorlopig nog niet in.  Tussen al het zorgen door, probeer ik ons huisje en andere huisgenoten ziektevrij te houden en moet iedereen  gember/citroen thee drinken en vroeg slapen :-) .  Allemaal onder het motto: beter voorkomen dan genezen.

Saartje en ik profiteerden deze week van de extra tijd samen om haar speelhoekje eens grondig uit te mesten sorteren en te herschikken....  ( zelf is ze super blij met haar hekjes ( afval van schabben normaal voor brandhout)  die ze nu als schuifdeur kan gebruiken.  Wie zegt er dat kinderen duur speelgoed nodig hebben hihihi :-) nadien deden we allebei nog een beetje strijkwerk :-)

P1000286

P1000284

P1000282

P1000287

P1000288

 


Gezellig hé !

Gezellig hé althans, wij vinden dit al heel gezellig, misschien lijkt het nog op niet veel maar dit noem ik toch al een salon.  Met plek voor iedereen, kacheltje erbij en ne goeie film, meer moet da niet zijn !

P1130350

P1130361

De oorspronkelijke plannen van de architect waren anders. Het salon zou in de achterste ruimte komen en hier de creatieve ruimte.  Maar we konden ons er niet echt mee verbinden, een jaar hebben we het salon daar gehad maar we kregen het niet zo gezellig als we in gedachten hadden,  plus daarbij zaten we niet bij onze kachel !!  Dus dachten we even out of the box en kwamen we met zotte plannen op de proppen.  Want dat wilde zeggen dat alle creakasten moesten verzet worden.  En dan vertel ik nog niet dat we ze twee keer hebben moeten in en uitladen in één week tijd hé.  ( omdat de osb vloer er nog onder moest, oeps niet aan gedacht)  gelukkig zijn we zulke dingen snel vergeten als we het mooie resultaat zien.  Dat is een beetje zoals bevallen, da vergeet je ook tot die eerste wee en denkt je weer, dju ja.  De kasten zullen nog 1 keer verplaatst moeten worden om te lemen in de grote vakantie.  Dat brengt het totaal op 4.  Das dan een schoon evenwicht he, 4 keer bevallen en 4 keer creakasten verzet.  Ok daar kan ik mee leven . Nee nee, je moet nie panikeren, zot zijn doe gene zeer :-) bevallen daarentegen ;-)

Maar kom nog wat fotookes hé van ons gezellig salon :-)

P1130359

P1130353

En... gezellig toch hé ! 

De crearuimte komt nu ook veel beter tot zijn recht en wordt door ons allen gebruikt, computeren, studeren, huiswerk, tekenen en Jurgen heeft wilde plannen voor een topbiljart.  Ja even een verhoog plaatsen brengt wel wat met zich mee.

Allee kga nog wat genieten van ons salon hé :-)

 


De binnenkant :: 1 ::

En hopla daar zijn alweer de voordelen van het bloggen.  Want als jullie hier over de vloer komen moet het toch wel een beetje netjes zijn. 

Opruimen gaat bij mij wel eens gepaard met reorganiseren.  En reorganiseren wil wel eens zeggen kringloopwinkel.  Deze keer ging het zo: Na een bezoekje aan de kringloopwinkel waar ik 2 zetels en voetenbankje vond.  Begon ik de ruimte waar ik de zetels wilde op te ruimen, lees: Saartje kreeg een nieuw speelhoekje en een nieuw kastje voor haar keukenspulletjes ( ik zaagde gewoon de oude boekenkast in twee ) en in een mum van tijd hadden we een nieuwe zithoek en een nieuwe speelhoek. 

Thuis

Thuis 006

Thuis 007

Vooral de zetel aan het raam met de voetenbank is erg in trek. Ik moet tijdens de schooluren regelmatig mezelf een momentje rust geven en in de zetel gaan zitten want na school heb ik daar geen kans meer toe, er wordt zelf huiswerk gemaakt in de zetel !!

Thuis 004

En met opruimen bedoel ik eigenlijk ook een gezellig seizoentafeltje maken.

Thuis 008

En dan weet en zie ik dat bloggen goed is voor de mens :-)

Saartjes nieuwe speelhoekje is een echte hit, het aantal tasjes thee en bordjes taart die daar al over de toonbank zijn gegaan, ik kan het niet meer bijhouden.  Het staat dan ook op een strategische plek  , veel passage en letterlijk het middelpunt van de leefruimte.

Thuis 012

Thuis 010

Thuis 011

En als er gasten over de vloer komen, wordt de grote tafel gezet en is er lekkers voor iedereen.

Thuis 001

  Trrriiing, trrriinng.  Hallo tatti, hallo Nanan, willen jullie langskomen? Ja natuurlijk kan dat, er is thee en taart, tot straks.

 

 


rondleiding in mijn keuken

Waar een mama al niet blij van wordt !! 

De keuken terug op de juiste plek, leve stromend water, zon op het aanrecht, nieuwe handdoeken en zelfstandige dreumesjes !

Keuken 008

Keuken 001

Keuken 014

Keuken 007

Keuken 016

een echte inloopberging , zo eentje waar je altijd al van droomde en die je wil hebben als je later groot bent :-)

Keuken 006

Seldervoetjes die opnieuw aan het schieten zijn

Keuken 005

schillen netjes in de compostemmer

 

Keuken 011

lekker smullen aan het zonne-tafeltje.

 


De bom

Dit weekend ontplofte er een bom, recht in ons salon. 

Misschien even wat voorgeschiedenis.  We zaten nog steeds in dat kleine livingske met ons zessen , wachtend op ramen die niet meer voor dit jaar zullen zijn en op verwarming van onze nieuwe ruimtes. 

Ik kan u zeggen dat we het ZOOOOOO BEU waren dat we beslisten om de ramen toe te maken met isolatieplaten en zo de ruimte alvast in gebruik te nemen. Jurgen plaatste vorig weekend verwarmingselementen en dan was het zo ver. Ruimte om echt in te leven.

Na enkele dagen begonnen al die dozen zo hard naar mij te roepen dat we als een bliksemflits naar de Ikea reden en ons een heuse IVAR kast aanschaften.  Dat gebeurde zaterdagochtend.  Tegen de middag zaten al een paar elementen in elkaar en begonnen die dozen nog harder te roepen, tegen de avond kon ik het niet meer aanhoren en opende ik alvast enkele dozen.  Zondag ging het heel de dag door, al mijn creamateriaal vloog de dozen uit en belandde recht in onze IVAR !! 

Dat klinkt allemaal zo mooi, maar ik kan u verzekeren dat wanneer al die dozen open gingen er een echte bom ontplofte midden in ons salon. 

Kijken jullie even mee.

Creakasten 001

Creakasten 003

Creakasten 007

 

Creakasten 008 Creakasten 014

Creakasten 004

Creakasten 018

Creakasten 021
    Creakasten 023

 

Creakasten 029

En zo ziet het er maandagmiddag uit, het meeste zit erin op enkele laatste dozen na. Ik ruimde deze kant van de kamer alvast helemaal op en zette de dozen aan de andere kant van de living ;-) Zo kan ik kiezen welke kant ik uit kijk en welke kant ik fotografeer  ;-). 

schoon hé !!!!

Over het feit dat we volgend jaar nog moeten chappen en vloeren daar gaan we nog niet aan denken, we leven hier en nu dus leve de creativiteit en de Ikea ;-)

 


"nieuw kastje"

Kastje saartje 012

We wonen nog steeds op een kleine oppervlakte met zijn zessen en die laatste in de rij heeft uiteraard ook recht op haar eigen plekje, wat voorheen gewoon een rondslingerde mand was waar meer andere dingen in belanden dan speelgoed is nu vervangen door een multifunctioneel bejaard ikea meubel ( 13 jaar) dat al heel wat rolletjes heeft gespeeld , van speelgoedkast met bakken tot boekenkast, gereedschapopslagplaats en ja zelf bijna naar de kringloopwinkel gebracht, maar gelukkig deden we dat niet want kijk eens hier , op zijn kop voldoet ie aan een ideale speelgoedkast voor kruipende dreumesjes. 

Kastje saartje 003

En zo even wat veranderen en reorganiseren kan toch deugd doen.

Kastje saartje 001

Wat ik met het bovenste vakje wilde doen, wist ik niet zo direct dus liet ik het nog zo, tot ik nu hier achter de pc zit  en de foto's upload, en ik een geweldige ingeving krijg, ik zet daar gewoon alle leuke boekjes voor Saartje en voorleesboekjes. Ga ik morgenvroeg eerste werk doen.

Kastje saartje 006

Verder zit er in de kast een mandje walnoten wat ze heerlijk vindt om in en uit te laden, een paar grote stenen en schelpen,  een mandje met rammelaars, een bal, een oldtimer bus met kindjes die mama steeds moet vol laden met kindjes en heen en weer rijden en natuurlijk een kleine collectie diertjes, die op vraag hun geluidjes moeten doen.

Kastje saartje 008

Verder vindt ze de keukenkast ook wel erg interessant  :-o  ik moet ogen op mijn rug hebben !!

 


Tevreden

Kabouter en bootjes 006

Dinsdagavond was ik zoals gewoonlijk te vinden in de kappersschool met een tevreden klant, bij het afsluiten van de avond kreeg ik wel een heel bijzonder kado van haar.

Kabouter en bootjes 013

Deze ongelooflijk schattige en mooie kabouter lag plots in mijn handen, te lachen en stralen naar mij. Met een brede smile reed ik die avond naar huis, thuisgekomen zette ik de kabouter meteen op zijn stronk, deze stond al enige tijd te wachten op een bewoner.

Kabouter en bootjes 011

Een tevreden klant, tevreden kapster, tevreden kabouter die nog wel geen naam heeft, tevreden kindjes en een tevreden man.

 


wondertak

Ooh tak, ooh mooi bruine tak, laat ons zien de schoonheid die in je schuilt...

Ooh tak, ooh mooie tak breng ons de lente in huis

Ooh tak, ooh wondertak.

Lente in huis 001 

Toen ik gisteren ons brood en melk ging ophalen bij de plaatselijke bioboer waren ze volop de perenbomen aan het snoeien.

En na die kersenboomtakken van vorig jaar, zag ik het al helemaal voor me, geurende bloesemende takken in ons huis ! ja hoor ! Ik vroeg de snoeiers van dienst of ik wat takken mocht meenemen.

En nu is het alleen maar afwachten tot deze tak zijn wonder verricht.

Daarnaast schijnt het zonnetje heerlijk hier en zijn we nog harder beginnen werken in de tuin, waardoor de tuin er nog woester uitziet ( je kan het eigenlijk geen tuin noemen, maar een plek met putten en bergen, betonnen platen en stronken overal) Gisteren ging ik op rescuetocht doorheen de tuin en redde alle sneeuwklokjes, krokusjes en andere piepende steeltjes. Ik zette ze voorlopig in bloembakken, zo kunnen we er nog van genieten en kunnen we straks met een gerust hart door de tuin freezen. Ook de voortuin moet eraan geloven. Zaterdag brengen ze opnieuw 7 kuub hout en omdat de de tuin nu even geen optie is voor stockage moeten we die voorlopig stockeren in de voortuin.

Lente in huis 003 


Tuin in afbraak 037 

Tuin in afbraak 038 

De kippen hebben de tijd van hun leven !!

Voortuinwerken 001