Saartjes wandkleedje

We zijn ondertussen al half week 5 van het nieuwe blogexperiment, hoog tijd voor een evaluatie vind ik.

Allereerst zijn die vier weken voorbijgevlogen en moest ik mezelf geen blogschema hebben aangesmeerd dan zouden er veel mooie en leuke blogmomenten voorbij zijn gegaan.  Om die reden ben ik dus erg blij dat ik mijn vaste blogdagen had.  In de toekomst wil ik deze dan ook graag behouden behalve de zaterdag, daar maken we ook een rustdag van. Maandag, woendsag en vrijdag blijven behouden.

Maar jullie wachten natuurlijk op de foto's van het wandkleedje.

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 140

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 017

Verjaardagsweekend Saartje en Stijn 018

Hier krijgt u ook een gratis kijkje op de achterkant ;-)

De boom,vogels, uil en blaadjes zijn van vilt en genaaid op een lap jutte, de boom en de grote vogels zijn opgevuld met wol, de omboording en de vogelnestjes zijn van tricot en werden ook vastgenaaid.  De kleinere vogeltjes en de uil kunnen uit hun nestjes gehaald worden.  Het gras en de lucht zijn er met de viltnaald opgeprikt.

En op de schommel, wel daar komt vast ooit wel eens een vrolijk blond meisje met blauwe ogen op zitten ;-)

 


A "lazy" Skirt

After organiZing my fabric stash, I was looking at all those wonderful fabrics and thought, I HAVE to make something. So I made Linde a nice skirt. Because a girl cannot have enough skirts , right ! 

S 011 

I used the lazy  days skirt pattern I once found on the internet.


S 004 

S 006 

The skirt is a real hit ! Its easy to make and the result is so wonderful.Inhaalmaneuver

S 001

Het is me gelukt. De 5 dozen met stof zijn uitgeladen en gesorteerd, elk stofje werd gekeurd, zo kreeg ik stapeltjes van weg te geven stofjes, nog te gebruiken stofjes en een twijfel hoopje. De weg te geven stofjes zijn verdeeld en hebben een nieuwe thuis gevonden, de nog te gebruiken stofjes liggen mooi en netjes ( voor zolang dat zal blijven duren )in de kast, het twijfel hoopje heb ik na lang twijfelen  ook weer gesorteerd in weg te geven en nog te gebruiken wat vooral kleine lapjes zijn maar je weet nooit dat je net dat kleine lapje nodig hebt !  Pffff amai zene een zware klus was het.

En toen had ik het fantastische idee om eens ik dit mandje te kijken

S 008 

Zoals je kan zien is dit een van mijn mandjes met nog af te werken dingetjes in. Ik besloot om er twee dingen uit te halen die ik dan zou afwerken. Het eerste wat ik zag waren 8 stukjes donkerblauwe lapjes, allemaal voorgeknipt maar verder niets.  Dat zouden dus zandzakjes moeten worden, je weet wel om de speeldoeken mee vast te leggen ed.  Waarom, waarom leg ik dat in godsnaam in dat mandje, het heeft me amper 15 min gekost om ze toe te naaien.

S 010 

Het vullen kan morgenmiddag na school door de kinderen zelf gebeuren.

Het tweede projectje was een tekening gemaakt op geel linnen. Ooit eens gemaakt door Stijn. Toen ik de datum zag staan, zakte ik bijna door de grond. Hoe kan dit nu al twee jaar geleden zijn en nog altijd in het af te werken mandje liggen. De bedoeling was dat dit in een klein kussentje zou genaaid worden en ik durf het bijna niet zeggen maar dat was op 10 min gebeurd. 

S 009 

Het was wel een HEEEEEl leuke verrassing toen Stijn dit kussentje zag, hij vond zijn tekening ook erg grappig en merkte op dat hij zijn naam toen nog verkeerd schreef.

En zo kan opruimen je dag helemaal veranderen.... 


een nieuwe look

Ik had jullie al verteld over mijn bompa's kappersmateriaal. Eén van de vele dingen is zijn oude kappersmantel.  Een effen bruine.  Vanaf het begin ben ik deze aan het gebruiken. Het was wel zo dat de klittenband aan vervanging toe was. Maar zoals daar vele andere deadlines zijn, werd dit werkje steeds maar op de lange baan geschoven.  Tot vorige week, de klittenband er helemaal af kwam en ik de mantel dus niet meer deftig kon sluiten.

Vanmorgen zette ik me boven aan mijn naaitafel met twee nieuwe stukjes klittenband. Tot ik ineens het idee kreeg om de mantel wat op te fleuren. Ik koos wat leuke stofjes en maakte er biastape van. Daar heb ik heel de mantel mee omgezoomd en natuurlijk ook de nieuwe klittenband ermee opgenaaid.

De mantel is nu helemaal klaar voor een nieuwe generatie, zowel met bompa's energie als de mijne erin verweven.

En dat net op tijd...  vanavond heb ik mijn praktisch kappersexamen.

Kappersmantel 006

Kappersmantel 005


Autozak

Auto zak 001

Vlak na Sinterklaas is ons neefje twee jaar geworden.  Een vinnig kereltje die zot is maar dan ook echt zot is van auto's en al wat er op lijkt, vrachtwagens, heftrucks, raceauto's, moto's.  EN hij kan ze allemaal bij naam noemen, dus zeg niet zomaar auto tegen een raceauto !!!.  Het is echt zo schattig en grappig om te zien hoe hij hierin opgaat.  Hij kan de deur niet uitgaan zonder auto.  Bedenk dan maar eens een kadootje om te geven, veel denken is hier niet aan, AUTO's natuurlijk.  Wij kochten hem kleine matchboxen in verschillende kleuren en automerken ( ja want ook daar is ie gevoelig aan) en als toetje maakte ik een autozak voor hem.  Zo kan hij altijd en overal zijn lievelingsauto's  meenemen.

Auto zak 002

Een simpele rechthoekige zak met binnenvoering ( waar ik een foto van ben vergeten) de binnenstof is hetzelfde als de auto. Met een touw om dicht te trekken.  Het is een heel simpel naaiwerkje zelfs met de binnenvoering ( ik beloof jullie in januari wel eens een beschrijving hiervan, dan kan je zelf zien hoe makkelijk dit is en je kan ze in alle maten maken, zo heb ik al verschillende knikkerzakken gemaakt en dit is mijn eerste grotere versie voor de auto's.  Of als zwem of turnzak, je bedenkt het maar. Zet dit alvast op je lijstje voor 2009.


weer in het ritme

De school is al weer een paar weken bezig, mijn kapperscursus is ook gestart en ik voel dat ik weer in een ritme zit.  ( By the way.... het ochtendritueel gaat nu veel vlotter met dank aan mama lieveheersbeestje voor haar gouden tip, vanaf nu smeer ik savonds alle boterhammen en gaan ze in hun brooddoos de ijskast in voor de volgende morgen :-)

Bij de kinderen neemt het oude ritme ook weer terug zijn plaats in. En als zo alles weer zijn plekje en ritme heeft dan komt er plots extra tijd ( in mijn hoofd) en die breng ik het liefst door in mijn studio. Ik had al zooooooo lang "broeken maken voor Lander" op mijn to do lijstje staan, maar ik bleef het telkens maar uitstellen.  Tot ik (met dank aan Jodi) er eindelijk eens aan begonnen ben.  En eigenlijk is het helemaal geen groot werk, na enkele uren was de broek klaar.  ( ik gebruikte een pyjamabroek om het patroon te maken.)

Groene_broek_lander_002
Groene_broek_lander_003

Voor een verjaarsdagskadootje maakte ik ook nog deze riddersknikkerzak.

Riddersknikkerzak_001

Riddersknikkerzak_002


Kitty's huis

Mijn creatieve kant staat op dit moment op een erg laag pitje ( vakantie weet je wel). Af en toe vind ik toch een vrij momentje en dan trippel ik naar boven.

De laatste dagen werktte ik aan een huisje voor de familie Kitty.
Herinner je je nog het kleine stoffen huisje op de site van Molly Chicken MET werkbeschrijving !

Dat leek me het perfecte huisje voor Kitty.

Aug_004
Ik maakte het huisje wel 2x zo groot als beschreven staat en gaf het handvatjes

Kitty_003

Kitty_004

De bewoners voelen zich al helemaal thuis in hun nieuwe woonst.

Kitty_006

En Linde is in de wolken met kitty's huisje

Kitty_007


Biokikkers

Biokikker_003

Nieuwe huisgenootjes in worden, ze staan ongeduldig te wachten tot hun buikjes gevuld worden met heerlijke (bio) rijst.

Biokikker_004

tzijn ongeduldige kereltjes hoor..........

Biokikker_005

Buikjes gevuld en daar gaan ze, ik kan ze haast niet bijhouden en deugnieterij dat ze uitsteken.... je houdt het niet voor mogelijk.

Biokikker_007

Biokikker_009

Oeps ja ,(sorry hoor) nu moet ik gaan ingrijpen !!

Biokikker_010

Met deze kikkers heb je echt je handen vol.
Ppf en net nu ik even wat wilde uitblazen na een druk weekendje.  Misschien zal ik ook wat van die (bio)rijst moeten eten, wie weet.

************************************************************

 

Allemaal ongelooflijk Bedankt voor jullie lieve verjaardagswensen.  Stijn vond het eerst wat gek, hoe weten die dat allemaal, mama? Amai en zelfs van andere landen.  Ik denk dat hij zich nog groter voelde toen, hihi.


Wonder boven wonder

Vorige week belde mijn schoonzus of ik een deurhanger wilde maken als kadoo voor het zoontje van hun vrienden.  Oei oei dacht ik, ik heb volgende week beurs, dat zal nog even moeten wachten. Maar toen ze erbij vertelde dat het eigenlijk nogal dringend  was want dat die (buitenlandse) vrienden dit weekend op bezoek zouden komen.   Bong, ik hoorde het  in Keulen donderen.  Maar om het af te wijzen dat kon ik nu ook niet over mijn hart krijgen.  En wonder boven wonder heb ik de tijd gevonden om het af te maken, zonder dat mijn beursdeadline te veel in het gedrang kwam.  En dit heb ik natuurlijk te danken aan mijn  voorbereidend werk van de afgelopen maanden en zeker niet te vergeten de hulp van Jodi !!
Wat de deurhanger betreft, wilde ik graag kleur en nog eens kleur, en als ik aan kleur denk dan denk ik aan regenbogen.  De brug tussen hemel en aarde dat vond ik wel passen op een slaapkamerdeur.

Gaber_002

De basis heb ik natgevilt en dan met de priknaald verder uitgewerkt, de naam Gaber ( engels uitgesproken) is erop geborduurd en de schommel met het popje heb ik er achteraf op vast genaaid,om het geheel wat steviger te maken heb ik alles vastgezet op een stukje jutte.

Meer afwijkende beurs projecten zijn wel niet meer toegestaan, nu denk ik en ben ik alleen nog beurs.
( alleen bloggen is nog toegstaan)


Moederdag in Mei

Moederdag, en dan vraagt mijne schat altijd, hier of bij mijn ma ?  Ik vertaal even voor diegene die niet zouden kunnen volgen.
In België hebben ze namelijk het fantastische idee gehad om moederdag te vieren op twee verschillende datums, nl. de tweede zondag van mei en 15 augustus.  Volgens de streek waar je woont vier je dat dus ofwel in mei ofwel in augustus.  Langs mijn kant van de familie vieren we dat altijd in augustus. Langs Jurgen zijn kant vieren ze dat altijd in mei.  En Jurgen kennende snap ik goed dat hij hier elke weer die vraag stelt.
Bon, dit brengt ook wel weer wat voordelen want zo moeten we ons niet spiltsen over twee families op een dag.
Maar het is nog niet gedaan.....Lander maakte op school een kadootje voor moederdag, maar om daar nu mee te wachten tot in augustus, dat kan ik hem en mezelf niet aandoen.

Moederdag_003

Deze prachtige ketting met zelfgeschreven brief kreeg ik van Lander.

Als geschenkje voor mijn schoonmoeder werd ik geïnspireerd door molly chicken's blog.  Als je het nog niet gezien hebt, zeker eens langsgaan, het is echt fantastisch wat zij allemaal maakt, en deze keer maakte ze er gewoon een werkbeschrijving bij dus je kan meteen van start.

Huisje_001

Huisje_002

Ik verdubbelde de afmetingen en gebruikte een zachtgeel linnen als buitenstof.

Huisje_003

Huisje_006

Huisje_007

Als jullie moederdag in mei vieren, hoop ik dat jullie een heel fijne dag hebben gehad.