lol met wol

Wat ik kan met de grijze haren van mijn klanten, kan ik ook met mijn wol dacht ik zo.....

Dus ipv een plantenkleuring te zetten op het haar , maakte ik het verfbadje klaar en

stopte ik de wol erin, liet hem 2 uurtjes zitten en TADAAAA kijk eens wat een mooie kleuren ik kreeg.  Ik gebruikte gewoon gewassen en gekaarde wol ,zonder enige voorbehandeling. 

P1140083

De vraag was nu wel of de kleuren ook mooi bleven als ik het zou vilten....... Gelukkig wel ! 

 

P1140084

Naast deze nieuwe plantaardige kleuren had ik ook nog lol met mijn andere kleuren....

P1140097

Saartje wilde ook graag meedoen en borduurde haar eigen steen...


Rozenvrouw

Beurs 016

Wat ooit een plukje wol was werd deze rozenvrouw. U las het al in mijn vorige post, blijven focussen is erg belangrijk.  Ik ben erg blij met het resultaat. Ze zal nog even moeten wachten voor ze op de seizoentafel mag pronken want rozen bloeien pas in de zomer natuurlijk.

Beurs 007

Beurs 008

Wat niet tot op de beurs geraakte was dit boomstronkje waar ik een tekening in brandde.  Ik vond hem zelf zo mooi dat ik besloot hem zelf te kopen, hihi en op de kast te laten pronken.

 

 

Beurs 014

En nu die sint decoratie spullen uit de kast  gaan halen, want het aftellen is begonnen.  Wij gingen zaterdag kijken naar de ( plaatselijke) aankomst.  Voor Saartje echt geweldig, ze beleeft het dit jaar al helemaal mee.  Heerlijk om weer die verwondering te zien.


Focussen op het einddoel

Vilten 003

Bij het zien van deze foto vraagt u zich wellicht af wat dit wollige ding wel moet voorstellen. Bij het vilten is er maar 1 ding belangrijk, focussen op het einddoel.  Voor ogen blijven houden waar je naartoe wil, daarnaast zijn prikken en veel wol ook wel handig. ;-)

Zo maakte ik ooit eens een paardje voor een vriendinnetje van Linde.  Tijdens het prikken heb ik mezelf moeten blijven overtuigen dat ik een paard wilde en geen platgereden hond.  Maar blijven focussen zorgt voor een mooi eindresultaat

Paard

Toch wel een paardje he ;-)

Vilten 002

Hier is een bloemenvrouwtje in de maak, op de achtergrond staan al wat kabouters te kijken hoe het vrouwtje zal openbloeien.

En dan heb ik nog goed nieuws te vertellen.... kijk eens wie er terecht is ....

Vilten 004

Mijn handwerkdoosje !! Joepie, ik ben er altijd in blijven geloven en ja hoor gisteren kwam ie boven water. 

Vilten 005

Gelukkig want er gingen al verhalen rond dat het een teken zou zijn, dat ik niet meer zou moeten handwerken. Maar daar is geen sprake van hoor ! :-)

 


FINN

Kadootjes finn 003

Kadootjes finn 004

Het begon allemaal bij de geboorte van mijn petekindje, 4 jaar geleden, toen maakte ik een deurhangertje met haar naam erop. Dat was echter zo'n voorgemaakt pakketje met werkbeschrijving. Het zusje van mijn petekindje wilde ook wel graag zo'n doekje voor aan haar kamerdeur, en dus maakte ik er zelf eentje.

Al snel vroeg mijn andere schoonzus voor haar zoontje ook eentje en dat was de eerste die ik maakte met wol en de priknaald. ( en daar heb ik jammer genoeg geen foto van gemaakt ontdek ik nu ) Maar goed dat prikvilten beviel me dus heel goed en zo doe ik het nog steeds.

Meestal krijg ik enkel de naam en de geboortedatum van het kindje en ga ik op het gevoel prikken, een beetje zoals intiutief tekenen. Het is elke keer een verrassing hoe het doek eruit zal zien. Ik hou wel van deze manier van werken.

Het doek voor Finn was anders, ik ken de ouders en Finn heel goed ( kwas ook wat laat met het doek ;-) wat maakte dat ik Finn zijn persoonlijkheid al wat kende en ik vond het moeilijker om aan het doek te beginnen, enkel en alleen omdat mijn gedachten er sterker bij betrokken waren. Zo ben ik wel 2 keer opnieuw begonnen, maar na wat rust en opnieuw dat innerlijk contact, werd het doek geboren.

Nog andere doeken kan je bekijken in het fotoalbum links " met wol heb ik lol".

Een heel fijne week toegewenst.

 

 

 


Bosvrouwtje

Nu het bos naast de deur is vond ik het wel leuk om een bosvrouwtje op onze seizoentafel te hebben.

Bosvrouwtje 005

Bosvrouwtje 008 

Bosvrouwtje 004 


Ze voelt zich al helemaal thuis in haar nieuwe bosje.

Ik wens jullie een fijn bosweekend en wie weet kom je ook wel een bosvrouwtje tegen.


Droogvilten

Je houdt ervan of je houdt er niet van. Droogvilten, het woord zegt het zelf, alles gebeurd droog, geen water en geen zeep, enkel een viltnaald, kleine weerhaakjes die de wol in elkaar doen klitten. Het eindresultaat blijft er ook wat "wollig" uitzien. ( waar ik persoonlijk wel erg van houd). Laatst heb ik me weer volledig kunnen uitleven met de viltnaald voor het maken van een geboortedoek.

Naaldvilt 005 

Naaldvilt 006

Ik vind het heerlijk hoe je de wol kan "sturen" met de naald. je kan ook heel makkelijk relief brengen in je werk. Een werkje waar ik uren aan kan prikken werken en wat me bovendien erg rustig maakt.

Naaldvilt 001 

En ik ben niet de enige die van droogvilten houd. ( Voorzichtigheid is wel aan de orde hier want viltnaalden zijn uiterst scherp ! )

Naaldvilt

Met droogvilten kan je heel wat kanten op. Je kan "schilderijen" maken zoals deze maar je kan ook driedimensioneel gaan werken (voorbeelden vind je in mijn wolfotoalbum)

Op internet vind je heel wat werkbeschrijvingen zoals een popje en lieveheersbeestje

En als je op Youtube "needlefelting" ingeeft, krijg je tientallen tutorials. Succes.


8 jaar

Stijn 8 jaar 004

Er is een jarig hoera hoera..... Dat kan je wel zien dat is STIJN !!

Stijn 8 jaar 009

Stijn 8 jaar 013
Stijn 8 jaar 011 Stijn 8 jaar 016

Stijn 8 jaar 018  

Stijn vond enkele dagen geleden een klavertje vier in onze tuin, ik kocht een mini kadertje zodat hij het altijd goed kan bewaren en het hem veel geluk mag brengen.

Stijn is een echte vogelliefhebber ( tis niet te doen, hij loopt bijna constant met zijn hoofd naar de lucht gericht;-) Daarom maakte ik hem een vilten schilderij met allemaal verschillende vogels.
Lander kocht stijns favoriete kaarten (pokemon) en Linde had "edelstenen" gevonden.

Wij gaan hier nog gezellig feesten en taart eten strakjes.Weekend shots


Weekend 005

Papa die geniet van de lentezon EN dan nog een dubbele oormassage krijgt.... als dat geen verwennerij is ;-)

Weekend 013

Linde die ons plots roept en trots laat zien wat zij al kan. ( dit muziekaal talent heeft ze toch niet van mij meegekregen ;-)

Weekend 001

Een heus wandtapijt voor een heel lieve en 30 jarige buurvrouw.


een mixje van alles

Ik heb heel wat dingen die liggen te wachten om gepost te worden maar als ik niet regelmatig even binnenspring hier dan blijft dat lijstje natuurlijk maar aangroeien en komt er altijd weer even iets belangrijkers dat moet gepost worden, vandaar dat ik nu effie heel het lijstje afwerk in één keer, een mixje van alles vandaag.

Werkjes 018

Werkjes 014

een "sloddervos" of "meesleep" popje, om heerlijk overal mee naartoe te slepen en dat na het slepen heerlijk kan gaan slapen in zijn slaapzakje.

Uitnodigingen stijn 7 jaren feest 003

Stijns uitnodigingen voor zijn Zeven-jarenfeest op 21 Maart.
De tekening is een print van stijns tekening, de print heb ik gemaakt met mijn Gocco apparaat. en voor de eerste keer vind ik het erg geslaagd.  De tekening had stijn enkele maanden geleden al gemaakt en ik vond deze meteen geschikt.  In het leven moet je soms ook over hindernissen ( bergen) heen en dat vraagt klimwerk, geduld en volharding, soms lukt het goed en andere dagen gaat het minder, en eens je over zo'n berg bent, voel je je sterker en gegroeid en glij je met plezier naar beneden.

Febr 008

Heerlijke verwennerij en dagdutjes

Roodkapje 010

klein viltwerkje als geschenkje voor een envelopswap

Carnaval 001

dit jaars carnavaloutfit

Roodkapje 002

Roodkapje en de wolf die vanaf nu in Lindes ex klasje mogen wonen.  Dit was het kadootje voor Lindes Juf want na de krokusvakantie is ze geen peuter meer en start ze in het kleuterklasje.  Kleine meisjes worden snel groot !

Dit poppensetje is gemaakt naar het idee uit het engelse boek, making magical puppets en is volledig gemaakt met lontwol en pijperagers

Roodkapje 003

Roodkapje 004
Droogviltsetje

Giveaway 001

JAJA het is echt waar ik was jullie niet voor de gek aan het houden hoor toen ik zei kadootjesweek, ik trakteer jullie echt een hele week op kadootjes, jiehaa.  Laten we beginnen.

Dit droogvilt-setje mag de spits afbijten.  Het setje bestaat uit een prikmatje van 20 op 15 cm, een houder met viltnaald, een zakje regenboogwol en een boekje met leuke ideetjes.

Vilten met de naald is ongelooflijk leuk ( althans dat vind ik toch), de naald heeft kleine weerhaakjes en door het prikken in de wol gaat de wol in elkaar klitten.  Je kan er schilderijtjes mee maken of je kan ook driedimensioneel gaan werken en kleine poppetjes maken. Bij mijn fotoalbums vind je onder Vilten wat inspiratie.  Veel plezier ermee... . Maar pas wel op voor je vingers hoor !!

Wil je graag in aanmerking komen voor dit kadootje laat dan een reactie achter.
Dinsdagmorgen om 7u sluit ik de reacties en om 7.30u  maak ik de winnaar hier bekend.  Ben je niet zo'n vilttype, geen zorgen, morgen is er een ander kadootje ;-

Succes.

***********************************

Proficiat aan MariecusBruyn:

Wel, Ilse, voor dit prachtige viltsetje geef ik mijn dochter op. Ze heeft pas haar naald gebroken ;)
Heerlijk toch, zo'n gulle weldoenster :p

Je ontvang in de loop van de dag een email van me om verder af te spreken.