Terrasjesweer.....?

....... teutenjeraar...... parapluweer is het ja, nondedju.  

Nu heeft ne mens eindelijk eens een fatsoendelijk terras, en krijgen we niks anders dan regen.   Maar ja kmag nie klagen en zagen zeker....  Helpen doet het alvast nie, da klagen, want ook vandaag blijft de zon weg. 

Ons terras

P1000849

inclusief kruidentuintje :-)

P1000848

schoon hé.

als ik vanuit de tuin naar het huis wandel zie ik dat waar ik al jaren van droom, ons droomhuis, waar we al die jaren al aan gewerkt hebben, dat kwam plots bij mij binnen, en dat enkel door het leggen van een terras.  ooh ik ben zo gelukkig met ons terras.  Nu nog wat zon en het eerste terrasfeestje is een feit :-)

 


Afwerking kamers

Komend weekend zal er opnieuw flink geleemd worden.  Stijn zijn kamer krijgt de eindlaag.  De jongens van ons zijn er echt aan toe om hun kamer te kunnen invullen en hun eigen stekje te kunnen maken.  Lander is de eerste gelukvogel, twee weken geleden was al het werk klaar en konden eindelijk zijn nieuwe meubeltjes erin. 

P1000186

P1000187

nog een prikbord en een wandrekje ophangen, de plintjes plaatsen en die kamer kunnen we volledig van de checklist schrappen ! joepie.

Stijns kamer

P1000189

P1000245

Hopelijk zal de eerste leemlaag droog zijn morgen. Na de leem moet de parket nog en dan zal het niet lang duren of hij slaapt terug in zijn eigen kamer.

 

 


Indien jullie zouden denken dat wij ondertussen al in een afgewerkt huis leven.  Neem ik jullie graag even mee.  De grote werken zijn gelukkig van deze zomer achter de rug maar de afwerking vraagt eens zo veel tijd. En laat dat nu net iets zijn waar we nooit teveel van hebben.

Met afwerking bedoel ik , parket leggen en lemen.  Deze zaken staan op het programma voor komende zomer. Tot die tijd blijven we wel bezig.  Zo begon Jurgen vorige maand aan de ventilatie en zijn we dit weekend gestart aan ons zitverhoog. 

P1130320

P1130319

Kheb zelfs geen moeite gedaan om alles wat proper te leggen voor de foto.  Dit is eentje uit het leven zoals het is, met opgefrommelde dekens in de zetel en rondslingerende sokken, schoenen en tv bakskes :-)

Wij vieren volgend weekend een jarige hier in huis, den deadline is voelbaar ;-)

 

 

 


Fase 3

Tis zover, morgen is de officiële start van fase 3 van de ruwbouwverbouwing.  Klinkt ingewikkeld? nee hoor. Ik geef u  graag wat meer uitleg.

De ruwbouwverbouwing zegt het eigenlijk al zelf, de grote werken en alle ruimtes creëren zonder de echte fijne afwerking,  Fase 1 was de bovenverdieping, de ruimtes zijn er maar zo gaan we nog steeds met zaklamp slapen ( leve de zomer dus ;-) en is er nog geen leem op de muren.  Fase 2 was de badkamer en de kapperkamer, we kunnen nu heerlijk in bad gaan, maar echt gezellig is het daar nog niet.  Fase 3 is de afbraak en opbouw van de achterbouw, volledig winddicht. Daarna volgt dan de afwerkingsfase die uiteraard ook in vele fases zal verlopen en  waar ik al lang over zit te dromen ............... ......................................................

Oké maar eerst terug naar morgen, fase 3 dus, de twee achterkamers zijn leeg gemaakt alsook de veranda, morgen gaat de veranda afgebroken worden en volgende week gaat de rest ook neer.  We kunnen het nog niet echt geloven maar binnen enkele maanden zullen we vanuit onze living en eetkamer op onze tuin kunnen zien.

Nu moet ik  eerst naar buiten om te genieten van dit ....

Verbouwing fase 3 003

en van mijn lievelingsperkje dat op het punt staat om nog meer mijn lievelingsplekje te worden want het vingerhoedskruid gaat bijna bloeien.

Groen 002

en wanneer ik me dan om draai en weer naar binnen stap, kijk ik (nog even) op dit...

Verbouwing fase 3 004

Verbouwing fase 3 001

en stap ik langs de veranda naar binnen. ........

Vanaf morgen zal het al heel anders zijn. I' ll keep you posted :-)


een gevulde paasvakantie...

...met chocolade eitjes gevuld met pralinévulling  MMM maar er was natuurlijk meer dan paaseitjes, kijken jullie effie mee...

Pasen 006

Paashaasjes hoog en droog.

Dak met ramen erin 003

Gingen de ramen erin.

Plaatsen ooievaarsnest 003

Werd het ooievaarsnest in gereedheid gebracht.

Lunch in de kamer 001

Werd er gepicknickt in de slaapkamer..... en op den berg...

Paasvakantie 017

graafden ze diepe putten die als kamp dienden

Paasvakantie 011

Paasvakantie 009

Gelukkig hadden we goeie graafhulp ;-) !!

Was jullie paasvakantie ook zo gevuld? 


en nog eentje...

Kruiwagens met steenpuin, dat is zo ongeveer alles wat we hier zagen met het paasweekend. Gelukkig heeft de paashaas ons nog wel verwend met lekkere chocolade. Mmm

Container vullen met steenpuin 002 

Container vullen met steenpuin 007 

En ja hoor we kregen heel wat hulp van sterke mannen en sterke vrouwen....

Container vullen met steenpuin 011 

zodat na de eerste dag onze tuin er al heel wat properder uitzag....

Pasen 024 

en na dag twee al het steenpuin weg was en de twee containers bomvol :-)

Container vullen met steenpuin 028

Pasen 012


wondertak

Ooh tak, ooh mooi bruine tak, laat ons zien de schoonheid die in je schuilt...

Ooh tak, ooh mooie tak breng ons de lente in huis

Ooh tak, ooh wondertak.

Lente in huis 001 

Toen ik gisteren ons brood en melk ging ophalen bij de plaatselijke bioboer waren ze volop de perenbomen aan het snoeien.

En na die kersenboomtakken van vorig jaar, zag ik het al helemaal voor me, geurende bloesemende takken in ons huis ! ja hoor ! Ik vroeg de snoeiers van dienst of ik wat takken mocht meenemen.

En nu is het alleen maar afwachten tot deze tak zijn wonder verricht.

Daarnaast schijnt het zonnetje heerlijk hier en zijn we nog harder beginnen werken in de tuin, waardoor de tuin er nog woester uitziet ( je kan het eigenlijk geen tuin noemen, maar een plek met putten en bergen, betonnen platen en stronken overal) Gisteren ging ik op rescuetocht doorheen de tuin en redde alle sneeuwklokjes, krokusjes en andere piepende steeltjes. Ik zette ze voorlopig in bloembakken, zo kunnen we er nog van genieten en kunnen we straks met een gerust hart door de tuin freezen. Ook de voortuin moet eraan geloven. Zaterdag brengen ze opnieuw 7 kuub hout en omdat de de tuin nu even geen optie is voor stockage moeten we die voorlopig stockeren in de voortuin.

Lente in huis 003 


Tuin in afbraak 037 

Tuin in afbraak 038 

De kippen hebben de tijd van hun leven !!

Voortuinwerken 001

Buienproef

Thuis 004

mama, dat zal ik wel dragen, ik ben al groot !

Thuis 005 

Ons buienproef buitenterras met luxe zeteltjes

Thuis 007 

de pot schaft: gebakken bokes en gebakken appeltjes MMMMMM

Wij hadden een gezellig weekend met een goed evenwicht tussen genieten en werken, gastvrouw en gastheer spelen, wandelen in ons prive bos ;-), de inkom aankleden en de volgende doos uitgepakt.


Stap per stap

Vandaag niet echt dozen uitgepakt maar ons vorige huis verder gaan poetsen. Pfff mensen lief wat een gedoe toch zo'n verhuis.
Het over en weer gerij en op twee plaatsen tegelijk moeten zijn is echt ontzettend vermoeiend. Nog effie doorbijten en dan  kunnen we ons volledig concentreren op ons nieuwe huis. 

Deze avond heb ik alvast voor het eerst staan bakken in mijn keukentje. Ik heb al wat verjaardagsvoorbereidingen getroffen en  een koekjestaart (alias arme mensen javanais) klaargemaakt voor aanstaande zaterdag. Dan hebben we een jarige hier in huis.

Huisje 009

Huisje 005

De jongens waren vandaag echte voetbalsupporters ( ahja met een echt voetbalterrein naast de deur kan dat niet anders hé).
Verder hebben ze fotoboeken bekeken en hun disney-pixar kaarten verzameling gesorteerd.

Voor nu kruip ik in mijn bedje, morgen is er een nieuwe dag en hebben we weer nieuwe energie.
op onze nieuwe stek

Werken in ons huis + de verhuis 013

De dag begon .....

Werken in ons huis + de verhuis 039

En al heel snel vulde het huis zich met onze spullen, het werd stilaan meer en meer onze thuis...

Werken in ons huis + de verhuis 038

en s' middags was er de geur van heerlijke kervelsoep... en toen was het pas ECHT !!

Werken in ons huis + de verhuis 080

Er is ontzettend hard gewerkt geweest zaterdag , we hebben heel wat keren heen en weer gereden tot we er bijna bij neervielen, maar het is gelukt... nu rest ons nog het uitpakken en alles een plekje geven, maar dat is het leuke aan alles, toch !
(laatste foto, de schommel is met man en macht uitgegraven, en naar ons nieuwe huis gebracht)