grieptoestanden

Ja tenhuize Mama Ilse is de griep aanwezig.  Linde is al 5 dagen ziek en Lander heeft zich erbij gevoegd sinds vrijdag.  Maar we horen toch nog bij de gelukkigen, want ik hoor van vrienden waar ze allemaal platliggen en op school is meer dan de helft ziek.   De koortsdagen zijn gelukkig voorbij maar de hoestbuien en futloosheid wil maar niet weggaan.  Dus naar school gaan zit er voorlopig nog niet in.  Tussen al het zorgen door, probeer ik ons huisje en andere huisgenoten ziektevrij te houden en moet iedereen  gember/citroen thee drinken en vroeg slapen :-) .  Allemaal onder het motto: beter voorkomen dan genezen.

Saartje en ik profiteerden deze week van de extra tijd samen om haar speelhoekje eens grondig uit te mesten sorteren en te herschikken....  ( zelf is ze super blij met haar hekjes ( afval van schabben normaal voor brandhout)  die ze nu als schuifdeur kan gebruiken.  Wie zegt er dat kinderen duur speelgoed nodig hebben hihihi :-) nadien deden we allebei nog een beetje strijkwerk :-)

P1000286

P1000284

P1000282

P1000287

P1000288

 


onze paasvakantie

Joepie, eindelijk vakantie, zo klonk het twee weken geleden. Heerlijk uitslapen, geen verplichtingen, lekker luieren en van de zon genieten.

P1130391

 Paaseieren zoeken

P1130403

P1130407

Op bezoek bij de kennel van onze toekomstige hond. ( Border Terrier )

P1130417

Kampvuur !! daar moet je niet mee wachten tot je op vakantie zijt hé, warme avond, snoeihout en marshmallows zijn voldoende om eraan te beginnen :-)

P1130442

P1130466

Dagje zon en strand aan zee

P1130467

P1130488

Knutselen in papier maché voor eindwerk

en na twee weken klinkt het vandaag, joepie eindelijk weer school, heerlijk rustig in huis, mijn eigen ding doen, genieten van de zon, rustig klanten ontvangen.

 


Dubbel feest

Saartje en stin 040

Dit is niet zomaar een foto van de zon..... als u goed kijkt ziet u een HALO. 

Deze HAL(L)O zagen we dit weekend tijdens het verjaardagsfeest van Saartje en Stijn. wij waren allemaal verwonderd door dit moois, 's avonds zat er al een mailtje in mijn postvak van oma, zij had even wat gaan opzoeken en ik citeer : 

Een halo ontstaat door hetzelfde verschijnsel dat een regenboog veroorzaakt:

lichtbreking van licht afkomstig van de zon of maan.

Het verschil zit hem in het medium: een regenboog ontstaat door lichtbreking in regendruppels, een halo door lichtbreking in ijskristallen.

 Of het nu regendruppels of ijskristallen zijn.

Ik denk dat het ook gewoon n'en 'hallo' naar ons allen was!!!!

Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Bedankt hierboven twas nen hele mooi hallo die we kregen, eentje die ons hart verwarmde.

We vierden dus feest.  Zowel voor Saartje die 2 kaarsjes mocht uitblazen en een dag later voor Stijn die 13 is geworden.

Kijk maar eens hoe schattig ze zijn, ja zelfs op 13 ben je nog schattig ( zegt de mama )

 

Saartje en stin 046

Saartje en stin 001

 

Saartje en stin 057


en daar is 2014

Van kerstboom zetten tot kerstboom afbreken, het was een mooie tijd in onze ruime living, we ontvingen met gemak vrienden, lagen languit in de zetel film te kijken of haalden het nodige creamateriaal uit de desbetreffende kasten.  Met andere woorden een volle , leuke kerstvakantie .

Maar voor ik het vergeet wil ik jullie eerst allemaal en mooi 2014 toewensen vol leven en kleur !

2014 heeft heel wat in petto voor ons, het zal het jaar worden van de officiële opening van mijn kapsalon, het jaar van veel licht in de vorm van ramen voor onze achterbouw , het jaar van de laatste breek- en uitgraafwerken in de keuken en zeker niet vergeten een nieuw jaar om aan onze tuin te werken. Maar naast al dat materiële wordt 2014 ook een jaar van samen groeien en bloeien. Ik denk dat ik dat laatste op mijn ijskast ga plakken dit jaar !!

De mama groep mag dit jaar natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ben jullie nog wat foto's verschuldigd van de voorbije knutselwerkjes.

Adventsspiraal 002

we maakten een vilten lapje waar we dan een adventspiraal op prikten met de viltnaald.  Het appeltje is ook geprikvilt en kan dag na dag verder gaan tot de laatste ster, kerstmis.  Aangezien de advent nooit hetzelfde aantal dagen telt heb ik gekozen om elk jaar de laatste aantal gele stippen aan te passen om zo elk jaar een exact aantal stippen te hebben.  ( dat is het handige aan prikvilten, je haalt het er zo af of prikt er een bij.

Adventsspiraal 001

We maakten ook van die super leuke sterlantaarntjes in alle kleuren en maten....

Sterlantaarn 004

Sterlantaarn 013

 

Sterlantaarn 014

Sterlantaarn 010

Papier sterlantaarn 003

De miniversie, daar kon net een theelichtje in en die deelde ik uit als kerstkaartje. De mini's zijn ook leuk voor aan de lampjes van je kerstversieringen te hangen. 

Willen jullie zelf ook aan de slag, het internet staat vol van beschrijvingen dus daar ga ik zelf geen moeite meer voor doen.  Het enige is jullie de link doorgeven en je zijt vertrokken.  Oh of misschien toch nog effie zeggen, het papier dat je gebruikt voor dit project is gewoon ( gekleurd of beschilderd) papier maar dat wrijf je in met olijfolie of zonnebloemolie, volledig laten intrekken en je kan beginnen. 

De link(s)

fotoversie met engelse uitleg

filmversie op you tube

( iets zien helpt toch altijd beter vind ik :-) 

Veel plezier


Tussen de drukte door

Dat het hier geen rustige dagen zijn, dat moet ik jullie niet vertellen en al zeker geen tekeningske bij maken.  Alles gaat hier gewoon verder want er moeten alweer verjaardagsvoorbereidingen getroffen worden. Linde is zaterdag aan de beurt en dan mag ze 8 kaarsjes uitblazen, ze geven goed weer dus dat wordt heel de dag buiten feesten met pannekoeken, een schattenjacht in het bos en een bbq mét kampvuur als afsluiter.  Ook deze keer zal de camping geopend zijn ;-)

Ik betrapte mezelf vandaag dat ik een lijstje aan het maken was met wat er nog allemaal moet gebeuren en wat er nog moet aangekocht worden want mijn koppie zit precies een beetje vol. Tot voor kort was ik niet zo'n lijstjesmadam ..... enfin het is gelijk het is en ik kan er maar baat bij hebben, zo weten de anderen wat er nog moet gebeuren en  kan ik ook sneller wat uit handen geven.  Voor het kinderfeestje heb ik alvast hulp ingeroepen,  Lander en Stijn gaan zorgen voor de schattenjacht. Dat is dus echt geweldig om tieners in huis te hebben, die kunnen zelf cake bakken, schattenjachten in elkaar steken,.... mij hoor je niet klagen.

A 001

En gelukkig schijnt het zonnetje al enkele dagen voor ons en genieten we na het avondeten van een ijsje van de ijskar van een partijtje petanque, terwijl sommige dan weer dromen van een ritje met de go car.

A 003

A 004


Hoera ik kruip ...

Saartje in de tuin 059

Binnen een kleine maand word deze meid al 1, hoe snel de tijd ook mag gaan, ze neemt alle tijd om haar stapjes in de wereld te zetten. En die tijd krijgt ze natuurlijk.

Deze week was het  moment daar, haar voorzichtige kleine kruipbeweging die met groot gejuich en geklap onthaald werd. 

Ze doet het heel voorzichtig maar oefent overal, welke ondergrond dan ook, ze gaat ervoor !!

Genieten jullie even mee...

Communie hanne 001

Communie hanne 016

Saartje in de tuin 021

Saartje in de tuin 017

Saartje in de tuin 090

Saartje in de tuin 051

en met zulke schattige foto's kan ik nog wel even doorgaan..... Maar morgen is er nog een dag hé ;-)

 


Tram 4

Papa 40 003

Nief volk op Tram 4 .

Wandeling 011

Piekmoment dit weekend !!

Overbezetting op Tram 4 want Tram 6,  Tram 5, Tram 3,  Tram 2,  Tram 1 en Tram 0 werden allemaal gemobiliseerd voor het feest in Tram 4

Papa 40 013

Met als kers op de taart, een wens voor iedereen met een prachtige wensballon

Papa 40 026

Papa 40 029

 


een gevulde paasvakantie...

...met chocolade eitjes gevuld met pralinévulling  MMM maar er was natuurlijk meer dan paaseitjes, kijken jullie effie mee...

Pasen 006

Paashaasjes hoog en droog.

Dak met ramen erin 003

Gingen de ramen erin.

Plaatsen ooievaarsnest 003

Werd het ooievaarsnest in gereedheid gebracht.

Lunch in de kamer 001

Werd er gepicknickt in de slaapkamer..... en op den berg...

Paasvakantie 017

graafden ze diepe putten die als kamp dienden

Paasvakantie 011

Paasvakantie 009

Gelukkig hadden we goeie graafhulp ;-) !!

Was jullie paasvakantie ook zo gevuld? 


26 weken en gezelligheid in de zetel

26 weken 005

Een avondje in de zetel: Poes staat er als eerste bij als ik me neerzet, ik kom even gezellig bij jou liggen denkt ze zo en nu ik hier toch ben van de gelegenheid gebruik maken om de baby alvast kennis te laten maken met mijn spinnend geluid.

26 weken 008

Ooh mama, wat liggen jullie hier gezellig, dat vind onze baby vast leuk zo, ik kom er ook even bij en een zoentje geven.

26 weken 001

26 weken

Het truitje is ondertussen ook klaar. Ik heb besloten om er toch geen drukknopjes op te zetten maar ik ga er wat touwtjes aanmaken zodat het een wikkelvestje wordt. En dan nu op zoek naar een leuk en simpel broekje om te breien ( in de zetel :-)...