*************************************************************************************************************************
Heel erg dank voor al jullie warme reacties. Stuk voor stuk zijn ze een grote steun voor me. Van harte DANK JE WEL.
*************************************************************************************************************************
Blijven genieten van de mooie dingen, dat zou mijn bompa nu zeggen en dat zijn we zeker van plan. Zo kon ik dit weekend genieten van een bezoekje aan de rommelmarkt.

Ditendat 006

en viel mijn oog op dit pronkstuk....

Ditendat 007

al enig idee wat het is.....

Ditendat 009

het is dus zoiets waar je breiwol mee kan opspannen om er dan een bolletje van te rollen. De officiele vlaamse naam weet ik niet, ik weet wel dat ik het al veel ben tegengekomen op Engelstalige blogs en daar heet het een swift. 
En zeg nu , hoe groot is de kans dat ik dit op een rommelmarkt tegenkom?

En kunnen jullie deze nog?

Ditendat 011  

uit de "ouwe tijd"
ik herinner me nog dat ik ook zo'n tas had, (zonder letters) maar die slotjes met die reflecterende knopjes..... grappig om dit weer terug te vinden.

Ditendat 010
op burenbezoek

Gisteren - nationale feestdag - regen valt met bakken uit de lucht - veel wind - alle winkels gesloten.  En waar hebben we nu net zin in : in winkelen :-)
Als trouwe ( euh euh) belgen gaan we dan op 21 juli shoppen bij onze buren ;-)

Onze eerste stop was de kringloopwinkel. Daar heb ik mijn slag geslaan in de boekenafdeling en ook bij de stoffen vond ik leuke dingen.

Regenweer_007

Regenweer_008 Regenweer_009

Het bijenstofje is een dekbed, de andere twee zijn restjes stof.

De tweede stop was de kampeermarkt.  Jaja wij geloven nog wel in goed weer !
Eens het weer terug zomerse trekjes krijgt, gaan wij de natuur in.  Nog wat kleine spulletjes meegebracht en nu dus wachten....


Labels

Deze morgen was ik nog eens in de krinloop ( ja twas nu even geleden, drie weken ofzo, heeeeeeeeeel lang dus)

In onze kringwinkel vind je niet zo snel naai en breimateriaal dus als het er is.... is het oftewel heel snel verkocht of het is van slechte kwaliteit en moet niemand het hebben.  Vandaag had ik geluk en vond ik een hele zak vol naaigerief van goede kwaliteit voor slechts 1 euro,  dat is dus twee keer met mijn gat in de boter vallen.

Naaicollectie_002_2

Zo te zien is het echt iemands naaidoos volledig in de zak gedaan en naar de kringwinkel gebracht, het is leuk om te zien en te fantaseren waar die vrouw allemaal mee bezig was. Als je goed kijkt zie je in het midden een klein munstuk liggen, het is me onduidelijk wat of van waar het afkomstig is. Als ik goed kan lezen staat er  MEA 1752  TU DOMINE SPES  (is dit latijns of zo ???) een mysterieuse naaikoffertje zou ik zo denken.

Naast het munstuk doet de inhoud me denken aan mijn eigen bomma's naaikoffer, een kleine verzameling van gerief dat nodig is voor verstelwerk of kleine naaiwerkjes.  Vooral de set knie en elleboog lappen zijn fantastisch, in echt daim !!

Naaicollectie_005

Het lijkt er ook op dat de vrouw een echte verzamelaarster was, of zeg ik beter herbruikster, ja dat klinkt beter.  De ritsen zijn duidelijk uit broeken of rokken gehaald die versleten of niet meer gebruikt werden, ( reclycling in every way ! I love this women !), rekkers, bandjes en touwtjes allemaal voor hergebruik.  Maar het leukste en grappigste van al vond ik toch wel het kleine plastic doosje vol....

Naaicollectie_004

afgeknipte kleding labeltjes !!
Dit maakte me zo aan het lachen en deed me een beetje aan mezelf denken. Niet direct wat de labels betreft maar haar oog voor kleine en mooie dingen die ze graag bij hield om.... tja om wat mee te doen, dat zou ik graag weten, waar dacht deze vrouw aan bij het verzamelen van de labels, was het echt om de labels te doen, ging ze er iets nieuws mee maken of ging het om de herinnering aan het kledingstuk, waren die te klein geworden, waren het kledingstukken van haar kinderen? Welke band had ze met deze labels?

Het zal altijd een vraag voor me blijven maar ik wil haar collectie graag een nieuw plekje geven en wie weet ooit integreren in een nieuw project.?


glimlach

Kringloop_005 Kringloop_006

Mijn laatste nieuwe vondst in de kringloop..... Ik was helemaal weg van de bloemenprint die erop staat, maar vraag me dus niet waar deze pot, beker, kan,.... nu eigenlijk voor dient.  Jurgen denkt dat het een bierbeker is.  Een bierbeker met bloemen????? kheb zo mijn twijfels... Weet hier iemand meer over?

Niet dat ik sta te wachten om het voor zijn eigenlijke doel te gebruiken, want het is al in gebruik...

Kringloop_007

Naast deze mysteriepot vond ik ook nog een leuk molentje dat onze tafel wat mag opvrolijken.  Het is een spaarpotje.  Het molentje gaf me direct een leuk en blij gevoel, en daar gaan we voor in het leven !!

Kringloop_009

Ook deze tas bracht me de glimlach op het gezicht.

Kringloop_010


tafelkleedjesafdeling

Beter_004

He, die vervelende snotbui, speelt me nog steeds parten.  Dit weekend een erge hoest erbij gekregen, en vooral snel moe, na de dagtaak val ik uitgeput in de zetel, hoogstens nog één priem krijg ik gebreid. 
Maar wat kan een mens beter opkrikken dan een bezoekje aan de kringloopwinkel.
Dit keer sloeg ik mijn slag in de tafelkleedjesafdeling : ).
Linde haar kookhoekje werd fleurig opgevrolijkt met dit geruite tafelkleedje.

Beter_005

Paddestoelen_002

een echt herfstsierlapje, waar ik absoluut op verliefd ben.  jaja, het is geborduurd. Eens een mens boven de dertig komt gebeuren er rare onverklaarbare dingen. Maar daar lig ik niet wakker van, ik geniet ervan.

Beter_006

En om al wat vooruit te blikken op de feestdagen, deze échte kersttijd tafelloper.

Ik begin stillaan al een kleine collectie tafelkleedjes te krijgen.  Ik zal ze eens een goed plekje moeten geven, voorlopig liggen er een deel in de keukenkast, andere liggen in de badkamer en nog een deel hebben helemaal geen plek, hoog tijd dus om wat te herorganiseren en een tafelkleedkast / lade in te richten.

Lekker_warm

Spijtig genoeg zijn deze wollen wanten niet voor mijn fijne handjes.... Ik vond ze ook in de tweedehandswinkel voor ( schrik niet) 0,25 cent.  Net toen mijn schatje gisteren tegen me zei, "lieveke, ik zou voor op de fiets van die goeie dikke wanten willen, als je die eens tegenkomt, moogt ge die altijd meebrengen voor mij".  Dat ging dus sneller dan verwacht.roodkapje

Roodkapjesmand_005

Rara wat bracht ik mee van de kringloopwinkel........

Roodkapjesmand_001

Een echt mooi gestoffeerd grootmoeders mandje.  Ik noem het mijn roodkapjesmand.
Net zoals vele andere bezoeken aan de kringloop zag ik dit al van ver staan, en was het liefde op het eerste zicht.  Het hoeveelste mandje dit is dat ik meebreng van de kringloop...? Wel,ik ben de tel kwijt. Maar volgens mijn schatteke al veeeeel te veeeel. haha..  Volgens hem kan ik beter een mandenwinkeltje beginnen.( hmm geen slecht idee ) Nu zo erg is het niet hoor, We kunnen nog altijd de trap op lopen zonder te struikelen over manden, opstaan uit bed verloopt ook nog vlot.. en de kasten blijven nog dicht!!
Maar ik geef het toe ik heb een groot hart voor manden.  Mijn schatteke weet dit ondertussen al en heeft er vrede mee genomen.......... ( op voorwaarde dat ik niet zo veel zeur over al die computers die boven staan, ondertussen al 3 met al hun onderdelen en nog wat.... euh euh, ik doe mijn best ) .  Mijn roodkapjesmand doet dit wel snel vergeten hihi.

Oh ja en wat de rode kool poging betreft...... Twee op vijf !! Niet echt spectaculair maar toch eentje meer in het pro kamp. Linde heeft dan toch iets van mij, dezelfde smaak van eten.  Ik ben tevreden, de rest zit in kleine porties in de diepvries, daar komen we wel de winter mee door. het enige nadeel nu, mijn schat wil nu zijn portie zelf gemaakt stoofvlees... tja... ( gelukkig heb ik dan maar een portie rode kool uit de dierpvries te nemen)


onverwacht

Holly_hobbie_007

Ik was ze bijna vergeten..... tot ik haar enkele maanden geleden tegenkwam in het WEB.  Mijn hart begon te bonzen en de smile stond op mijn gezicht.  Ik nam haar meteen in mijn armen ( de knuffel kwam wat later, in de auto.  De mensen verklaren mij nu al zot, dus hield ik me maar wat in, euh)

Meteen flitsten er een heleboel gedachten en herinneringen door mijn hoofd.  Ik zag en dacht alleen maar Holly hobbie.
Zo had ik een receptenboekje van holly Hobbie en zo'n zakje als dit, en ik denk er nu pas aan, ik had zelfs een Holly Hobbie pop!!! Ooh zou die nog op zolder liggen bij mijn ouders??? dit moet ik checken....

En zo komt het dus dat ik helemaal in de Holly Hobbie sfeer ben. Daar ben ik helemaal niet treurig om hihi.
Met deze beïnvloeding is het dan ook logisch dat mijn ogen getrokken worden naar Holly Hobbie spulletjes, deze twee vond ik zondag op de rommelmarkt.

Holly_hobbie_004

Holly_hobbie

Holly Hobbie, lieve Holly Hobbie

Waar was je al die tijd gebleven. 
Kun je geloven.... ik was je bijna vergeten.

je streelt opnieuw mijn hart
en dat zo onverwacht.

Ik voel me vrolijk en blij
vanaf nu...
Blijf je altijd bij mij.


nieuwigheden

Rommelmarkt_003

Nog niet lang geleden had ik een gesprekje over tweedehandsspulletjes: als je ontzettend rijk zou zijn en naar niets hoeft te kijken, zou je dan nog tweedehandsspulletjes kopen en naar rommelmarkten gaan?  Daar moest ik niet lang over nadenken,  net datgene vinden waar je naar zocht of "geleefde" spulletje kopen aan spotprijsjes is geen overlevingsstrategie, het is een soort levensvisie, my way of life, wat me keer op keer weer een heerlijk gevoel geeft.
Dus hoe arm of hoe rijk ik ook mag zijn, rommelmarkten zullen altijd deel uit maken van mijn leven.

Tweedehands_002

En het was weer eventjes geleden dat ik nog gaan " rommelen" was.   het is trouwens elke zondag rommelmarkt hier in de buurt.......... nee nee bij lang geleden bedoel ik niet van vorige week, het was geleden van pinksteren.  hoogtijd dus ! Deze leuke spulletjes bracht ik mee, vooral het jurkje voor Linde vind ik fantastisch ( 50 cent )en zo'n heerlijke herfstkleuren.

Rommelmarkt_006_2

Op een rommelmarkt in de buurt is de kans altijd groot dat ik "bekend" volk tegen het lijf loop... en dat was deze keer niet anders, twee collega mama's, collega creatievelingen, collega rommelmarktfanaten, spijtig genoeg zijn het geen collega bloggers, maar wat niet is, kan nog komen.  hint hint !!

Over blogmama's gesproken, mijn nieuwste ontdekking in de blogwereld :: Kisskus !


 

Trouwens de grote voorbereidingen verlopen nog steeds in hogere sferen.

Verjaardag_lander_8_046_2


in de koffer

Koffer_vol_002

Als je denkt dat we op punt staan om op vakantie te gaan ben je mis. Deze knaloranje koffer bracht ik mee van de kringloop vorige week, ( eerlijk gezegd val ik niet zo op "knaloranje" maar het is dan ook niet om mee op reis te gaan.  Ik kreeg het idee via Soulmama, zij stockeert veel van haar materiaal in koffers, en dat vond ik nog niet zo'n slecht idee, dus ik ben al lang op zoek naar koffers.  Niet direkt van die moderne leren vakantiekoffers, eerder zo'n ouder type dat zijn vorm behoud zonder dat er iets in zit, snap je ?  Ik ben er al heel wat tegengekomen op tweedehandsbeurzen maar daar vroeger ze schandalig veel geld voor.  Tis nu niet omdat het oud is dat het sowieso antiek is , amai men botten !! zo ben ik koffers tegengekomen van over de 25 € (voor een oude versleten stinkende koffer). Gelukkig heb ik voor deze oranje "beauty" maar 3 euro betaald.  De mand ernaast bracht ik ook mee 1 euro !!
Nu ik bracht geen lege koffer mee................

Koffer_vol_003

Wat doet een mens nu bij regen en stormweer, oprommelen natuurlijk, we zijn hier in huis precies aan een grote schoonmaak bezig, met daarbij een reorganisatie, maar daarover later veeeel meer.
ondertussen eerst dus al deze doosjes vullen. En heerlijke thee drinken uit de kleine tasjes.

Oh en het kleine leren tasje voor Linde !! heerlijk toch.  Linde is al net zo zot van tasjes en mandjes zoals ik. ( I love it )