nieuwe update

Om jullie te blijven vervelen met onze verbouwingen ;-)

Vorige week waren de laatste breekwerken aan de beurt.  De nieuwe voordeur, de nieuwe doorgang naar boven en de schouw.  Gelukkig allemaal gecentreerd in twee ruimtes. De keuken en de gang moesten wel leeg zijn uiteraard, en hier komt dan het enige voordeel van een voorlopige keuken, dat ze makkelijk verplaatsbaar is. Ook plakten we die ruimtes heeeel zorgvuldig af met plastic en goeie tape zodat er geen enkel stofje in de rest van ons huis zou komen.  De aannemer kreeg hier dan ook zorgvuldige instructies over , de plastic moest namelijk ten allen tijden dicht blijven !!  En dank u, want toen ik weer thuis kwam was de rest van het huis stofvrij gebleven.

Breken in keuken 017

Rechts de nieuwe opening naar de trap

Breken in keuken 014

Breken in keuken 016

weg met die schouw

Breken in keuken 019

Nieuwe voordeur opening aan de zijkant van ons huis ! Eindelijk. Nu nog een voordeur :-)

Breken in keuken 018

Breken in keuken 009

Mama, ik vind het niet erg hoor dat er nog geen tafel en stoelen zijn in de keuken, ik eet wel op de plank !

Breken in keuken 015

En zo ziet het eruit aan de andere kant.  opeen gestapeld en nog zonder ramen

Als ik het zo zelf zie op foto, denk ik bij mezelf, Jezus, hoe houden we het vol !  Tja das heel simpel denk ik, hoop doet leven !  En hoewel ik zelf vind dat al die verbouwingen me geen goed doen, is het tegendeel dit weekend bewezen, mijn leeftijd werd zomaar geschat op 23 !!, echt 23, ik ben er nog nie goe van !!  Ik zou zeggen, begin aan die verbouwingen, het maakt je jonger. ;-)

 


Onze achterbouw

Voor mijn lieve verbouwingsfans even een update van onze achterbouw. 

Achterbouw 001

We begonnen de vakantie met een luxe terras ;-)

Achterbouw 014

Toen kwam er al wat meer vorm...

Va 003

Er kwam ook wel eens regen...

Wateroverlast 003

Achterbouw 003

In augustus voelden we ons even als sardienen in een blik toen de aannemer de laatste muur kwam afbreken en we vol verlangen uitkeken naar de ruimte die zou komen...

 

Achterbouw 002

Achterbouw 006

Zie je onze rode zetel staan achter het plastic ;-)

Verbouwing achterbouw 009

Verbouwing achterbouw 013

3-2-1...

Verbouwing achterbouw 014

Ons geluk kan niet op.... ruimte en licht het beste geschenk !

Dakwerken achterbouw 013

Eind augustus was het dak aan de beurt

Dakwerken achterbouw 014

Dakwerken 022

Dakwerken 023

Dakwerken 025

Zover staan we vandaag, alle daktimmerwerk is gebeurd.

Volgende puntjes op de lijst, isolatie en rubber op het dak, gevelsteen en ramen en laat de winter dan maar komen .

U vraagt zich misschien wel af wat die vlaggetjes en tekst op de muren betekenen.  Eind augustus vierden we Linde's zevenjarenfeest en voor één dag maakten we van de bouwwerf een gezellige feestzaal. Dat verhaal hebben jullie nog te goed.

 


niet geschikt voor mensen die allergisch zijn aan verbouwingsstof

Een weekendje werk met wat extra hulp en voor je het weet hangt alles onder het stof en ligt uw terras vol met sloopmateriaal....  Maar gelukkig kunnen we er hier allemaal mee lachen want we zijn een stapje dichter naar onze nieuwe achterbouw.

Afbraak achterbouw 025

Afbraak achterbouw 006

Afbraak achterbouw 008

Na een halve dag was er al geen veranda meer te zien, alle toch nie waar die normaal stond.

Afbraak achterbouw 027

De roofing en de ramen gingen er ook uit en de pleister van de muren.  Nu staat het zo goed als klaar om met de grond gelijk te maken.

 


Fase 3

Tis zover, morgen is de officiële start van fase 3 van de ruwbouwverbouwing.  Klinkt ingewikkeld? nee hoor. Ik geef u  graag wat meer uitleg.

De ruwbouwverbouwing zegt het eigenlijk al zelf, de grote werken en alle ruimtes creëren zonder de echte fijne afwerking,  Fase 1 was de bovenverdieping, de ruimtes zijn er maar zo gaan we nog steeds met zaklamp slapen ( leve de zomer dus ;-) en is er nog geen leem op de muren.  Fase 2 was de badkamer en de kapperkamer, we kunnen nu heerlijk in bad gaan, maar echt gezellig is het daar nog niet.  Fase 3 is de afbraak en opbouw van de achterbouw, volledig winddicht. Daarna volgt dan de afwerkingsfase die uiteraard ook in vele fases zal verlopen en  waar ik al lang over zit te dromen ............... ......................................................

Oké maar eerst terug naar morgen, fase 3 dus, de twee achterkamers zijn leeg gemaakt alsook de veranda, morgen gaat de veranda afgebroken worden en volgende week gaat de rest ook neer.  We kunnen het nog niet echt geloven maar binnen enkele maanden zullen we vanuit onze living en eetkamer op onze tuin kunnen zien.

Nu moet ik  eerst naar buiten om te genieten van dit ....

Verbouwing fase 3 003

en van mijn lievelingsperkje dat op het punt staat om nog meer mijn lievelingsplekje te worden want het vingerhoedskruid gaat bijna bloeien.

Groen 002

en wanneer ik me dan om draai en weer naar binnen stap, kijk ik (nog even) op dit...

Verbouwing fase 3 004

Verbouwing fase 3 001

en stap ik langs de veranda naar binnen. ........

Vanaf morgen zal het al heel anders zijn. I' ll keep you posted :-)