een mixje van alles

Ik heb heel wat dingen die liggen te wachten om gepost te worden maar als ik niet regelmatig even binnenspring hier dan blijft dat lijstje natuurlijk maar aangroeien en komt er altijd weer even iets belangrijkers dat moet gepost worden, vandaar dat ik nu effie heel het lijstje afwerk in één keer, een mixje van alles vandaag.

Werkjes 018

Werkjes 014

een "sloddervos" of "meesleep" popje, om heerlijk overal mee naartoe te slepen en dat na het slepen heerlijk kan gaan slapen in zijn slaapzakje.

Uitnodigingen stijn 7 jaren feest 003

Stijns uitnodigingen voor zijn Zeven-jarenfeest op 21 Maart.
De tekening is een print van stijns tekening, de print heb ik gemaakt met mijn Gocco apparaat. en voor de eerste keer vind ik het erg geslaagd.  De tekening had stijn enkele maanden geleden al gemaakt en ik vond deze meteen geschikt.  In het leven moet je soms ook over hindernissen ( bergen) heen en dat vraagt klimwerk, geduld en volharding, soms lukt het goed en andere dagen gaat het minder, en eens je over zo'n berg bent, voel je je sterker en gegroeid en glij je met plezier naar beneden.

Febr 008

Heerlijke verwennerij en dagdutjes

Roodkapje 010

klein viltwerkje als geschenkje voor een envelopswap

Carnaval 001

dit jaars carnavaloutfit

Roodkapje 002

Roodkapje en de wolf die vanaf nu in Lindes ex klasje mogen wonen.  Dit was het kadootje voor Lindes Juf want na de krokusvakantie is ze geen peuter meer en start ze in het kleuterklasje.  Kleine meisjes worden snel groot !

Dit poppensetje is gemaakt naar het idee uit het engelse boek, making magical puppets en is volledig gemaakt met lontwol en pijperagers

Roodkapje 003

Roodkapje 004
De kadootjes :: 1 ::

Onder de boom dit jaar voor elk van onze drie schatten een naai of breiwerkje en een heus schilderproject waarvan hier alle details....

Het begon allemaal met een tripje naar IKEA ( joepiejeeeee )
Dan kwam papa in aanspraak voor het timmerwerk... maal 3 weliswaar ( voor elk kind een kastje)

Dec 005

En toen was het erg spannend want de laatste jaren heb ik meer breinaalden in mijn handen gehad dan verfborstels.  Maar verandering van spijs doet eten, toch?  dus begon ik met heel veel enthousiasme en een portie gezonde zenuwen aan dit schilderavontuur. Met de nodige documentatie( zoals boeken en het internet) bij de hand schoot ik in actie..... en zie hier het resultaat.

Kastjes 011
voorkant

Kastjes 012
bovenkant

Kastjes 013

Kastjes 014
en de zijkanten

Voor zowel Stijn als Lander maakte ik deze HEELALKASTJES.
Voor Linde liet ik me helemaal onderdompelen in haar favoriete sprookje...

Kastjes 015 Kastjes 016
bovenkant

Kastjes 017

Kastjes 018

de zijkanten.

De tekeningen komen uit het nieuwe boek van Marjan Van Zeyl " roodkapje".

Kastjes 019

Tekenen en schilderen (naar een afbeelding of andere vorm) heb ik als kind ontzettend veel gedaan,het was het liefste wat ik deed en ik kon uren zitten (na)tekenen. Het was al een hele tijd geleden dat ik nog eens rustig de tijd had genomen om te tekenen of te schilderen en het heeft me echt deugd gedaan en letterlijk in het moment gebracht. Ik heb er zo ontzettend van genoten dat ik me zelfs niet afvroeg of de kinderen het wel leuk zouden vinden, nee ik had een geweldig moment en ik voelde me zo verbonden met wat ik aan het doen was, dat dat alleen al voldoende was voor een geslaagd kado.

Iets creeëren of met iets bezig zijn en tenvolle aanwezig zijn, tenvolle met die handeling verbonden zijn zonder dat er gedachten opkomen van wat gaan we straks eten, of zal die kleur wel goed passen bij de kleur van de schoenen of hoe zal ze reageren bij het ontvangen van het kadoo is iets waar ik me de laatste dagen erg bewust van ben en me realiseer dat ik heel wat momenten niet aanwezig ben, zowel bij het creeëren als bij het doen van alledaagse dingen.  Mijn gedachten houden me voortdurend in de greep en brengen me steeds naar andere plaatsen i.p.v naar het HIER EN NU. Maar oefening baart kunst zeggen ze dus houden we vol en focussen we ons op het NU. 

Ik wens jullie verder een prachtige dag in de kracht van het NU.