Inspiratie in Tienen

Vorige week gingen we op tuinbezoek naar Yggdrasil.  Altijd al een wens om daar eens te mogen rondlopen.  Nu was het opentuindag en plantverkoop dus het ideale moment.

Met enkele kinderen , manlief en een vriendin stapten we de auto in richting Tienen.  Het weer was ons meer dan goed gezind en zo konden we ongestoord kijken en inspiratie opdoen. 

P1000618

P1000574

Voor onze overtollige stenen is er al een bestemming :-)

P1000585

P1000604

P1000589

P1000627

P1000631

Kruidenspiralen met ernaast een ingegraven waterton gevuld met stenen en water, om insecten aan te trekken.

Vaststelling, kippen niet in de boomgaard, bodem rond bomen blijft anders niet goed bedekt met mulch, dat moeten we hier toch nog eens goed bekijken zene.   We hebben in elk geval kippen teveel, das een feit

dus indien iemand graag wat kippen heeft, we hebben 4 hennen met of zonder haan in de aanbieding :-) Wyandotte krielkippen.

P1000653

P1000652

 

 


onze paasvakantie

Joepie, eindelijk vakantie, zo klonk het twee weken geleden. Heerlijk uitslapen, geen verplichtingen, lekker luieren en van de zon genieten.

P1130391

 Paaseieren zoeken

P1130403

P1130407

Op bezoek bij de kennel van onze toekomstige hond. ( Border Terrier )

P1130417

Kampvuur !! daar moet je niet mee wachten tot je op vakantie zijt hé, warme avond, snoeihout en marshmallows zijn voldoende om eraan te beginnen :-)

P1130442

P1130466

Dagje zon en strand aan zee

P1130467

P1130488

Knutselen in papier maché voor eindwerk

en na twee weken klinkt het vandaag, joepie eindelijk weer school, heerlijk rustig in huis, mijn eigen ding doen, genieten van de zon, rustig klanten ontvangen.

 


Hier zijn we weer...

Wie speelt er mee UNO ?  ongetwijfeld het spelletje van de vakantie

Kwartet

Wat UNO betreft hoef je niet perse met vier te zijn, gelukkig want de vierde speler kan hier nog niet echt meedoen, alhoewel.... er al flink met haar geoefend wordt ;-)

Saartje 017

Op vakantie leerde ikzelf ook kaarten, weliswaar geen uno maar echte kaartspelen met z'n vieren, dat waren gezellige avonden !  Vakantie hoort u mij zeggen, ja we lieten hier de verbouwingen even voor wat ze zijn en trokken met vrienden voor een weekje naar Winterberg ( Duitsland) maar zeg gerust Zomerberg, want we hebben heel de week zon gehad .  Meer hadden we niet nodig. 

Enkele vakantiekiekjes....

Landal winterberg 031

Landal winterberg 061

Landal winterberg 048

Landal winterberg 073

Landal winterberg 071

Landal winterberg 075


Ireland :: A dream come true :: part 1

Well you must be all very curious about my Irelandtrip. I can tell you it was everything I hoped it would be.
an overwhelming green country with ancient and historic places to visit and to feel, friendly people and cozy pubs ;-)

My heart and head are full of Ireland and I could probable write a small book about our adventures, but first of all I will show you some pictures.

Ierland april 09 005 

Ierland april 09 019 

Ierland april 09 012 

Ierland april 09 032 

Our first visit was the Cliffs of moher. Wow, they just took my breath away. It was amazing to stand on the cliffs and feel the wind. you could almost feel the wonder of nature speaking to you. On the cliffs you could see the aran islands ( see last picture )

Our first B&B was not far from the cliffs, and at the back of the house we had a wonderful view over the islands. It made my island dreams come alive and I got very excited about our visit on monday.

Ierland april 09 050 

This picture is taken at sunset at the back of our b&b overlooking the Aran islands. In daylicht you could see the little white houses; it was almost as you could reach your hand and touch them. Amazing

Ierland april 09 046  

An Irish dinner ofcourse, Jodi got fish and chips and I got stuffed chicken, yummy.

On sunday we got the opportunity to take a taxitour around the Burren. Our guide was a lovely and friendly man, who knew everybody( really that was amazing) he took us to some lovely spots

Ierland april 09 057 

The centre of the burren in kilfenora, where we found some nice celtic crosses.

Ierland april 09 060 

Caherconnel fort which was a home of 25 people thousands of years ago. Inside the fort it was very quiet and we couldn't feel any wind, it was almost as time stood still and we could feel the history. At the back of the fort there is a very old elderberry tree ( vlierbessen boom ) wich is approx. 100 years or older. I've never seen such a hugh elderberry tree in my live. ( in the area i live in belgium we see them a lot but they are usually just big bushes.

Ierland april 09 071 

Ierland april 09 063 

the blossoms were already forming.

Ierland april 09 070 

we went further to see the dolmen and the great limestonerocks of the burren.

Ierland april 09 084 

Ierland april 09 081 

Ierland april 09 086 

Ierland april 09 072 

Ierland april 09 074

Pedestrians you don't see so often..... Cows by the way, they can pass you any moment, any where :-)

see your tomorrow ::part 2::


Nog 5 keer slapen

Lilse bergen 019

Met zijn feestoutfit die klaar ligt en de laatste praktische voorbereidingen die hier gebeuren, begint het echt wel te kriebelen en niet alleen bij mij. Stijn kijkt er ook enorm naar uit.  Dit weekend zijn we wat heuvels gaan opzoeken in ons platte vlaanderen ;-) en dan twijfel ik geen moment dat de Ardennen een goede keuze is voor Stijn 7jarenfeest, op en af de heuvels , evenwichtsoefeningen boven een steile helling, het is allemaal puur plezier voor hem.

Lilse bergen 003

Lilse bergen 002

Lilse bergen 016


speuren bij onze buren

Speuren_kleuren_001

Maandagnamiddag zijn we samen met Anneke ( Verwonderland) en Marleen gaan kleuren speuren.  Hiervoor trokken we de grens over richting Eindhoven.

Het zal ondertussen al wel duidelijk zijn dat wij dat niet erg vinden om de grens over te steken richting Nederland.  Ik heb altijd al een "zwak" gehad voor Nederland, ik heb er dan ook een groot deel van mijn hart verloren.  En bij elk bezoek voel ik mijn hartje gloeien.
Met Lindes doopfeest ben ik erachter gekomen vanwaar deze Nederlandseliefde komt.  Met het maken van de stamboom kwamen we te weten dat zowel via mijn moeders kant als mijn vaderskant Nederlands bloed door mijn aderen stroomt.  Weliswaar van overgrootouders maar het is nog steeds voelbaar ;-).

Maar ik wijk af van mijn speurverhaal.
Zoals je kan lezen op Anneke's blog organiseert zijn samen met Marleen elke maandagmiddag 'kleuren speuren'.  Dit vond ik zo'n leuk initiatief dat we ons inschreven.  En we kregen een heuse V.I.P behandeling, want we werden eerst uitgenodigd bij Anneke thuis voor een gezellig samenzijn en 'smiddags konden we mee aan tafel voor een boterham met schuddebuikjes en gekleurde hagelslag ( nog zo van die heerlijke nederlandse dingen , volgens de jongens althans).

Speuren_kleuren_002

Anneke begon met het vertellen van een heel leuk verhaal over kleuren en het maken van een heel groot vilten picknickkleed met alle kleuren van de regenboog.
Gevolgd door het verwonderland lied met muzikale begeleiding.  En geloof me het is een echte meezinger, de jongens zingen het liedje nu nog altijd.

Speuren_kleuren_003 Speuren_kleuren_004

Na een speurtocht naar wol en schapen, gingen we aan het werk...

Speuren_kleuren_005

Speuren_kleuren_006 Speuren_kleuren_007

Alle materiaal was voorzien en kinderen en mama's maakten mooie kunstwerken.

Speuren_kleuren

Dit zijn alvast de onze.

Elke week zijn het andere activeiten. Als jullie het dus ook voelen kriebelen je kan je nog inschrijven voor de twee volgende maandagen, kijk even op verwonderland voor meer info.
Wij hadden alvast een heerlijke dag.

P.S. Anneke heeft trouwens een heel gezellig huis ( in the middle of our street), super mooi ingericht (althans dat vind ik toch) met hele leuke accessoires.  Foto's hiervan kan je hier vinden.Ons kampeeravontuur 2/2

Dit kampeeravontuur zal niet snel vergeten worden, naast alle mooie en leuke momenten was er wel een heel bijzondere gebeurtenis.  Stijn zijn tand viel uit op zaterdagmiddag.  Bij het bijten in een stukje meloen had hij zijn tand in zijn hand. 
Opgetogen en fier wilde hij die avond natuurlijk zijn tand onder zijn kussen leggen.  Mama twijfelde en vroeg of dit wel een goed idee was en of we niet beter zouden wachten tot thuis.  Maar zijn verzoek was duidelijk !

Hij legde zijn tand ( goed ingepakt in een doekje) niet onder zijn kussen maar op zijn kussen ! En ja hoor de tandenfee is langsgekomen.  Ze had echter geen edeltsteentje meegebracht omdat ze die vergeten was mee te brengen vanuit haar kasteel in Belgie, Ze had wel twee speciale stenen van luxembourg meegebracht en onder zijn kussen gelegd.  Toen we thuiskwamen was er wel nog een grote verrassing, want de tandenfee had nadien nog een kleine edelsteen onder zijn kussen komen leggen.

Kamperen_born_037


Ons kampeeravontuur 1/2

Beter gezegd ons eerste kampeeravontuur was een groot succes. Op aanraden van vrienden trokken we samen met hen richting Luxembourg naar het dorpje Born nabij Echternach. 

De camping waar we verbleven lag vlak naast de rivier Sûre.  En het plekje dat wij kozen was een echte droom.  Met zicht op de rivier en de groene heuvel.

Kamperen_born_036

We zaten net aan een rustig stukje waar je makkelijk pootje kon baden en als je wat dieper ging heerlijk kon zwemmen.  Het water was redelijk koud maar dat konden we ook wel goed gebruiken want het was erg heet.

De hitte zorgde dan ook voor een grote onweersbui op zaterdagavond met een heleboel regen.   Geen paniek we hebben het overleeft, de tent ook ( hoewel die enkele lekjes vertoonde) maar daar vonden we dan ook weer oplossingen voor  EN heel belangrijk werden we op ons eerste kampeeravontuur bijgestaan door vrienden (ervaring kampeerders).

Kamperen_born_011

Kamperen_born_003

Kamperen_born_014

Lander vond het heerlijk om grote stenen uit de rivier te halen en die dan weer weg te gooien en te laten "plonsen". Stijn leerde van papa hoe hij platte stenen over het water moest laten zweven.

Lander en Stijn hadden ook hun eerste viservaring samen met Robert, jammer genoeg hebben ze niets gevangen.  De vissen daarentegen zag je gewoon zo zwemmen, misschien was een visnetje wel beter geweest ;-).
Naast vissen hebben ze dit weekend ook leren kaartspelen, het spelletje UNO is wel meer dan honderd keer gespeeld geweest.

Kamperen_born_017

Ganzen , zwanen, eenden, reigers ja zelfs grote vliegtuigen hebben we zien overvliegen.

Kamperen_born_013

Linde vond het veiliger om op de trapjes te kijken, de jongens zochten stenen voor haar ( ze had zo haar voorkeuren, roze stenen, stenen met een witte streep, groene en paarse stenen)

Kamperen_born_021

De laatste dag gingen we ook nog wandelen in  de regio Müllerthal een prachitge plek ook wel  "klein zwitserland" genoemd.

Kamperen_born_040

Kamperen_born_043

Wij kijken terug op een erg leuke kampeerervaring waar we genoten hebben van de natuur, van elkaars gezelschap en van slapen in de tent, want dat was toch wel een hoogtepunt.
Linde vond het heerlijk om een "eigen slaapkamertje" te hebben.  De jongens vonden het wel spannend de eerste nacht, vooral met alle geluiden, maar na zo'n intensieve dag in de rivier lagen ze snel in dromenland.
Voor mezelf was het slapen in een tent ook wel wat aanpassen.  Maar er gaat niets boven s'morgens opstaan en de frisse lucht opsnuiven, heerlijk ontbijten in de ochtendglorie.  Dit is gewoon zalig.


Blote voeten

Blote_voeten_pad_013_2

Vandaag waagden we ons aan een nieuw avontuur... HET BLOTE VOETENPAD !

Met enkele mede blotevoetenfreeks trokken we richting Zutendaal.  We maakten er een leuke daguitstap van en trakteerden ons eerst op een heerlijke picknick.  Iedereen bracht wat lekkers mee en in een mum van tijd stond onze buffettafel klaar... Mmmm

Blote_voeten_pad_003_2

Blote_voeten_pad_004_2

Daarna kwam het echte avontuur.  Onze tere voetjes werden blootgesteld aan de rijkdom van moeder aarde . 

Blote_voeten_pad_018

Modder, ijskoud water, stenen, keien, denneappels, gras, takken... we hebben alles aan den voeten ondervonden.

Blote_voeten_pad_020

Blote_voeten_pad_024

Ook onze kinderen leefden zich helemaal uit en vonden blote voeten blijkbaar niet voldoende

Blote_voeten_pad_025

Blote_voeten_pad_028

Blote_voeten_pad_032

Blote_voeten_pad_034

En zo zien je voeten eruit aan het einde van het blote voeten pad.  Vuil maar je voeten voelen heerlijk, het contact met de aarde is zo onbekend voor onze voeten dat je voeten er helemaal van gaan tintelen en een goede doorstroming hebben, want achteraf en de rest van de avond had ik helemaal geen koude voeten en dat is erg ongewoon voor mij.  Ik weet dus wat gedaan, meer blote voeten !!

Blote_voeten_pad_038

En Stijn vond deze "hartjes" steen !!
Het blote voeten pad kreeg een plekje in ons hart !


 


Naar het westen

Van het zuiden naar het westen. Al wat een mens nodig heeft vind je gewoon in België.
Onderweg nog even halt gehouden en mijn schoonzus en gevolg opgepikt. En gewapend met picknick, vliegers en schuppen ( kweet het beschaafd woord hier niet voor euh euh) zijn we het strand onveilig gaan maken.

Zee_010

Zee_024

Lander was erg blij dat hij "zijn zeetje" terug zag. En genoot van de wind en zijn vlieger, putten graven en de vrijheid dat het strand biedt.

Zee_015_2 Zee_017

Zee_028

Linde was daar niet zo zeker van en was liever hoog en droog.
Met papa/mama dicht bij kon ze het zand en de omgeving beter verkennen.

Zee_013

Stijn was ook helemaal in zijn nopjes en genoot van zijn eigen zeeavonturen zoals vliegeren, voetballen, lopen en putten graven,...

Mama en papa genoten van de kinderen, de goeie lucht en van het dagje uit samen met schoonzus en schoonbroer.