Einde aan het gepieker, Leef het Leven !

Het is altijd fijn als je voelt dat je de juiste deur bent ingeslagen, dat er een soort rust in je opkomt, dat je eindelijk mag stoppen met piekeren over die ene vraag en verder je leven leven.

Die beslissing bracht me rust en ook een nieuw idee, waar ik uiteraard nu enthousiast over ben.... zo gaat dat met goeie ideeën :-)

Pijn en verdriet voelen over iets wat je moet loslaten, was iets waar je door moest dacht ik zo.  Loslaten om plaats te maken voor iets nieuws...... Deze week werd het me eindelijk duidelijk, waarom zo hard zijn voor jezelf en waarom dingen loslaten als ze zoveel voor je betekenen.   De vorm is veranderlijk en in beweging en dat is goed, want dat is ook wat ik doe, leren, ervaren, veranderen en bewegen.  Mijn goede voornemen voor 2016 was/is een overvloed aan Liefde, zowel voor mezelf als voor iedereen die mee wil oogsten ;-).  En mijn blog is absoluut een plek van Liefde, een plek waar mensen komen kijken, lezen, zich laten inspireren, een plek voor mij waar ik stilsta bij momenten die mij vreugde en liefde brengen.  Want waar mensen zijn, waar mensen verbinden, is Liefde.

Een plek van verbinding op welk gebied dan ook.  Ik wil deze plek graag houden en verder kleur geven.... ik plakte er een facebookpagina aan, zo is er meer interactie mogelijk tussen mij en jullie of jullie als lezers onderling.  Ik stel me al voor dat iemand van die overheerlijke smoutebollen bakt en een foto zet op de facebook pagina. of iemand met een vilttalent en deelt zijn/haar mooie werkjes met ons.... Dat zou toch geweldig zijn... :-)

Blogverhuisplannen zijn opgedoekt, ik heb in al die jaren al teveel verteld en neem teveel bytes in beslag dat ik overal zal moeten betalen wil ik dezelfde vrijheid als hier.  Dat is dan ook uitgeklaard en het voelt gewoon goed om met een frisse wind op dezelfde vertrouwde plek te kunnen blijven.  

Moest hier nu een foto staan dan zou dat eentje zijn van mij, armen wijd en heerlijk ronddraaiend in een veld bloemen op een zomerse avond met een zacht briesje in de warmte van de ondergaande zon.  

Ziet u het ... aaaaah heerlijk hé !

Zo, ik denk dat ik nu wel genoeg gepalaverd heb over heel dat bloggedoe.  Tijd voor de leuke blogposten !

 


Stand van zaken

Wat met mijn blog? ............  stilletjes links laten liggen en hopen dat de kabouters er iets mee zullen doen,....... Noppes dat macheert nie,  of misschien hebben die geen internetverbinding, da kan ook natuurlijk... Dju dan blijft het toch mijn zorg ...  Zo voelt het wel de laatste maanden, mijn zorg... terwijl het juist mijn plezier zou moeten zijn, toch !

Zoals ie er nu bijstaat kan het in elk geval niet verder, tis hier nogal stil om niet te zeggen akelig stil, ja doodstil ...

Want zeg nu zelf een blog waar niets op gepost wordt ,leest/volgt toch niemand.  Ach dan doe ik toch gewoon verder voor mezelf, voor ons, om later nog eens terug te lezen.......... Nee dat is het ook niet helemaal dat stimuleert niet genoeg ..  

De realiteit is dat ik een vrouw ben die houdt van een (gedimde) spotlight, van interactie en ik hou ervan om mensen te inspireren.  Het één hangt duidelijk vast aan het ander, dus zonder blogpost geen interactie... Daar was ik al snel achter... ;-)

De laatste jaren is mijn leven serieus veranderd, in de positieve zin natuurlijk.  De tijd die ik vroeger had voor een blogpost te schrijven is nu serieus ingekrimpt, wat geen excuus is uiteraard.   Ik ben nu geen thuisblijfmama meer die een sociale connectie wilde met gelijkgestemden.  Nu ben ik de trotse eigenaar van een eigen zaak, die stilaan begint te bloeien en waar ik ontzettend veel verbondenheid en voldoening kan uithalen.  Mijn creativiteit heeft een andere gedaante gekregen, wat goed is maar niet meer zo uitnodigt voor een blogpost.  Niets zegt dat mijn blog niet mag veranderen, want dat doet mijn leven ook , veranderen, evolueren... Dus misschien moet ik mij van mijn jarenlange blogpatroon distantiëren en met open blik kijken.  Daarnaast blijven de mooie ,simpele dingen in mijn leven bestaan en die kwamen meer op de voorgrond toen ik intenser met mijn blog bezig was, ik was er wakkerder voor en dat mis ik wel.

Toch spookte al meerdere keren de woorden "ik stop er gewoon mee" door mijn hoofd.  En telkens wanneer dit gebeurde, kwam er iemand op mijn pad, rechtstreeks of via mail die me met andere ogen deed kijken, die vertelde wat hij of zij vond op mijn blog en hoe het hen inspireerde, of hoe leuk ze mijn teksten vinden die zo luchtig en met humor geschreven zijn.  Wel ik kan u rustig zeggen dat dit iets doet met mij. Dat zijn vonkjes die het grote vuur terug willen doen oplaaien.

Daarnaast heb ik nog een ander blog-zorg-puntje.  Typepad is fantastisch en super gebruiksvriendelijk maar kost me maandelijks ook geld.  Ik hoorde al van verschillende mensen veel lof over wordpress. Dus overweeg ik een overstap maar dan moet natuurlijk heel mijn archief ( zo'n tien jaar blog) mee verhuizen en laat dat nu net iets zijn waar ik niets van ken en ook niet zomaar aan wil beginnen zonder kennis van zaken. ( veel te grote verantwoordelijkheid).  Ik overweeg dus deze overstap maar zoek iemand met blog-verhuis-ervaring die deze taak op zich wil nemen. Moest je iemand kennen of ben jij gewoon die persoon, dan mag je me altijd contacteren via mail :-)

Om of te sluiten nog wat fotookes natuurlijk want van al da lezen word ne mens moe, dus kijk en geniet mee van onze mooie momenten.

  P1140103 P1140106

 

 

 

 

 

 

IMG_0675 P1140121

 

 

 

 

 

 

IMG_0649 IMG_0680

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0686 IMG_0688

 

 

 

 

 

 

IMG_0697

 

 

 


onverwachte geschenkjes

Hoe druk de dag ook mag zijn en hoe snel hij mag voorbijgaan , toch probeer ik elk moment bewust mee te maken en soms even langer dan nodig stil te staan bij mooie momentjes. 

Zo ontdekten we gisteren tijdens onze avondwandeling een hele vlakte meiklokjes in het bos, voor hun heerlijke geur moeten we nog eventjes wachten, nog een tweetal daagjes schatten we, hopelijk denk ik er dan aan om mijn fototoestel mee te nemen.

Woensdagavond kregen we een prachtige zonsondergang vergezelgd van een fikse regenbui en zon en water dat geeft natuurlijk een mooie kleurenpracht.

Regenboog 001

Regenboog 004

Toen ik donderdagavond pannekoeken ging bakken en ik de ijskast opentrok om de eitjes te namen werd er plots een glimlach op mijn gezicht getoverd bij het zien van dit ...

Eitjes

Pannekoeken op donderdag met het eitje van dinsdag :-)

Tussen de BERG hout die mijn mannen gezaagd en opgeborgen hebben vond ik deze prachtige stronk waar ik een berg ideeën voor heb ;-)

Tuin 006

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. de patattentoren is met vertraging geupdate met extra foto's )


Een gelukkige vrouw, dat ben ik !

  Bloem 002

Met een rozenboog en.....

Bloem 001

het eerste roosje dat weliswaar ergens onderaan bloeit maar ooh zo heerlijk ruikt

Tuinwerk 007

een super de luxe ECHTE wasdraad. Hier is al enig wat aan voorafgegaan, want manlief wilde altijd zo'n draaimolen voor mijne was, dat neemt niet veel plaats in beslag zei hij ! Sorry hoor maar zo'n draaimolen das flauwekul, da noem ik geen wasdraad dat is voor al diegene die wel willen maar niet kunnen. Was ophangen doet je aan nen draad  van de ene kant van je tuin naar de andere,dat is het echte werk. (sorry lieve buurvrouw tis nie persoonlijk ;-) De wind moet daar kunnen doorvliegen en de was doen flapperen.....

Ik ben die eerste dag heel veel naar de kippen gegaan , om toch nog maar eens langs mijn wasdraad te lopen en te ruiken aan de frisse lakens, hmmmm ! Een tuin zonder wasdraad is voor mij geen echte thuis, en manlief heeft dat nu eindelijk begrepen en maakte voor mij deze twee prachtige palen  met wat afvalhout van de voormalige kotterijen. Tis toch zo'n goeike, mijn schatteke.

Tuinwerk 001

werkende kinderen die de remork compost uitschuppen in ruil voor een kindereitje

Vlier 008

Vlierbloesems die worden verzameld voor heerlijke vlierbloesemsiroop. ( het recept en beschrijving volgen nog maar ik zag net dat Anneke haar bloesempost terug heeft bovengehaald, dus ga daar alvast piepen wil je vandaag al beginnen ;-)

Vliersiroop 001

Een gelukkige vrouw, dat ben ik !

 


vanuit de zetel

Meer dan stilletjes was het hier op mijn blog, uiteraard had dit te maken met Jurgen's ongeval maar na een weekje werd ik geveld door een stevig buikvirus. Gelukkig gaat het met Jurgen elke dag een beetje beter, en heeft hij mijn hulp om recht te staan niet meer nodig en kan hij al rustig rondwandelen. Precies goed om mij van een tasje thee en een toastje te voorzien om daarna weer samen in de zetel te zitten. Het gaat goed met ons hoor, vanuit de zetel gaat alles goed ;-)

en er hangt beterschap in de lucht.

tot snel dus

Liefs


Zeven of meer

U kent ze vast wel, de awards die vrolijk rondhuppelen in blogland. Langs mijn blog zijn ze ook al  gepasseerd, om precies te zijn, vorige week twee keer, via Verwonderland en Grietjekarwietje. Dank je wel dames.

Die awards zijn echter hier op mijn blog nog nooit vertoond. En daar heb ik zo mijn redenen voor. Ik geef ze niet verder aan andere bloggers omdat ik teneerste helemaal niet hou van kettingbriefachtige dingen, tentweede ik helemaal niet kan kiezen aan wie ik ze doorgeef ( er zijn zoveel leuke en inspirerende blogs die er allemaal wel één verdienen) en tenslotte ik de baas ben van mijn blog en dus doe wat ik graag wil doen ;-)

Maar ontvangen doe ik ze wel graag natuurlijk ;-)

Wat ik wel een leuk idee vond was één van de voorwaarden om de award door te geven, vertel 7 dingen over jezelf. Dus hou je vast want hier komen de 7 dingen die u nog niets wist en moet weten over Mama Ilse.

1 :: Ik ben een echte zoetebek, en hou van alle zoete gerechten.

2 :: heeft alles te maken met ::1:: Ik verstop chocolade of andere lekker dingen op een geheim plekje zodat ik en alleen ik ervan kan eten

3 :: Ik ben absoluut tegen het gebruik van de microgolf

4:: Ik kan moeilijk kiezen , met ouder worden is dit wel sterk gebeterd , vroeger zou ik moeten schrijven: kan NIET kiezen want toen kon het gebeuren dat ik uren in de winkel stond te twijfelen en uiteindelijk nog niet kon kiezen en dus maar 2 dezelfde items kocht maar in twee verschillende kleuren. Dit gebeurt dus niet meer tenzij in de breiwinkel, daar slaagt de kiesmicrobe wel nog toe.

5 :: Mijn favoriete muziek is heel variërend en hangt vooral af van mijn humeur, Zo schommelt dat tussen stevige popmuziek , folkmuziek, rockmuziek, nederlandstalige meezingers, golden oldies en ......Clouseau. Voila het is eruit, tis gezegd, ja ik ben een clouseaufan

6 :: Ik droom van een prachtige bloementuin met klimrozen en hangmatten.

7 :: Ik geloof in een hoger bewijstzijn en dat ieder mens zijn taak/doel heeft.

8 :: Als ik later groot oud ben, wil ik graag oma worden , een oma met een hond(je).

9 :: Ik ben ontzettend nieuwsgierig en wil dan ook altijd alles weten

10 :: oeps dat zijn er al meer dan 7 zo te zien, maar tja zoals ik al zei, doe ik op mijn blog mijn eigen goesting;-)

Er volgen nu geen namen van andere blogs, maar voelt u zich geroepen en wilt u ook zeven( of meer) dingen onthullen van uzelf, ga u gang en laat even een linkje achter in de reacties, want ik ben  nieuwsgierig......


Maandag-Poetsdag

Sinds we getrouwd zijn hebben we altijd al in "oude" huizen gewoond, en dan bedoel ik huizen van 50 jaar oud. Het huis waar we nu in wonen ( ons eigen huis :-) is er dus ook zo eentje. Een huis met ontzettend veel mogelijkheden, althans zo vinden wij en dat blijkt ook zo te zijn want de gesprekken met de architect lopen vlotjes. Maar aan verbouwingen zijn we dus nog lang niet en moeten we ons redden met de middelen die er zijn. Wat ik meestal helemaal niet erg vind, enkel op maandag-poetsdag dan kan ik me ergeren, ergeren aan het feit dat de mensen vroeger zo weinig stopcontacten nodig hadden en de weinige die ze dan hadden ook nog eens op de meest onlogische en verkeerde plekken zetten. In de living zijn er welgeteld twee  (zo'n goeie meter boven de grond). Dan de telefoon en internet aansluiting die ook op een totaal verkeerde plaats staan ( oke dat kan ik nog snappen want 50 jaar geleden hadden ze nog geen computer)  maar wat maakt dat je met honderden verlengkabels werkt die onder kasten en tafeltjes doorlopen. Maar die liggen zo ontzettend in de weg als je daar met je stofzuiger of dweil langs moet. Grrggrrrgrrrrr.

Wip en draden 001 

Wip en draden 002 

Wip en draden 003 

Voor de rest gaat alles prima hoor ;-)

Na het poetsen liggen deze twee werkjes nog op me te wachten, een bloemenketting voor carnaval en een popje voor geboortekadootje.

Wip en draden 004


Deze ochtend

:: 8.00u ::

Mist 001 

Sinds enkele weken heb ik op woensdag een rijloze voormiddag, Opstaan, ontbijten, kinderen klaarmaken voor school maar geen auto starten, geen aangevrozen ramen krabben, geen drukke ochtendspits. Leve Carpooling :-)

Op woensdag heeft Linde ook een rustdag dus zij geniet mee van de extra lange ochtend, want wow dat is het wel  LAAAANG, om 8u zijn de jongens de deur uit, terwijl ik anders pas tegen 9u weer thuis ben. en ik kan je verzekeren, op een uurtje doe je heel wat, de afwas inladen, wasmachine opzetten, was opvouwen, kachel uitkuisen, bed opdekken, emails beantwoorden...

:: 9.00u ::

Mist 002 

En daar is het zonnetje al .


Op een dag in januari

Schijnt het zonnetje heerlijk binnen

Ben ik snipverkouden

Droom ik helemaal van zomerse bloemen

Denk ik aan koekemannetjes

Wacht ik ongeduldig op mijn kadootje ( kadootjesketting) uit Amerika

Sta ik achter met mijn inhaalmaneuvers

Loop ik rond op reuze wollen sloffen

Is mijn naaimachine nog steeds in reparatie

Eet ik aardappelgratin ( overschotje van gisteren) als lunch

Bloemen boek 003 

Bloemen boek 001 

Bloemen boek 002 


Bloemen boek 004 

Sloffen
Samen kadootjes uitdelen

Samen kadootjes uitdelen

Lieve iedereen,

De tijd van verwachting is aangebroken, elke week steken we een kaarsje meer aan, elke week komen we dichter en dichter bij ons diepste plekje. Hoe verlichten we deze weg naar binnen?  Hoe kunnen we elkaar hierbij helpen?

Zoals een kaarsje de donkere nacht verlicht, zo verwarmt een kadootje ons hart. Dat gevoel kent  iedereen wel. En daarbij komt dat het ontvangen heerlijk is maar het geven versterkt dit gevoel en wat is er heerlijker dan verwarmd worden.

Deze gedachten en het idee van cisca's blog om haar lezers te  verrassen met een kadootje bracht me bij dit initiatief.

Zoals de titel al zegt gaan we dit samen doen !

Ik vertel graag hoe het verder gaat en wat de "richtlijnen" zijn:

 • Het gaat dus allemaal om kadootjes geven en ontvangen, een klein handgemaakt kadootje  ja toch wel met de nadruk op handgemaakt ( en nee de niet breisters of niet naaister moeten hier niet afhaken, handgemaakt wil niet zeggen dat je iets moet breien of dergelijke, een mooie kaart met een gedichtje op is ook handgemaakt of zelfgebakken koekjes,...... )

 • Het idee is dat je even tijd maakt voor een ander door  hem/haar iets te maken, iets met je eigen handen, je eigen liefde en warmte.

 • Je maakt een kadootje voor diegene die NA jou een reactie plaats en je krijgt een kadootje van diegene die voor jou gereageerd heeft.

 • De grootte, gewicht van je kadootje bepaal je zelf, verzend je een envelop of een pakket, het is aan jou. De kans bestaat ook dat je iets naar het buitenland moet verzenden.

 • Dus wil je meedoen laat dan  simpelweg een reactie op deze post.

 • Ook mensen zonder blog mogen meedoen, wees attent dat je je emailadres vermeld IN de reactie zodat de gever je verder kan contacteren. wel volledig uitschrijven om spam te vermijden, dus bv aanmamailse AT gmail DOT com

 • Je neemt  zelf contact op met de persoon voor wie je een kadootje maakt ( diegene die NA jou reageert)

 • De eerste die reageert ontvangt een kadootje van mij en de laatste die reageert die geeft een kadootje aan mij.   Bijvoorbeeld

Jef plaatst een reactie

Mieke plaatst een reactie

Piet plaatst een reactie

  Ik geef een kadootje aan Jef, Jef geeft een kadootje aan Mieke, Mieke geeft een kadootje aan Piet, Piet geeft een kadootje aan mij.

 • Graag maar één reactie per persoon, om het simpel te houden.

 • Je kan reageren tot dinsdag 8 december

 • Het kadootje moet ten laatste 15 december op de post gaan, zo ontvangt iedereen zijn kadootje stukje liefde voor kerstmis.

Ik hoop op een heleboel reacties, dus zet gerust een link op je eigen blog en laten we een heuse kadootjes stroom op gang brengen.

De link:

http://mama-ilse.typepad.com/mamailse/2009/12/samen-kadootjes-uitdelen.html