eerste inhaalmaneuver

Elke dag zeg ik , vandaag ga ik bloggen, strakjes ga ik bloggen, na dat ga ik bloggen, oeps tja nu is het al bedtijd, morgenvroeg eerste werk, bloggen.

En dan doe ik de ijskast open en lees mijn lijstje ( stel niet uit wat je meteen kan doen) !!! mijn blogje wordt met de dag langer natuurlijk aja alles wat ik jullie wil vertellen en tonen stapelt zich op en dus is het schrijven van een blogje niet op een 123 gedaan. maar genoeg gezeverd nu, actie nu. Het eerste inhaalmaneuver komt eraan.

En dateert nog van vorig jaar. Ja tussen kerst en nieuwjaar maakten wij kadootjes voor elkaar, deden we allemaal erg geheimzinnig. We maakten het gezellig in huis en maakte lekkere hapjes en deelden toen onze kadootjes uit.

Papa was diegene die het meest geheimzinnig deed, dagen zat hij in de werkplaats te knutselen, we waren allemaal ontzettend benieuwd wat hij daar allemaal deed.

Onze kadootjes en eindejaar 009 

Hij maakte twee ringen voor Prinses Linde

Onze kadootjes en eindejaar 069 

Onze kadootjes en eindejaar 068

Maakte een vogelnest-voederhuis-bouwpakket voor Stijn

Onze kadootjes en eindejaar 020 

Stijn kan dus zelf aan de slag gaan. ( wat hij super leuk vindt)

Onze kadootjes en eindejaar 015 

Maakte dit kruispunt met echt werkende verkeerslichten voor Lander

Dec 021 

Onze kadootjes en eindejaar 049

en ik werd verwend met deze prachtige zonnebloemhanger

Onze kadootjes en eindejaar 064 


En toen was het 6 december

De verwachting was groot , al 14 dagen waren ze aan het aftellen met het aftelhuisje en dan was het plots nog maar 1 nachtje slapen !

Sint 003

Die nacht van 5 op 6 december was erg wel erg kort voor mama en papa maar die blik in hun ogen wilden we voor geen goud missen ;-)


Sint 008 

Sint 021

Sint 020 

Het kaptafeltje voor Linde is gemaakt door knutselpiet in zijn werkatelier. En stond zaterdagnacht nog te drogen voor het kacheltje. effie spannend ! Voor de rest hebben Sint en Piet dit jaar lekker gaan shoppen ;-) Ik hoop dat jullie ook een fijn sintweekend hebben gehad.

P.S. Dinsdag 8 dec is de laatste dag om nog mee te doen met de kadootjes actie !!aangepast klokje

Doe nu eens verder, het is tijd ! Komaan.... we moeten vertrekken! Stop met treuzelen !

Zinnen die ik meerdere keren per dag uitspreek. De eerste keren nog rustig maar naarmate mijn geduld op raakt steeds luider en luider tot ik er horendul van word.  Om dit in de toekomst te vermijden  en om het aan/uitkleden vlotter te laten verlopen kwam mijn ventje met een geweldig idee. Momenteel zijn er van die speciale klokjes op de markt om een bepaalde tijdslimiet te stellen voor opdrachten die moeten volbracht worden, waaronder dus aankleden, opruimen,..... Deze klokjes echter zijn nogal prijzig en daar heeft hij dus iets op gevonden.

Men neemt een gewone wijzerklok, haal het klokje uit elkaar en verwijder alle wijzers, maak een nieuw plaatje en kleef dit op het gewone klokje, bevestig daarna enkel de minutenwijzer.

Aangepaste wekker 003

Aangepaste wekker 001

Aangepaste wekker 006

Stel je kind krijgt 15 min om zich te wassen, dan zet je de wijzer aan het begin van het blauwe vakje. de wijzer loopt verder en de opdracht moet volbracht zijn wanneer de wijzer aan het einde van het blauwe vakje is.

Het klokje is hier al goed ingeburgerd en de ochtenden en avonden verlopen al  minder stressvol.


THE English dinner with Jamie

Was a great succes !! For the chef and for us.  Really it was wonderful, all the preparations went smoothly and stressless.  Just the last hour, when everything had to be ready and warm at the same time, a moment of stress.  But he managed to do the job, my Jamie

Jamie_oliver_001 Jamie_oliver_003

Jamie_oliver_002

Jamie_oliver_005

But he did had a little help from.....

Jamie_oliver_004

Ratatouille ! Who the boys find hilarious !

Jamie_oliver_007 Jamie_oliver_008_2

The potatoes and the stuffings

Jamie_oliver_011

As  I said before I really had convidence in my  chef but I must say I'm very impressed with his cooking.  (He can do it more often ;-). We all enjoyed a wonderfull meal.

Jamie_oliver_015

So Jurgen got his michelin stars !!!

For dessert Jodi made us a delicious pavlova ( don't now if this is the right word) But its made with eggwhite and sugar and you put it in the oven at low temp.  Je zou het bij ons kunnen vergelijken met merenque maar dan vanbinnen blijft het zacht. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Jamie_oliver_014

Jamie_oliver_016


De onthulling

Ik hou jullie niet langer in spanning, dit weekend werd de laatste hand gelegd aan ons STokkenproject met een T dames ! ;-)

In de reacties waren al een paar wilde gokken....

Vogelhuisje_004

Vogelhuisje_010kopie_3

Het is dus een voederhuisje geworden voor onze allerkleinste vogelvriendjes.  Het huisje staat in de kippenren vlak voor ons keukenraam, zo kunnen we elk bezoek van dichtbij bewonderen.  Het huisje heb ik vanmiddag samen met Linde nog een beetje versierd, zodat de vogeltjes zich zeker welkom voelen.  Laat  het koude weer nu maar komen ;-).


Stokkenproject

Herinneren jullie zich nog het "stokken-project" van deze zomer.  Hier deel 1 en deel 2 als opfrissertje.

Dat project moesten we noodgedwongen opzij leggen aangezien we moesten wachten op enkele noodzakelijke materialen.  Die we enkel maar konden krijgen in de herfst.  Dit weekend was het geschikte moment aangebroken ( vooral na de ergernis van vorige week).  Het siergras hing duidelijk in onze weg en moest gesnoeid worden.  HET missende materiaal voor ons stokkenproject.  Al het gras werd zorgvuldig geknipt en verzameld, de bladeren werden verwijderd en de stokken gesorteerd op dikte en stevigheid.  Na de goedkeuring kwam het stokken project weer tevoorschijn.

Zon_in_oktober_002

Zon_in_oktober_005

Zon_in_oktober_008

Kunnen jullie het al raden wat ons geheimzinnig stokken project zal worden?

Wordt vervolgd....SRS FINANCE

Al dagen zit mijne schat de oren van mijne kop te zagen. En omdat mijn oren stilaan beginnen te fluiten zal ik aan zijn verzoek voldoen. 

De meeste blogjes die ik over Jurgen geschreven heb, gaan over zijn kunstwerken in hout of glas.  Maar Jurgen heeft nog een meer talenten (die ik niet allemaal aan jullie neus ga hangen natuurlijk) ;-).
Naast een handige harry en een gewedigde minnaarkunstenaar ben ik ook getrouwd met een echte beursfriek.  Aandelen, futures, daytraden, stocks and charts, highs and lows, you name it ! Dit "werk" is een ware passie voor hem en de laatste weken is er een grote kinderdroom van hem werkelijkheid geworden.  Hij heeft een nederlandstalige afdeling gestart van een bekende aandelen service in Londen, SRS FINANCE. 
Al dagen loopt hij hier stralend en glunderend rond te huppelen en ik moet toch ook zeggen dat ik erg fier ben op mijn schatteke.  Jaren  is hij op zoek geweest naar zoiets en dan plots is het geen droom meer maar realiteit.  Prachtig !!

Heel waarschijnlijk zitten jullie ( creatieve mama's) niet te wachten op belegginsadvies maar misschien heb je ook wel zo'n gepassionneerde echtgenoot die zijn hart verloren heeft aan aandelen.  En voor die mensen is hier Jurgen's nieuwe website  SRSFINANCE. BE

Logo


kleuren

Uitgeslapen en gezellig weer thuis......
zoals ze zeggen, there's no place like home.... en gelijk hebben ze, het kan zo zalig voelen om weer thuis te komen ( op stap gaan daarentegen is ook erg leuk maar de thuiskomst geeft je toch keer op keer weer dat warme gevoel van binnen, althans zo voelt het bij mij toch..)

Onze oudejaarsavond was erg gezellig , met schoonzus en haar gezin, kortom familie onder elkaar.. MET disco natuurlijk !! het jaar is alvast dansend ingezet.
Enkele weken op voorhand hadden we briefjes getrokken met daarop de persoon aan wie we een kadootje zouden  schenken.  Ik had Jurgen getrokken en  wat bleek de avond zelf, Jurgen had mij getrokken.  Ik wist dat hi j met iets speciaals bezig was maar alles verliep dus in het geheim.  Maar bij het openmaken bleef mijn hartje even stilstaan.  Ik was verwonderd en tegelijk ontroerd door zijn geschenk en wens voor mij... Ik deel hem graag met jullie.

Oudejaar_021

Een regenboog met alle kleuren wens ik je dit jaar!
Voel je dus nooit treurig want ik sta altijd voor je klaar!
Een wonderlijk 2008! xxx

Jullie herinneren zich vast nog de hanger die ik mezelf kadoo deed. Mijn schatje maakte een eigen versie in glas.
Het is echt een wonderlijk geschenk dat ik enorm zal koesteren.

Jullie zijn misschien ook wel nieuwsgierig naar de andere kadootjes...

Kerstvakantie_009

Voor Jurgen maakte ik een lekker wensdoosje. Jurgen is namelijk verzot op de muntchocolaatjes, after eight.  In elk zakje met chocolade stak ik een papiertje met een wens erop.

After_eight_010
(sorry voor de slechte kwaliteit van foto's, wij zijn aan het sparen voor een opvolger)

Lander ,Stijn en Linde maakten ook elk hun eigen kadootje

Kerstvakantie_011

Lander maakte een zelfontworpen kleurboek voor zijn nichtje
Stijn maakte een sleutelhangerpopje voor Linde
en Linde maakte een sleuterhanger met haar eigen tekening erin voor haar tante

Dan rest mij nog het kadootje voor jullie allen.

20060525_mets_regenboog03

Rood, smeer elke dag iets lekkers op je brood
oranje, misschien mag je dit jaar eens naar Spanje
Geel, eet chocolade maar ook niet teveel
Groen, ga nooit heen zonder een zoen
Blauw, leve de vrouw 
Indigo, lets dance, amigo
Violet, veel pret .. retteketet

Ook voor jullie een wonderlijk 2008!

Papa Piet aan het werk

Sint_07_003

Het begon allemaal met wat geschets hier en wat idee├źn daar.

Tulphout_001

De juiste houtsoort kiezen.  Voor dit project is dat tulphout geworden.

Sint_07_001

De modellen in papier, zo kregen we al een beetje een beeld van hoe het zou worden...

Sint_07_006

en dan volgde natuurlijk het zware werk, zagen en schuren, wat allemaal zo stil en onopvallende mogelijk moest verlopen. (niet zo simpel met drie nieuwsgierige deugnieten in huis....)

Advent_1_003_2

Ik weet niet of het op de foto's duidelijk is maar het zijn dus aparte blokken waardoor ze zelf hun eigen kasteel kunnen bouwen, de ene keer een lang smal, de volgende keer een echte vierkante burcht,...

Sint_018

Sint_019

Sint_023


exclusief

K_025

de voorpagina van een kookboek !! maar dit kan evengoed een zin van mezelf zijn.

Chocola, hhmmmmmmmm ik hou van chocolade !

het was hier dit weekend meer dan feest, want dit boek werd zaterdag meegebracht vanuit de bib door mijn schatteke.  Ik viel bijna achterover toen hij zei dat hij iets wilde proberen uit het boek ........ hij heeft dit weekend het eerste receptje al uitgeprobeerd! Jaja we spreken hier over dezelfde jurgen, Jurgen die helemaal niet graag kookt.... Maar chocola daar kan hij geen nee tegen zeggen. En wij knikten volmondig JA. 

De jongens keken eerst maar raar naar mij toen ik zei dat papa gisterenavond de koekjes had gebakken ! hihihi ja dat zijn ze niet gewoon van papa.

Mag ik jullie dan nu doen watertanden met de foto van jurgens chocoladekoekjes.

K_006_2

De koekjes hebben we niet in een doos moeten opbergen, daar waren ze te lekker voor..

Ik kijk al uit naar volgend weekend, mmmm misschien chocoladecake....