Vanaf nu te verkrijgen

Teacup 027

Klik op de foto's voor een pop up versie

  Teacup 029

Teacup 040

U bent uiteraard benieuwd welke projecten er allemaal in het boek staan. Ik geef jullie met plezier een kleine rondleiding.

Teacup 028

Teacup 030

Teacup 031

Teacup 032

Teacup 033

Teacup 034

Teacup 035

Teacup 036

Teacup 037

Teacup 039

Teacup 038

En zo gaat het maar door en door in totaal 19 projecten met meer dan 20 patronen voor de prijs van 20 euro.(excl verzendkosten)

U kan uw exemplaar bestellen via teacup [at] live [dot] be

 

 


Magical puppets

Book 001

Nu we toch bezig zijn over inspiratie en het doorgeven .  Op mijn boekenlijstje stond al heel lang het Engelstalige boek, making magical fairy-tale puppets.  Het enige probleem was dat ik dit boek nergens kon vinden, tot ik het toevallig vond op een amerikaanse onlinebookshop.  Het enige wat me een beetje  tegenhield waren de verzendkosten, maar met de dollar tov de euro viel het uiteindelijk nog mee.

Enkele weken geleden zat het boek in mijn brievenbus!! en al snel waren de eerste popjes geboren. 

Kom even mee watertanden met het boek.

Book 002 

Book 008

Book 005

De wol die voor deze poppen gebruikt wordt is Lontwol ( de lange strengen zowel ongekleurde als gekleurde voor de afwerking).

Omdat ik zonder gekleurde lontwol zat en ik absoluut niet kon wachten om een popje te maken, kleurde ik zelf een streng.

en dat deed ik zo :

Verf 001

drie kommen met drie verschillende roodtinten

Lontwol

en zo is de lont eruit gekomen

en de popjes....

Puppets 001Wollen popjes 006

Wollen popjes 005

Wollen popjes 003

En voor een jarige vriendin maakte ik een grote moeder aarde

Grote moeder aarde 001

Grote moeder aarde 004

Ik kan u verzekeren, ze werken erg verslavend. Ik werk ze stuk voor stuk af met de viltnaald zo hoef ik geen draad en naald te gebruiken.

Tot hier toe zijn alle popjes de deur al uit als geschenkjes maar het volgende popje dat staat te wachten is een geschenkje voor ons. Vrouwtje dooi, want die lentekriebels beginnen al serieus te komen bij mij.

*******************************
Voor diegene die ook interesse hebben in het boek,
Ik bestelde het via BOB AND NANCY'S BOOKSHOP. ( die trouwens een heeeeeel warme en vriendelijke service leveren)

**********************************


Creatief...

... is het enige dat nog rondspookt in mijn hoofd. Na het lezen van Amanda's boek heb ik toch wel een andere kijk op het invullen en beleven van creativiteit binnen het gezin.
Zo schrijft ze dat je een creatief project moet plannen op je agenda net zoals je dat zou doen met een afspraak van de tandarts.  Het is even belangrijk ! En gelijk heeft ze.  Meestal stel je zulke projecten uit want er komt altijd wel iets belangrijker tussen of de was en de plas is nog niet gedaan. 
Ik denk dat het belangrijk is om het in te bouwen in je dagdagelijkse leven/ritme en niet zomaar eventjes vlug vlug tussendoor een naaiwerkje afmaken.

Het eerste waar we nu mee bezig zijn is het inrichten van een knutselkabinet waar alle materiaal bij de hand is, want zo vertelt ze, is het belangrijk dat wanneer de inspiratie toeslaat je deze ook kan gaan gaan uitvoeren en als je dan de juiste materialen niet bij de hand hebt of je moet naar 4 plaatsen lopen en nog liggen zoeken naar dat ene kartonnen doosje dat je bewaarde.  ( En dat is hier bij ons het geval, we hebben zoveel knutselmateriaal maar het ligt niet bij elkaar.)

Aangezien ik wilde dat deze plek in de living zou zijn ( waar de kinderen het meest knutselen en waar het in de winter warm is !! heel belangrijk) moesten er wat aanpassingen gebeuren, die wel wat tijd hebben gevraagd.  De enige goede en handigste plek voor het kabinet zou zijn waar de seizoentafel staat.  Je begrijpt dat dit niet zomaar veranderd kan worden.  Ik heb er echt dagen liggen over nadenken..... de nieuwe plek voor de seizoentafel moet centraal, bereikbaar voor de kinderen en groot genoeg zijn.
Maar het is me gelukt en de seizoentafel pronkt nu nog mooier dan op haar vorige plek. Een tevreden mama dus !

Seizoentafel_001

Stapje
(Stapje voor Linde.... bereikbaarheid weet je wel !!)

Hoewel het werk nog niet gedaan is. De plek voor het knutselkabinet is al ontruimd maar er moeten nog schabben worden gemaakt ( papa's werk) en er moet een mooi gordijn voorkomen ( mama's werk).

Knutselkabinet

Naast dit alles ben ik erg enthousiast over haar boek, het is zowel een praktisch boek met vele tips en idee├źn voor creatieve projecten als een boek met inzichten en tips rond opvoeding maar het mooiste eraan vind ik dat ze je doorheen heel het boek aanmoedigd (het is alsof ze achter je rug staat en ze alles influisterd) om creatief te zijn in je denken en je opvoeding. Zodat het creatieve een deel is (wordt) van de opvoeding. Ze schrijft ook over dankbaarheid, over handgemaakte kadootjes, geschikt speelgoed, aanmoedigen van je artiesten, bewaren en uitstallen van je kinderen's tekeningen, handwerk met kinderen, de natuur en creativiteit, creatief met het gezin, het vieren van feesten,......

Voor mij is het een absolute aanrader!

A quote from the book:
" Creativity goes deeper than the "art" sense of the word; it emcompasses a whole way of living and being."


It's here

Today is a special day, one I've been looking forward too since July, since I pre-ordered Amanda's book.
I almost gave the postman a hug this morning when he delivered it( but I could controle myself) after closing the door,I was so excited to have a first look. It was a short one because my children have the same curiosity as their mama.  So I patiently wait and wait untill everyone had a close look.

Amandas_book_002

Amandas_book_007

But from this moment on the book is MINE ;-)

Amandas_book_010

I will be busy all weekend; the book will follow me everywhere I go

In my first look, my eye happened to see  a picture of  Amanda's  nature table, and guess what is on it.  The cats and gnomes we send as a gift for the soulefamily. (Remenber the package I send her  last year).
OOOh I will love this book.
Gotta go now......

who is interested in buying the book and lives in Belgium or Holland, I got mine of Amazon.de
the delivery is about 3 days.


sterren

Dec_004

Dec_005


Dec_006

Dec_012

Van links naar rechts, Avondster, morgenster en grasster !!

Onder de sterren, twee boekenmandjes gevuld met winterboeken  en de favorieten van dit moment.
Ik zag dit leuke idee al op verschillende blogs.  En kon niet aan de drang weerstaan. seizoensboekenmanden.  Hoe zou ik hier aan kunnen weerstaan, bij het woord mand flipperen mijn ogen al !! Maar ik vind het naast het feit van de manden een leuk idee, onze boekenkast zit  zo vol dat we snel dat ene speciale kerst of winterboek vergeten.  Op deze manier hebben we onze favorieten in handbereik en wisselen de boeken mee met de seizoenen.

Dec_017

Dec_018Lezen of strijken

Aug_014

OF

Aug_012_2

tja zeg nu zelf , als je hier tussen moet kiezen............................

Ik wilde er erg lang over nadenken en wikken en wegen maar ik vreesde dat de mand dit niet langer zou uithouden, en dan heb ik uiteindelijk niet gekozen maar ze allebei gedaan.

Aug_020

Het boek Bend the rules van AMY KAROL is een echte aanrader.  (als je van naaiboeken houdt tenmiste.) Amy is een mama van drie meiden en heeft ook een eigen blog , zeker de moeite om eens langs te gaan.  Het boek bevat erg veel handige tips, trucjes, weetjes,.... om het naaien nog simpeler te maken.  van naaien met de hand tot naaien met de naaimachine. Ook beschrijft ze 30 leuke en originele projecten.  Het boek is enkel verkrijgbaar in het engels maar daar wen je snel aan, ze gebruikt ook centimeters, dus je hoeft niet telkens om te rekenen wat de afmetingen betreft.
Ik heb het boek bij het duitse amazon gekocht , (zelfs met verzendkosten erbij was het goedkoper dan bol.com. )