Uitblinkers

Als mama is het logisch dat je het werk van uw kinderen altijd goed vindt en dat je altijd fier zijt op hun verwezelijkingen.

Wel bij mij is dat niet anders.  En show ik graag met deze uitblinkers

P1130518

Deze boot is het werkstuk dat deel uitmaakt van Stijn's eindwerk.  Het is de boot van ontdekkingsreiziger James Cook.  De vlaggen zijn gemaakt van landkaarten, meerbepaald van de routes waar hij gevaren heeft. 

P1130522

Deze knappe tuinman is Lander ! Het was dit weekend plantenmarkt op zijn school, mensen konden hun lege bloempotten meebrengen en terplaatse laten opvullen.  Lander koos voor ons deze prachtige exemplaren, laat de zomer maar komen. 

P1130528
Dit weekend konden wij alweer genieten van Linde's kookkunst.  Zij bedacht een "komen eten" menu en maakte helemaal alleen dit lekker voorgerechtje voor ons.

P1130507

Ons Saartje schiet den hoofdvogel wat betreft coolste kapsel van ons allemaal. 

Dat zijn nogal kinderen dat wij hebben hé !! ;-)

 

 


Lentegeur

Bloemen 002

De hyacinthen staan hier helemaal open en verspreiden een ongelooflijke lentegeur. Het zonnetje straalt vandaag ook heerlijk binnen hier. Voor al die sneeuw en ijs die hier ligt ga ik mijn ogen dichtknijpen en dromen van een heerlijke lentedag.

De tekening naast de bloemen is van Linde, die kreeg ik van haar toen ik net zwanger was. De ronde is mijn buik met het kleine kindje erin ( kindje ligt neer) en naast het kindje staat een Engel, die het kindje heel goed beschermt. Zo vertelde ze me toen.

Wij gaan hier vanmiddag overheerlijke chocoladecakjes bakken en dan lekker achter het glas in de zon zitten. Fijn weekend voor jullie allemaal.

 


het nieuwste breilid

Je kent het vast wel als mama, dat je peuters/kleuters je steeds nadoen en immiteren. Zo ziet Linde me al vier en een half jaar breien. De dag dat ze zou vragen om ook eens te mogen breien zou sowieso ooit eens gebeuren. Enkele weken geleden zat ik rustig in de zetel te breien en volgt er volgend gesprekje:

Linde: Mama, mag ik breien?

Ik: Natuurlijk mag dat. ( en ik geef haar twee breinaalden zonder wol) Deze vraag is er namelijk al veel geweest en dan zit ze gezellig naast me en beweegt vrolijk met haar stokjes heen en weer over elkaar)

Linde: Nee mama, ik wil echt breien met wol zoals jij.

Ik: Oh ok dat is goed. ( dus ik bevestig de wol aan de priem met het gedacht dat ze wat zou spelen en de wol er wat ronddraaien)

Linde: NEEEEE mama, echt zoals jij !

Ik: Ohlala, jij wil echt breien ! Ok we zullen het samen eens proberen ( met in mijn achterhoofd dat ze hier nog veel te jong voor is maar ik wil haar enthousiasme graag beantwoorden)

Ik zet 5 steken op de priemen en doe de eerste steek voor met het versje:

Kom maar binnen door het deurtje,

snel een dasje omgedaan,

door het deurtje weer naar buiten,

en uit wandelen gegaan.

Ik wil de tweede steek ook nog voordoen, waarop ze zegt, oke oke oke ik weet het. Ik overhandig de priemen aan haar en met een grote zekerheid breit ze de volgende steek, de priemen liggen in haar handen alsof ze het altijd gedaan heeft, het draadje eromheen draaien gaat met een echte breizwier. Ik zit daar in de zetel te zitten en te zitten , te kijken en me te verwonderen aan mijn 4 jarig dochtertje die vrolijk zit te breien.

Linde: Mama dit wordt een schaaltje voor Maya.

Linde breit 001

Linde breit 004 


Linde breit 003

Het breien bleef maar doorgaan en het sjaaltje was na twee weken klaar. Linde koos een mooie knoop v en Maya was zeer tevreden met haar nieuwe, warme sjaal.

Lindes eerste breiwerk

Maya's nieuwe sjaal 

Gisteren wilde ze een nieuw werkje opzetten en dit keer worden het handschoentjes voor Maya !

Linde breit 001 

Linde breit 003 

Linde breit 004

Dat wil dus zeggen dat we met z'n vijven aan het familielam gaan breien ! joepie ;-)

St maarten

Stmaarten 011

Een droge st-maartenavond was het gisteren. Dus konden wij weer gezellig met onze lantaarns naar buiten. Mijn pogingen tot sfeervolle nachtfoto's is jammer genoeg niet gelukt, dat laat ik over aan de specialisten.

St maartendag is hier in Belgie ook een feestdag dus zijn we vandaag met zijn allen thuis. Deze morgen werden de kapla blokken bovengehaald en nog geen uurtje later was heel de living "bebouwd".

Voor diegene die nog moesten twijfelen aan de speel en creatie mogelijkheden van kapla. Twijfel niet langer, elk kind vind er zijn eigen weg in.

Parkeerplaats lander 001 

Parkeerplaats lander 

Treinbrug stijn

fijne speeldag voor iedereen.


Dames en heren...

Appelen en peren,

Boeren en boerinnen,

De show gaat beginnen.


Lindes poppenspelletje 007

Lindes poppenspelletje 005 

Lindes poppenspelletje 002 

Lindes poppenspelletjes zijn een lust voor het oog .

Eerst zet ze het tafeltje klaar, legt haar mooiste doekjes er ZEER zorgvuldig op ( in verschillende laagjes zodat het egeltje zich lekker in zijn holletje kan verstoppen!!) Plaats de popjes en diertjes op de set, haalt het boek en begint voor te lezen. Ze doet dit net zoals haar juffie ook doet, alle kindjes mogen meekijken naar de prentjes. Daarna begint het poppenspelletje en huppelt ze met diertje naar diertje en vraagt of ze willen meespelen.

En ik?  Ik zit "al smeltend" te genieten van mijn dochter en haar poppenspelletje.


Inhaalmaneuver

S 001

Het is me gelukt. De 5 dozen met stof zijn uitgeladen en gesorteerd, elk stofje werd gekeurd, zo kreeg ik stapeltjes van weg te geven stofjes, nog te gebruiken stofjes en een twijfel hoopje. De weg te geven stofjes zijn verdeeld en hebben een nieuwe thuis gevonden, de nog te gebruiken stofjes liggen mooi en netjes ( voor zolang dat zal blijven duren )in de kast, het twijfel hoopje heb ik na lang twijfelen  ook weer gesorteerd in weg te geven en nog te gebruiken wat vooral kleine lapjes zijn maar je weet nooit dat je net dat kleine lapje nodig hebt !  Pffff amai zene een zware klus was het.

En toen had ik het fantastische idee om eens ik dit mandje te kijken

S 008 

Zoals je kan zien is dit een van mijn mandjes met nog af te werken dingetjes in. Ik besloot om er twee dingen uit te halen die ik dan zou afwerken. Het eerste wat ik zag waren 8 stukjes donkerblauwe lapjes, allemaal voorgeknipt maar verder niets.  Dat zouden dus zandzakjes moeten worden, je weet wel om de speeldoeken mee vast te leggen ed.  Waarom, waarom leg ik dat in godsnaam in dat mandje, het heeft me amper 15 min gekost om ze toe te naaien.

S 010 

Het vullen kan morgenmiddag na school door de kinderen zelf gebeuren.

Het tweede projectje was een tekening gemaakt op geel linnen. Ooit eens gemaakt door Stijn. Toen ik de datum zag staan, zakte ik bijna door de grond. Hoe kan dit nu al twee jaar geleden zijn en nog altijd in het af te werken mandje liggen. De bedoeling was dat dit in een klein kussentje zou genaaid worden en ik durf het bijna niet zeggen maar dat was op 10 min gebeurd. 

S 009 

Het was wel een HEEEEEl leuke verrassing toen Stijn dit kussentje zag, hij vond zijn tekening ook erg grappig en merkte op dat hij zijn naam toen nog verkeerd schreef.

En zo kan opruimen je dag helemaal veranderen.... 


HET feest.....

...was geweldig. Net zoals het weer, beter hadden we niet kunnen krijgen !!  Vrijdag vertrokken we al richting Fagne Marron nabij Spa, de lokatie voor het zevenjarenfeest. Voor ik jullie enkele foto's laat zien ( wat moeilijk wordt uit zo'n 200 foto's) wil ik nog graag even vertellen dat we niet Stijns verjaardag vierden (ook al klinkt zevenjarenfeest nogal verjaardagachtig) Een andere naam zou ook kunnen zijn lentefeest of zoals velen het kennen communie.  We vieren  een nieuwe stap in zijn leven,  meer zelfstandigheid en een bredere kijk op de wereld.  Dit ging gepaard met een echte schattenjacht zoals dat gaat voor grote jongens.

Ik maakte een vertelkabouter FAMAR genaamd die het feest zou openen met een verhaal en een verzoek of Stijn hem zou willen helpen hun levenssteen terug te vinden en te beschermen. Hiervoor moest hij op zoek naar 7 edelstenen die verborgen zaten bij 7 kabouters, bij elke kabouter moest hij een opdracht uitvoeren, als hij alle 7 stenen had verzameld kreeg hij een echte schatkaart waar de plaats van de levensteen opstond. Die kon hij dan gaan opgraven en de kleine edelstenen errond leggen zodat de levenssteen weer beschermd was.

Als afsluiter van de dag maakte Jurgen een DVD van Stijn, met onze camerabeelden vanaf stijns geboorte tot nu 7 jaar.

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 071

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 105  

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 108 Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 109

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 112

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 141

De tocht was niet zonder gevaar !! Stijn moest op zijn hoede zijn voor KOBOLDS die zijn stenen en schatkaart wilden afpakken, gelukkig had hij een beschermsteen bij die de kobolds lieten stilstaan voor 1 minuut.

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 142

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 145

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 154

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 166

puzzelen maar voor de lokatie van de levensteen
en dan graven .......

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 172

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 175

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 179

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 202

FAMAR de vertelkabouter

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 201

De Levenssteen met de 7 beschermstenen en de 7 kabouters

Zevenjarenfeest stijn 21 maart 09 203

De beschermsteen tegen de Kobolds en een worteltrol om de Kobolds mee te verleiden moesten ze toch iets kunnen afpakken.

Stijn ging erg op in heel het spel en heeft alles stuk voor stuk op zijn manier volbracht, met doorzettingsvermogen, creatief inzicht en een kloppend hartje !  Het was een emotionele dag zowel voor ons als voor Stijn een dag die we een plekje geven in ons hart.

Als bedanking voor iedereen maakte Stijn kleine houten kabouters die net pasten in een luciferdoosje

Voorbereidingen stijns feest 002  


Babybel Kunst

Stijns vingers kunnen niet stilzitten en vooral niet na het eten van een babybel. Het kaasje vond hij niet zo heel lekker maar de schil, daar kon hij wel iets mee doen !!
Algauw stond er een hele kolonie op onze tafel.....

Babybelkunst023

Babybelkunst 001

én een klein kabouterhuisje op de seizoentafel. (En ja dit is vrouwtje dooi die ondertussen ook haar plekje gevonden heeft op de tafel. Met haar bezem veegt ze alle sneeuw en ijzel weg en telkens ze niest dooit het een beetje.  Hoe hard ze ook niest en veegt, Koning winter en zijn staf heerzen nog tijdens de nacht maar zo lang zal dat niet meer duren..... Vrouwtje dooi blijft niezen en vegen, niezen, en vegen....)Er zit heel wat tussen willen en doen.

Je kent het vast en zeker.  Je "dit-wil-ik-ooit-eens-doen-lijstje"  waar alleen maar dingen bijkomen maar niets wordt doorgestreept. Het altijd maar groeiende lijstje voor als we ooit eens meer tijd hebben.  Wanneer is dat ooit, bestaat dat wel een ooit? 

Gelukkig zijn er dan onze kinderen die zo sterk in het nu leven en van 'het willen' direct overgaan naar 'het doen'.  Terwijl wij na het willen eerst naar ons lijstje lopen , bijschrijven en een diepe zucht slaan.

Zo stond er op mijn lijstje : werken met hout.  Ik heb al enkele jaren twee dikke stronken berk hier thuis met de bedoeling die te bewerken tot kabouterhuis.  Ooit weet je wel !

In de kerstvakantie komt Stijn op een morgen naar mij en zegt, mama ik wil kabouters maken, maar niet van vilt, ik wil ze van hout maken.  

Zonder aarzelen begon Stijn te werken, met zijn mes begon hij de takjes te bewerken en al snel was het eerste pinnemutsje daar, hij nam een blokje bijenwas en kleurde het rood, dan nog een rondje wegschrappen voor het gezichtje, twee oogjes en een mondje en daar stond ie, zijn eerste kabouter.  Het idee was niet langer een gedachte, een wens maar had vorm gekregen en was vervuld met zijn doorzettingslevenskracht.

Kerstvakantie 010

Dat was me toch even een lesje !!

 Stijn had de smaak echt te pakken en begon aan zijn tweede kabouter. Ik liet meteen mijn werk ( afwas) staan en liep naar de stronk, ik ging naar de kelder om de houtspatels en begon met evenveel enthousiasme te werken als Stijn.

Kerstvakantie 005

De bewuste stronk.

Kerstvakantie 011

Kerstvakantie 016

Kabouters 006

Kabouters 009

De kabouters zijn gemaakt door Stijn en mama maakte hun huis.

Kabouters 004

Ondertussen is er op onze kast een heel kabouterland geboren.... overdag laten de kabouters heel gewillig met zich spelen  en 's nachts doen ze allerlei kabouterwerkjes hier in huis !!

Kabouters 002

P.S. het waterputje vond ik onlangs in de kringloopwinkel.

 

Mama en Linde aan het werk

Linde bleef vandaag een dagje thuis, een rustdagje zoals we dat noemen.  Heerlijk een dagje thuis met mama, niemand die je stoort of die met je speelgoed wil spelen, heerlijk het huis én mama voor jou alleen, wie zou nu zo geen rustdagje willen?

We werkten vandaag allebei met naald en draad en zie hier het resultaat...

Werken 001

mama's werk rechts en Linde's werk links

Werken 006

Werken 008

Een mini popje, net de goeie maat voor kleine handjes van kleine poppenmoedertjes.  Ik gaf haar een mini jurkje aan.  ( Het jurkje vond ik bij Blokker en was eigenlijk een potpourri zakje, gewoon de potpourri eruit geknipt en klaar was het jurkje.) ( Je moet niet altijd alles zelf doen ;-))

Werken

Linde's werkje is nog niet helemaal klaar zegt ze, maar voor vandaag was het wel genoeg.Bedankt voor al jullie enthousiaste reacties over Ierland.  Ik beloof jullie plechtig een reisverslag MET foto's natuurlijk !