Gebrand

De tijden veranderen en wij evolueren en zo gaat dat ook met mijn creativiteit voel ik.  Mijn creativiteit is geëvolueerd, ze voelt  anders.  Ik doe veel andere dingen nu qua creativiteit dan 5 jaar geleden en ook veel minder ....  Maar wanneer het kadootjes tijd is, dan voel ik zo'n ongelooflijke drang naar boven komen om iets te maken.  Omdat ik dit gevoel meestal zeer dichtbij het evenement voel heb ik nooit veel tijd om iets te creëren. ( niet altijd even handig)  De laatste tijd heb ik veel plezier ervaren in het branden van een tekst op een stukje afvalhout.

P1140028

P1140027

P1140047

P1130971

Hier zal het ook niet bij blijven want dit is ZO leuk om te doen.  Nu ook enkele voor ons eigen huis/tuin maken. Zeker ook geven aan mezelf....  Voila en zo is mijn blog ineens ook een goeie reminder :-)

Tot binnenkort

 


Rozenvrouw

Beurs 016

Wat ooit een plukje wol was werd deze rozenvrouw. U las het al in mijn vorige post, blijven focussen is erg belangrijk.  Ik ben erg blij met het resultaat. Ze zal nog even moeten wachten voor ze op de seizoentafel mag pronken want rozen bloeien pas in de zomer natuurlijk.

Beurs 007

Beurs 008

Wat niet tot op de beurs geraakte was dit boomstronkje waar ik een tekening in brandde.  Ik vond hem zelf zo mooi dat ik besloot hem zelf te kopen, hihi en op de kast te laten pronken.

 

 

Beurs 014

En nu die sint decoratie spullen uit de kast  gaan halen, want het aftellen is begonnen.  Wij gingen zaterdag kijken naar de ( plaatselijke) aankomst.  Voor Saartje echt geweldig, ze beleeft het dit jaar al helemaal mee.  Heerlijk om weer die verwondering te zien.


Vanaf nu te verkrijgen

Teacup 027

Klik op de foto's voor een pop up versie

  Teacup 029

Teacup 040

U bent uiteraard benieuwd welke projecten er allemaal in het boek staan. Ik geef jullie met plezier een kleine rondleiding.

Teacup 028

Teacup 030

Teacup 031

Teacup 032

Teacup 033

Teacup 034

Teacup 035

Teacup 036

Teacup 037

Teacup 039

Teacup 038

En zo gaat het maar door en door in totaal 19 projecten met meer dan 20 patronen voor de prijs van 20 euro.(excl verzendkosten)

U kan uw exemplaar bestellen via teacup [at] live [dot] be

 

 


Er zit heel wat tussen willen en doen.

Je kent het vast en zeker.  Je "dit-wil-ik-ooit-eens-doen-lijstje"  waar alleen maar dingen bijkomen maar niets wordt doorgestreept. Het altijd maar groeiende lijstje voor als we ooit eens meer tijd hebben.  Wanneer is dat ooit, bestaat dat wel een ooit? 

Gelukkig zijn er dan onze kinderen die zo sterk in het nu leven en van 'het willen' direct overgaan naar 'het doen'.  Terwijl wij na het willen eerst naar ons lijstje lopen , bijschrijven en een diepe zucht slaan.

Zo stond er op mijn lijstje : werken met hout.  Ik heb al enkele jaren twee dikke stronken berk hier thuis met de bedoeling die te bewerken tot kabouterhuis.  Ooit weet je wel !

In de kerstvakantie komt Stijn op een morgen naar mij en zegt, mama ik wil kabouters maken, maar niet van vilt, ik wil ze van hout maken.  

Zonder aarzelen begon Stijn te werken, met zijn mes begon hij de takjes te bewerken en al snel was het eerste pinnemutsje daar, hij nam een blokje bijenwas en kleurde het rood, dan nog een rondje wegschrappen voor het gezichtje, twee oogjes en een mondje en daar stond ie, zijn eerste kabouter.  Het idee was niet langer een gedachte, een wens maar had vorm gekregen en was vervuld met zijn doorzettingslevenskracht.

Kerstvakantie 010

Dat was me toch even een lesje !!

 Stijn had de smaak echt te pakken en begon aan zijn tweede kabouter. Ik liet meteen mijn werk ( afwas) staan en liep naar de stronk, ik ging naar de kelder om de houtspatels en begon met evenveel enthousiasme te werken als Stijn.

Kerstvakantie 005

De bewuste stronk.

Kerstvakantie 011

Kerstvakantie 016

Kabouters 006

Kabouters 009

De kabouters zijn gemaakt door Stijn en mama maakte hun huis.

Kabouters 004

Ondertussen is er op onze kast een heel kabouterland geboren.... overdag laten de kabouters heel gewillig met zich spelen  en 's nachts doen ze allerlei kabouterwerkjes hier in huis !!

Kabouters 002

P.S. het waterputje vond ik onlangs in de kringloopwinkel.