Een rood kadootje

Het was op een gewone weekdag en zo net voor de middag dat ik naar buiten keek en plots zag dat de brievenbus wel erg vol "gepropt" was. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik meteen naar buiten om uit te zoeken wat er zo uitstak. Hééé en pakketje voor mij, op een drafje liep ik weer naar binnen ( de andere post was niet meer belangrijk en liet ik gewoon in de brievenbus zitten) Nogal overblij en over enthousiast opende ik het kadootje en het eerste wat ik las was " ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is rood."  Hhhm spannend die raadselachtige kadootjes......

Rood kadootje 001 

Rood kadootje 002

De lieve vrouw die mij zo verwend, is iemand waar ik al enkele jaren "contact" mee heb via mijn blog.  Ik heb haar nog nooit ontmoet ( ik heb ze zelfs nog nooit op foto gezien)  maar ze heeft een plekje nauw aan mijn hart . Het is net of ik enkel haar energie voel, zonder beeld, een lieve en zachte energie die straalt tot in het midden. Ze is een creative mama en is de trotse eigenares van de kleinste sokkenfabriek.
 

Rood kadootje 004Ribbon

Laatst kwam ik op een nederlandse site terecht met superleuke ribbons en stoffen.  Voor de stofjes zal ik nog even moeten sparen maar de ribbons die kon ik niet laten liggen.

Afbeelding 003

Aan alles met een rode muts ( met name roodkapje en kabouters) kan ik niet weerstaan !!

Afbeelding 006

Ik heb al heel wat leuke naaiprojectjes in mijn hoofd voor deze kleurrijke ribbons.

Vergeet dus zeker geen kijkje te nemen op VanMarieke.


Jeugdsentiment

Herinneren jullie zich deze nog : ( klik op het ? om meer belletjes te laten rinkelen )

Tiktak7

?Carolientje6

?

90055295_5_1nk7

?

Fame

?

Uil

?

Kleinkleinkleutertje

?

Plons4

?

Merlina

?

Leuk toch al die jeugdherinneringen, ik kan nog wel even doorgaan, maar mijn slaap roept mij.

Alle nog eentje om het af te leren.

Deze is trouwens niet alleen jeugdsentiment maar ook nu een favoriet met een speciaal plekje in mijn hart.

Hollie-hobby-left 

?


Magical puppets

Book 001

Nu we toch bezig zijn over inspiratie en het doorgeven .  Op mijn boekenlijstje stond al heel lang het Engelstalige boek, making magical fairy-tale puppets.  Het enige probleem was dat ik dit boek nergens kon vinden, tot ik het toevallig vond op een amerikaanse onlinebookshop.  Het enige wat me een beetje  tegenhield waren de verzendkosten, maar met de dollar tov de euro viel het uiteindelijk nog mee.

Enkele weken geleden zat het boek in mijn brievenbus!! en al snel waren de eerste popjes geboren. 

Kom even mee watertanden met het boek.

Book 002 

Book 008

Book 005

De wol die voor deze poppen gebruikt wordt is Lontwol ( de lange strengen zowel ongekleurde als gekleurde voor de afwerking).

Omdat ik zonder gekleurde lontwol zat en ik absoluut niet kon wachten om een popje te maken, kleurde ik zelf een streng.

en dat deed ik zo :

Verf 001

drie kommen met drie verschillende roodtinten

Lontwol

en zo is de lont eruit gekomen

en de popjes....

Puppets 001Wollen popjes 006

Wollen popjes 005

Wollen popjes 003

En voor een jarige vriendin maakte ik een grote moeder aarde

Grote moeder aarde 001

Grote moeder aarde 004

Ik kan u verzekeren, ze werken erg verslavend. Ik werk ze stuk voor stuk af met de viltnaald zo hoef ik geen draad en naald te gebruiken.

Tot hier toe zijn alle popjes de deur al uit als geschenkjes maar het volgende popje dat staat te wachten is een geschenkje voor ons. Vrouwtje dooi, want die lentekriebels beginnen al serieus te komen bij mij.

*******************************
Voor diegene die ook interesse hebben in het boek,
Ik bestelde het via BOB AND NANCY'S BOOKSHOP. ( die trouwens een heeeeeel warme en vriendelijke service leveren)

**********************************


Meer

Matrouschka_003

De matrouschka's voelen zich hier duidelijk goed in ons huisje want er komen er steeds maar meer en meer ( mij hoor je niet klagen ).

Op internet vond ik dit schattig setje dat meteen mijn hartje veroverde. Je kent dat waarschijnlijk wel, eens je begint te kijken op blogs en internetsites, weet je niet meer waar je eindigt. Zo zitten mijn favorieten vol met leuke links met nieuwe inspiratie en ideeën. En zo zaten deze schatjes er ook al een tijdje in, maar ik was ze al bijna vergeten tot Jodi me een link doorstuurde met "dit moet je absoluut zien" ! Lap en daar ging mijn hartje weer een slagje sneller.....( neenee die matrouschkas zijn echt goed voor mij ;-) !!)  En deze keer wilde ik ze niet meer uit het oog verliezen en ben ik er direct ingevlogen, mijn mand vilt uit de kast ( heerlijk toch als je studio zo opgeruimd is en je direct alles vind wat je nodig hebt !!) en al snel kon ik mijn matrouschkas in het echt bewonderen.

Matrouschka_007

Ze zijn echt heerlijk om te maken en zo simpel.  Een ideaal avondknutseltje.
Nee, je kan dit gewoon niet weerstaan.
Ja, haal dus snel die mand vilt en maak je eigen setje. 
En voor je het weet, ben je ook in de greep van de matrouschkas.

Matrouschka_006

Zijn ze niet schattig !!!

En om af te sluiten wil ik jullie graag vertellen dat er nog meer matrouschkas ingetrokken zijn.  Alweer tijdens een tocht op internet vond ik Erika's weblog en shop MIKODESIGN.  En dat is de plek waar ik deze prachtige matrouschka stof heb gekocht ..... Erika ontwerp haar stoffen zelf ! 

Matrouschka_001

Matrouschka_002

Het zijn drie lapjes: groen, blauw en rood.

Wat ik er precies mee ga doen, buiten onder mijn hoofdkussen leggen is me nog een groot raadsel .  Ik denk dat ik grote problemen zal hebben met het zetten van mijn schaar in deze stof.  Maar nee ik ga ze niet in mijn kast leggen natuurlijk, daar heb ik ook niks aan.  Ik denk dat ik ze voorlopig  in een borduurring ga spannen en zo aan de muur in mijn studio hangen.

Fijn weekend voor jullie !
Schrik niet als je vannacht droomt over matrouschkas... oorzaak Mama Ilse het internet !!!!New crafty mama online

Remember the sweet mince cookies, and my everyday talks with Jodi.  Since a couple of weeks we've become closer and  getting to know each other better.  And quite soon we  discovered we have the same ideas and interests such as knitting, crochet, sewing, nature, steinerschool and everything that comes with it.  Jodi is a very talented crafty mama and its lovely to exchange ideas and talk about our new projects.  She 's even helping me for my next fair in may. She's knitting some animals. You cannot image how fun it is to share the same projects, knowing the other feels and thinks the same way and appriciate the value of handmade toys. Thank you Jodi ( but I already said that a thousands times, right).
What I 'm trying to say, Jodi also started her own crafty blog: Gingernut crafts ! Welcome in the world of the crafty mama's !


Geef het door....

Laat deze ketting van liefde en genegenheid stromen.  Dat is het gevoel wat ik heb bij de pay it forward.  een heuse "kettingbrief" die doorheen heel blogland reist.  Ik zag het de eerste keer enkele maanden geleden op een amerikaanse blog, en al snel kwam ik het meer en meer tegen.  Dat is nog eens een goed initiatief dacht ik.  En zeker nu tijdens de donkerste dagen , is zo'n kadootje altijd hartverwarmend.  Want daar gaat het tenslotte om.  Elkaar een warm hart toereiken met een handwerkje.  Pay it forward houd dus in dat je  eerst zelf een handwerkje kadoo krijgt en dan op jouw beurt weer drie mensen blij maakt met een handwerkje van jezelf.  Dit gaat allemaal via je blog.  En dat is wat ik nu vandaag ook ga doen.  Drie mensen een warm hart bezorgen.  Zelf werd mijn hartje verwarmd door mama Lieveheersbeestje.... dit super schattig , handig zakdoeketuitje kreeg ik van haar kado.  Bedankt.

Pay_it_forward_001
Pay_it_forward_002

Indien je deze ketting verder wil doorgeven via je blog, laat even een reactie.

En voor alle andere lezers , ook aan jullie wil ik veel liefde en warmte sturen (((((((((((((((((((((((((((((((()))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Trouwens in naam van papapiet mag ik jullie bedanken voor de enthousiaste reacties !Super !
sokkenfeest

Sokkenfeest_001

met de koude winterdagen in het vooruitzicht, ben ik op sokkenjacht geweest.  Ver moest ik niet zoeken wie aan sokken denkt, denkt aan de kleinste sokkenfabriek van Pien. Zij kon dus lekker aan de slag om vijf voetjes te voorzien van heerlijke wollen sokken.

En wat een verwennerij......... want dat is het echt.  het gevoel om zulke handgebreide wollen sokken om je voeten te hebben is alsof je gedragen wordt in de warme handen van een engel, Goddelijk dus.

Sokkenfeest_008 Sokkenfeest_015

Sokkenfeest_018

naast engelensokken werden de kinderen ook nog eens verwend met een verrassing.....


Sokkenfeest_021

Sokkenfeest_011 Sokkenfeest_010

Laat de winter maar komen....

Bedankt !!


hello World

Hi there everyone !  Maybe you have noticed this map on my blog.

Clustrmapphp_2

Its my newest discovery in internetworld and I'm absolutely in love with it.  The red buttons are the visitors of my blog, ( well not really 'who' they are but their locations)......... Hi there, how are you all doing ?  This is just fabulous, isn't it !

I could already see on my typepadpage how many visitors I had during the day  but this makes it so much more fun !
From time to time I recieve an english comment. Its so nice to have contact with the other side of the world. And by looking at this map its amazing how many "international" visitors I have.   

A wonderful weekend to all of you.