Oma-popje

Oma popje 002

Dit oma popje werd op bestelling gemaakt voor een lief meisje uit Nederland. Haar mama stuurde me enkele weken geleden een mailtje met enkele poppenwensen en ja hoor bij Mama Ilse komen al je poppenwensen uit ;-)

Zo klonken er al eens elfenvleugels en roodkapje,... deze keer klonk er oma met een brilletje.

Met wat harde plastic van een verpakking en gouddraad maakte ik dit schattige oma brilletje.

Oma popje 001

De oma kreeg twee outfitjes.  Deze broek, shirt en bodywarmer en voor een iets feestelijkere gelegenheid....

Oma popje 007

deze lange blauwe jurk met bijpassende schoentjes.

De pop is een ledematenpop, wat wil zeggen dat de armen en benen beweegbaar zijn, waardoor de pop makkelijk kan zitten/ rechtstaan.

Oma popje 005


een mixje van alles

Ik heb heel wat dingen die liggen te wachten om gepost te worden maar als ik niet regelmatig even binnenspring hier dan blijft dat lijstje natuurlijk maar aangroeien en komt er altijd weer even iets belangrijkers dat moet gepost worden, vandaar dat ik nu effie heel het lijstje afwerk in één keer, een mixje van alles vandaag.

Werkjes 018

Werkjes 014

een "sloddervos" of "meesleep" popje, om heerlijk overal mee naartoe te slepen en dat na het slepen heerlijk kan gaan slapen in zijn slaapzakje.

Uitnodigingen stijn 7 jaren feest 003

Stijns uitnodigingen voor zijn Zeven-jarenfeest op 21 Maart.
De tekening is een print van stijns tekening, de print heb ik gemaakt met mijn Gocco apparaat. en voor de eerste keer vind ik het erg geslaagd.  De tekening had stijn enkele maanden geleden al gemaakt en ik vond deze meteen geschikt.  In het leven moet je soms ook over hindernissen ( bergen) heen en dat vraagt klimwerk, geduld en volharding, soms lukt het goed en andere dagen gaat het minder, en eens je over zo'n berg bent, voel je je sterker en gegroeid en glij je met plezier naar beneden.

Febr 008

Heerlijke verwennerij en dagdutjes

Roodkapje 010

klein viltwerkje als geschenkje voor een envelopswap

Carnaval 001

dit jaars carnavaloutfit

Roodkapje 002

Roodkapje en de wolf die vanaf nu in Lindes ex klasje mogen wonen.  Dit was het kadootje voor Lindes Juf want na de krokusvakantie is ze geen peuter meer en start ze in het kleuterklasje.  Kleine meisjes worden snel groot !

Dit poppensetje is gemaakt naar het idee uit het engelse boek, making magical puppets en is volledig gemaakt met lontwol en pijperagers

Roodkapje 003

Roodkapje 004
Magical puppets

Book 001

Nu we toch bezig zijn over inspiratie en het doorgeven .  Op mijn boekenlijstje stond al heel lang het Engelstalige boek, making magical fairy-tale puppets.  Het enige probleem was dat ik dit boek nergens kon vinden, tot ik het toevallig vond op een amerikaanse onlinebookshop.  Het enige wat me een beetje  tegenhield waren de verzendkosten, maar met de dollar tov de euro viel het uiteindelijk nog mee.

Enkele weken geleden zat het boek in mijn brievenbus!! en al snel waren de eerste popjes geboren. 

Kom even mee watertanden met het boek.

Book 002 

Book 008

Book 005

De wol die voor deze poppen gebruikt wordt is Lontwol ( de lange strengen zowel ongekleurde als gekleurde voor de afwerking).

Omdat ik zonder gekleurde lontwol zat en ik absoluut niet kon wachten om een popje te maken, kleurde ik zelf een streng.

en dat deed ik zo :

Verf 001

drie kommen met drie verschillende roodtinten

Lontwol

en zo is de lont eruit gekomen

en de popjes....

Puppets 001Wollen popjes 006

Wollen popjes 005

Wollen popjes 003

En voor een jarige vriendin maakte ik een grote moeder aarde

Grote moeder aarde 001

Grote moeder aarde 004

Ik kan u verzekeren, ze werken erg verslavend. Ik werk ze stuk voor stuk af met de viltnaald zo hoef ik geen draad en naald te gebruiken.

Tot hier toe zijn alle popjes de deur al uit als geschenkjes maar het volgende popje dat staat te wachten is een geschenkje voor ons. Vrouwtje dooi, want die lentekriebels beginnen al serieus te komen bij mij.

*******************************
Voor diegene die ook interesse hebben in het boek,
Ik bestelde het via BOB AND NANCY'S BOOKSHOP. ( die trouwens een heeeeeel warme en vriendelijke service leveren)

**********************************


Mama en Linde aan het werk

Linde bleef vandaag een dagje thuis, een rustdagje zoals we dat noemen.  Heerlijk een dagje thuis met mama, niemand die je stoort of die met je speelgoed wil spelen, heerlijk het huis én mama voor jou alleen, wie zou nu zo geen rustdagje willen?

We werkten vandaag allebei met naald en draad en zie hier het resultaat...

Werken 001

mama's werk rechts en Linde's werk links

Werken 006

Werken 008

Een mini popje, net de goeie maat voor kleine handjes van kleine poppenmoedertjes.  Ik gaf haar een mini jurkje aan.  ( Het jurkje vond ik bij Blokker en was eigenlijk een potpourri zakje, gewoon de potpourri eruit geknipt en klaar was het jurkje.) ( Je moet niet altijd alles zelf doen ;-))

Werken

Linde's werkje is nog niet helemaal klaar zegt ze, maar voor vandaag was het wel genoeg.Bedankt voor al jullie enthousiaste reacties over Ierland.  Ik beloof jullie plechtig een reisverslag MET foto's natuurlijk !


Zeg Roodkapje waar ga je heene

Zo alleen, zo alleen,
Kga naar grootmoeder koekjes brengen
in het bos, in het bos..............

Lieselotje 007

Lieselotje 006

Nu we nog even in de Sint sfeer zijn laat ik jullie graag mijn tweede sintproject zien.  Lieselotje is een kleine lijsjespop voor een meisje van school.  Zij had aan Sint een (roodkapjes)pop gevraagd.  En Sint vroeg aan mij of ik deze pop kon maken.

Lieselotje 008

Lieselotje 003


Lotje Dotje

Lotje dotje 002


Ik heb jullie de laatste dagen ( weken ) een beetje in de steek gelaten hier, sorry sorry sorry.  De dagen vlogen voorbij zonder dat ik maar even stil kon staan bij wat er zich die dag allemaal had afgespeeld.  Maar ik ga hier niet liggen klagen en zagen dat ik het te druk heb want de enige die hier verantwoordelijk voor is ben ikzelf.  Ik denk dat het goed is dat ik af en toe zo over mijn toeren ga om dan heel goed te voelen dat dit het niet is.  Hoe druk ik het ook mag hebben er moet altijd tijd en ruimte blijven voor mezelf, al is het maar een kleine 10 min per dag, even stilstaan.  Ik heb dan wel niet echt stilgestaan bij mezelf deze week maar ik heb deze week erg genoten van de  

S T I L L week op Soulemama's blog.  En ik realiseerde me plots hoe snel ik aan het doorgaan ben en hoe onrustig ik daar van word. Tijd dus voor wat meer bewustere tijden.

Dotjes lotje


Vandaag wil ik graag even stilstaan bij mijn laatste popje, want er is niets leuker dan nieuwe popjes in de wereld brengen.  Het is een knuffelpopje met een gehaakt jurkje maar het leukste van al is dat ze twee dotjes heeft.  Haar naam is Lotje maar voor de virenden is het Lotje Dotje.  ze is zo'n schatje, ik kan mijn ogen niet van haar afhouden.

Lotje dotje 006


Zakpopje

Zakpopje_005

Het allernieuwste popje "vers" uit mijn atelier is een zakpopje, ideaal voor een dreumes die al kan zitten en volop aan het ontdekken is met zijn handjes en armpjes. 
Dit popje heeft een zakje van lichtgroene flanel met een klein borduurseltje erop.  De haartjes zijn van katoen en op het hoodje vastgenaaid, zo kunnen er geen pluisjes in het kindje's mondje komen. Meer lezen en weten over de zonnekindpoppen, spring even binnen bij Winke Tinke in de poppenkamer.

Zakpopje_002

Zakpopje_003

Zakpopje_004


Roosje

Roosje_001

Roosje is mijn laatste nieuwe pop die hier ongeduldig ligt te wachten op haar nieuwe vriendje.

Roosje_003

Roosje is in opdracht gemaakt.  Ze is een grote lijsjespop ( 40cm), heeft lange blonde haren die je eindeloos kan kammen en waar je staartjes en vlechten in kan maken.
Op haar jurkje heeft ze roosjes staan, die haar naam alle eer aan doen. Kortom Roosje is helemaal klaar voor haar poppenleventje.

Roosje_005


Lisa en Robin

Lisa_en_robin_002

Dit leuk poppenstelletje  gaat zondag met ons mee naar Widar, ( allen welkom tussen 13 en 17u)
ze hebben ook nog twee andere vriendjes Bella en ....de vierde moet nog een naam krijgen maar deze wonen voorlopig nog bij Jodi.

Lisa is een lijsjespop, ze is volledig in huidskleur tricot en draagt een bloemenjurk en een zomers kanten topje met bijpassende schoenen, haar kleedjes kunnen gemakkelijk uit en dan zit ze echt in haar blootje, deze pop is voor de kleuter vanaf 4 jaar.  Ze vinden het heerlijk om de pop aan en uit te kleden en vlechten te maken in haar haar.

Robin is een knuffelpop, hij/zij heeft een lichtgeel tricot pakje aan.  Daarboven een fleurig jasje. Maar zonder dit jasje is hij/zij ook al aangekleed.  Deze pop is voor de peuter vanaf 1 tot 4 jaar.  De haartjes staan heerlijk rechtop en duiden op het ondeugende karakter van de peuter.

Lisa_en_robin_006_2

De knuffelpoppen had ik al meerdere malen gemaakt, maar de lijsjespop nog niet.  (Moest Linde 4 jaar worden dan wist ik Lisa's nieuwe thuis al) Maar gelukkig wordt Linde nog maar 3 ( de tijd gaat al zo snel) en gaat Lisa dus mee naar de beurs waar ze ongeduldig zal wachten op haar nieuwe vriendje. ( en ik weet nu al dat ik haar zal missen, snif snif.)

Lisa_en_robin_008