Denken jullie even mee?

Diegene die hier al wat langer meelezen weten waarschijnlijk nog wel dat ik een kappersopleiding volg. Een late maar vurige roeping welke ik verder wil uitbouwen tot mijn eigen kapsalon, en diegene die me al langer kennen weten wel dat dit niet zomaar een gewoon kapsalon zal zijn maar een Natuurkapsalon , volledig op basis van 100 % natuurlijke produkten. De opleiding loopt over 3 jaren. Ik zit nu in mijn 2de jaar en start dit jaar al met het maken van mijn eindwerk dat volgend jaar vervolledigd wordt. Wat is hier nu zo belangrijk aan dat ik dit even in mijn blogje vermeld zullen jullie denken. Wel ik heb jullie hulp nodig. Het eindwerk bestaat erin een volledig salon op te starten. Dit mag uiteraard fictief zijn ( niet iedereen wil een eigen zaak opstarten) maar mag ook met de "echte gegevens". Aangezien ik al helemaal weet waar ik naartoe wil en welk mijn uitgangspunt is wil ik hier gebruik van maken en werken met de "echte gegevens". En dus ook met de "echte" naam voor de zaak. Er is hier al flink over gebrainstormd en er is al een lijstje. Ik wil jullie dus vragen om je gedacht ,gevoel te zeggen of misschien heb je zelf wel een leuke naam voor mijn natuurkapsalon.

De ideeën klonken zo

Mama ilse (past niet in dit rijtje, mijn kappersweg is iets volledig anders en staat naast mijn "mama zijn")

Natuurkapper ( in Antwerpen is al eentje met deze naam :-(

De nieuwe maan

Gezond geknipt

Puur natuur

Puur

Natuurlijk ! haar.

Haar,natuurlijk !

Kamille

...........

Laat maar horen wat jullie denken...

Iemand een andere leuke naam gevonden?, laat hem klinken in de reacties, wie weet vind ik hem ook super en kies ik hem als naam voor mijn natuurkapsalon. Deze persoon bezorg ik dan graag een kleine attentie.

 


Oma sok (deel 2)

Oma sok  (tja die naam draagt ze vanaf nu voor altijd met haar mee ;-) belde me vorige week ( nee niet voor sokken deze keer) maar wel om een afspraak te maken om haar haar te knippen.  En daar zeg ik geen nee meer tegen.  Sinds de opleiding bij syntra gestart is heb ik al heel veel geleerd, en dit samen met mijn eerste basistechnieken van de kortopleiding kan ik al goed overweg met de schaar( al zeg ik het zelf)  Oh ja ondertussen heb ik ook al Jurgen zijn haar mogen knippen, en dat wil al wat zeggen, want weet je nog hoe ijdel hij is over zijn lieftallig haar waar niets aan verkeerd mag zijn !! en die proef heb ik goed doorstaan.  Dus oma sok haar haar knippen dat zou ook wel lukken.
Zo gezegd zo gedaan, deze voormiddag  kwam ze  bij kapsalon Mama Ilse.

Imgp2982

Imgp2981

Imgp2977

Ze wilde graag een wat assymetrisch kapsel ( wat echt wel goed bij haar past op gebied van levenswijze bedoel ik dan ;-), de ene kant boven het oor en de andere op het oor geknipt. En ik moet zeggen dat ik eigenlijk best fier ben op mezelf, joehoe mijn eerste assymetrisch kapsel hihihi.  Ja kweet het misschien nogal gek om hier zo te staan "stoeven" over mijn knipkunsten maar ik kan het niet helpen, ik ben er vol van, ik heb eindelijk dat gevonden wat ik leuk vind en wat ik maar dolgraag als beroep zou willen uitoefenen.  Er brandt een groot vuur in mij en dat moet ik gewoon met jullie delen.

Ik beloof dat ik niet van elke persoon die ik knip verslag zal uitbrengen, maar van oma sok , dat is nu toch wel iets speciaals !!

Fijn weekend en tot volgende week.


Valt het op?

Werken_009

Werken_011 Werken_012

Werken_010 Werken_013

Ja ik MOET oefenen natuurlijk....dus de jongens op de kapperstoel ( ze moeten er toch netjes uitzien voor de eerste schooldag ;-) en daarna poseren maar.  Ik vroeg hen om naast elkaar te staan zodat ik een leuke foto kon maken, en voor ik het wist stonden ze alle drie op een rijtje en na elke foto namen ze automatisch een andere poze in.  Tzijn me nogal kadees !!
Jammer genoeg zal ik nu weer een zestal weken moeten wachten voor ik hen wat kan bijknippen :-(.  Maar mijn handen jeuken echt, het knippen wordt een echte verslaving, ik kan geen dag zonder mijn schaar vast te houden of eens door mijn spulletjes te gaan om alles te voelen en op te snuiven.  Aan Jurgen zijn haar mag ik nog niet komen ( pas al ik gevorderd ben zegt hij !! en dat is dan mijne man !!! geloof me , op gebied van zijn haar is hij een echte ijdeltuit.  Als zijn tijd komt dan zal ik mijn handen vol hebben want tzal gene gemakkelijke klant zijn ;-). maar dan stopt het natuurlijk, dan zijn mijn "proefpersonen" op hier in huis.  Vandaar een kleine oproep.......
Woon je bij mij in de buurt en wil je graag je haar laten knippen? Ik kom met mijn schaar en borstels tot bij U  EN ik probeer zo goed ik al kan aan jullie haarwensen te voldoen.  Stuur me maar een mailtje op mamailse{at}skynet{dot}be of diegenen die mijn tel. kennen mogen ook altijd bellen natuurlijk.

Maar om jullie gerust te stellen, ik doe ook nog andere dingen dan knippen, ik heb net een nieuw breiwerkje opgezet, uit een engels breimagazine ( geleend van Jodi).  Een leuke baret voor de komende herfstdagen.

Werken_007


Bompa

Ok, vergeet de bedden, die kunnen nog wachten tot morgen.  Er is eerst veel belangrijker blognieuws.  Vandaag ging ik op bezoek bij mijn bompa.  Niet echt heel bijzonder zou je denken, maar wel als ik erbij zeg dat het DE Kapperbompa is.

Doopfeest_linde_055

Natuurlijk had ik al mijn materiaal meegebracht en Bompa was meer dan nieuwsgierig naar al het "nieuwe"kappersmateriaal.  Als snel volgde zijn verhaal over de beste borstels, gene plastieken brol maar echte houten borstel met écht haar ( weliswaar eland en varkenshaar).  En bovendien zijn ze bestand tegen de hitte van de droger en zijn ze antistatisch. Voor ik het wel en goed besefte stopte hij al die borstels in mijn handen, die zijn voor jou !!, zei hij.  Ik was nog niet goed bekomen of hij vroeg me of ik zijn haar niet wat wilde bijknippen vanachter, want het was te lang geworden.  Woooaaww, met een kloppend hart maar met een brede glimlach zei ik: ja,oké dat is goed.  Mijn eerste "bompa-kappers-les", van het aandoen van de knipmantel tot het afborstelen van de nek, ik heb alles in geuren en kleuren onderricht gekregen.  En ik kan je zeggen, deze ervaring kan geen enkele leerkracht me ooit geven...  ik heb alles heel goed opgeslagen in mijn geheugen maar vooral ook in mijn hart.  Dat deze weg me zo'n intense momenten zou brengen, dat had ik nooit gedacht. En mijn bompa ook niet denk ik, ook al is hij een "stil" iemand, zijn glorie is tot in zijn ogen te zien. 
Hoe meer ik erbij stil sta hoe gelukkig ik ben dat ik deze stap nu pas (op mijn 31) zet.  Want ik zou deze momenten heel anders beleefd hebben moest ik 18 zijn.
Bompa is ondertussen al in de 80 en ik denk niet dat hij nog gehoopt had op opvolging, maar.....zoals hij zelf zei, heb ik eerst gekozen voor de kindjes en daarna pas aan een studierichting. En dat heeft grote voordelen volgens hem, want nu heb ik 3 proefpersonen in huis hihi.
De kapperspirit blijft dus in de familie en ook zijn kappersmateriaal en dat is iets heel belangrijks voor hem en uiteraard ook voor mij.
Ik hoop dat ik nog veel momenten samen met hem mag delen en zo nog heel wat extra vakkennis mag opdoen.

Kapper_003

Mijn bompa's kappersmateriaal, zelfs een wasbak voor op een stoel te monteren. Laat de klanten maar al komen ;-)

Kapper_002

en voor de kinderen dit uiterst geweldig uitziende knipshortje.