Een rood kadootje

Rood kadootje 002

Een rood kadootje ging op de post naar aanleiding van de kadootjesketting van Cisca.

Kwangie, voor wie dit kadootje bestemt is, is gek op rood en bovendien stapt ze dit jaar in het huwelijksbootje. Aan inspiratie geen gebrek dus en ik maakte voor haar een klaproosbroche en een liefdesstempel met nog wat heerlijke chocolade in een rood jasje.

Rood kadootje 001 We blijven vohouden..

Ook al ligt de helft van het land plat door hevige sneeuwval van deze nacht en is het min 3 echter hier geen  sneeuw te bespeuren, we blijven volhouden en doen alles om de lente in het land te krijgen.

Lente stempels 001 

Gezellig binnen een lentestempel maken. Ook Stijn wilde het eens proberen.

Lente stempels 002 

en toen was er dit perfecte lenteduo

Lente stempels 003


handwerk update

Het is even geleden dat ik nog wat over mijn handwerkjes schreef.  Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het handwerk heeft stilgelegen.  Ik heb heel wat werkjes afgewerkt maar ze mochten nog niet onthuld worden aangezien de toekomstige eigenaars  altijd kunnen meelezen ;-).

Zo had ik een handwerkje op aanvraag van de klassemoekes van Lindes klasje.  Zij vroegen me om een slakhandpopje. Ik liet me inspireren door een stoffen slak die ik  eens ben tegengekomen op flickr en ook een beetje door de oude versie van op school ( die dus dringend aan vervanging toe was)

En zo is slikke slakke geboren

St_jan_en_kadoos_005

St_jan_en_kadoos_006

St_jan_en_kadoos_007

De slak is een kinderkous waarvan de tenen wat aangepast zijn aan een echte slak en het huisje is gehaakt.

Voor de juffen had ik ook een handwerkproject gemaakt als afscheidskadoo ( Stijn verlaat de kleuterklas en Lander gaat naar een volgende klas) Ik maakte een wollenschilderij van een boom ( enkel de stam en takken) die ik dan natvilte. Een seizoensboom want de boom kan elk seizoen aangekleed worden met  sprookjeswol,  felgroen in de zomer en mooie herfstkleuren of appels, in de winter kan er zelfs sneeuw op.  Maar met al de drukte ben ik vergeten om hier een foto van te maken.  Ja kweet het ik heb er zelf ook spijt van, maar dat is dus een reden te meer om er nog eentje te maken hihi.

Als laatste projectje maakte ik een stempel voor een vriendin die in het huwelijksbootje stapje vorige week.

Diane_en_job_007

Diane_en_job_004

Diane_en_job_005

Dit is echt fantastisch om te doen, ( hmm ja ik vrees dat ik er verslaafd aan kan worden)  Het materiaal ,soort rubber denk ik, kan je krijgen bij een hobby winkel. Je koopt een setje gutsmesje erbij en je bent vertrokken.  Teken je eigen ontwerp of een bestaande tekening over op het rubber en begin met je mesjes uit te snijden. Voor je het weet heb je je eigen stempel !! Super gewoon.  En om het helemaal af te maken, neem je een restje hout en plak je de stempel op het hout.