Vlierbloesems

Het is al een gewoonte om elk jaar vlierbloesemsiroop te maken.  Vorig jaar had ik veel sap gemaakt en we hebbe nog steeds enkel potjes in de kast staan. Ik ga dit jaar dus een kleinere portie maken. De andere bloesems heb ik gedroogd, zo kunnen we er in de winter thee van zetten.  Wat ik eigenlijk nog niet zo'n slecht idee vond want in de siroop zit toch echt wel veel suiker in.

Samen met Saartje ging ik in de tuin op zoek naar vlierbloesems.  We zochten de mooiste eruit en droogden ze in de oven. ( enkel bloesems, stokjes eraf knippen, op de bakplaten uitspreiden, 50 °C en de ovendeur op een kiertje, tot ze helemaal droog zijn)

P1130736

P1130853


en daar is 2014

Van kerstboom zetten tot kerstboom afbreken, het was een mooie tijd in onze ruime living, we ontvingen met gemak vrienden, lagen languit in de zetel film te kijken of haalden het nodige creamateriaal uit de desbetreffende kasten.  Met andere woorden een volle , leuke kerstvakantie .

Maar voor ik het vergeet wil ik jullie eerst allemaal en mooi 2014 toewensen vol leven en kleur !

2014 heeft heel wat in petto voor ons, het zal het jaar worden van de officiële opening van mijn kapsalon, het jaar van veel licht in de vorm van ramen voor onze achterbouw , het jaar van de laatste breek- en uitgraafwerken in de keuken en zeker niet vergeten een nieuw jaar om aan onze tuin te werken. Maar naast al dat materiële wordt 2014 ook een jaar van samen groeien en bloeien. Ik denk dat ik dat laatste op mijn ijskast ga plakken dit jaar !!

De mama groep mag dit jaar natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ben jullie nog wat foto's verschuldigd van de voorbije knutselwerkjes.

Adventsspiraal 002

we maakten een vilten lapje waar we dan een adventspiraal op prikten met de viltnaald.  Het appeltje is ook geprikvilt en kan dag na dag verder gaan tot de laatste ster, kerstmis.  Aangezien de advent nooit hetzelfde aantal dagen telt heb ik gekozen om elk jaar de laatste aantal gele stippen aan te passen om zo elk jaar een exact aantal stippen te hebben.  ( dat is het handige aan prikvilten, je haalt het er zo af of prikt er een bij.

Adventsspiraal 001

We maakten ook van die super leuke sterlantaarntjes in alle kleuren en maten....

Sterlantaarn 004

Sterlantaarn 013

 

Sterlantaarn 014

Sterlantaarn 010

Papier sterlantaarn 003

De miniversie, daar kon net een theelichtje in en die deelde ik uit als kerstkaartje. De mini's zijn ook leuk voor aan de lampjes van je kerstversieringen te hangen. 

Willen jullie zelf ook aan de slag, het internet staat vol van beschrijvingen dus daar ga ik zelf geen moeite meer voor doen.  Het enige is jullie de link doorgeven en je zijt vertrokken.  Oh of misschien toch nog effie zeggen, het papier dat je gebruikt voor dit project is gewoon ( gekleurd of beschilderd) papier maar dat wrijf je in met olijfolie of zonnebloemolie, volledig laten intrekken en je kan beginnen. 

De link(s)

fotoversie met engelse uitleg

filmversie op you tube

( iets zien helpt toch altijd beter vind ik :-) 

Veel plezier


LENTE

Krijtbord 002

Gisteren nog een grijze hemel vol witte vlokken, vandaag helderblauw en ik ruik het fris groene van de lente echt al.  Die sneeuw heeft nu haar laatste kans gehad, die willen we voorlopig niet meer terugzien.

Enkele weken geleden, die allereerste lentedagen, werd ik al overstelpd door kriebels en nam ik het zijingangetje en het buitenkrijtbord onder handen voor een frisse lentepoets, en zo'n fris proper bord dat nodigt dan weer uit voor iets moois. Ik haalde wat krijtjes boven en vond inspiratie....

Wat opnieuw dan weer doorspeelt naar de kinderen, vooral Linde voelde zich op haar beurt geïnspireerd en schreef als verrassing voor ons een Lente gedichtje onder de tekening.

Krijtbord 004

Om de Lente een warm welkom te geven, maakte ik vorige week nog een mini pril lenteboompje met als onderliggende gedachte, De lente is in aantocht, maar vandaag klinkt het beter als De Lente is hier !!

Beschrijving koperen boompje en steen 006

Tis supermakkelijk om te maken en je kan er eindeloos mee variëren, ook geïnspireerd....?;-) Dit heb je allemaal nodig...

Beschrijving koperen boompje en steen 007

Beschrijving koperen boompje en steen 009

neem een heel lang stuk koperdraad, en vouw dat in vier.  Wikkel en draai het stevig rond je steen.

Beschrijving koperen boompje en steen 010

Beschrijving koperen boompje en steen 011

Draai zolang tot je een stammetje hebt.  Met de draden die overblijven maak je de kruin. Zet de draden wat meer uit elkaar en knijp ze met je hand naar beneden, probeer hier niet te perfect in te willen zijn want dat lukt toch niet, gewoon op je gevoel, met de draden tussen je vingers spelen.

Beschrijving koperen boompje en steen 012

Voila en klaar is kees.

In het boompje kan je allerlei dingen hangen, ik heb er een gehaakt fris groen lenteblaadje voor gemaakt maar wat plukjes wol, stukjes stof of papier zouden allemaal kunnen.  Laat je fantasie de vrije loop.  Voor diegene die het blaadje willen proberen, heb ik hier de beschrijving.

Beschrijving koperen boompje en steen 001

Gehaakt lenteblaadje

Beschrijving koperen boompje en steen 002

Voorzie een koperen draadje aan de blaadjes en bevestig ze aan je boompje

Beschrijving koperen boompje en steen 015

Een hele fijne eerste lentedag voor jullie.

 


Konijnenoren als vrij haakproject

Konijnenoren 010

Na 3 kinderen en een hele reeks carnavaljaren hebben we al twee goed gevulde verkleedkoffers.

Maar dan heb je zo'n dochter die heel vastberaden haar carnavalkostuum  bekokstooft beslist samen met vriendinnnetjes, zonder overleg met mama. Tja die eerste klassers hé !!

Mama ik ga vrijdag een konijntje zijn !

Lap, in twee verkleedkoffers geen enkele konijnenoren te vinden. Dochterlief wil absoluut geen muts met oren want dat is veel te warm in de klas mama ! ( ok daar heeft ze gelijk in) Oortjes op een diadeem is een keuze die met een brede lach wordt aanvaard ( door dochterlief wel te verstaan).

Vrijdag is niet meer zo ver af dus mama voelt weer een zware deadline komen ;-).  Gisterenavond alvast even gaan loeren op Ravelry en gezocht naar bunny ears. Maar geen gratis patroon te vinden dat me aanstond. Dus wat stelen met de ogen dan maar en er zelf aan beginnen.

Ik zocht via google een afbeelding van konijnenoren en tekende die over als patroon, om een beetje een richtlijn te hebben. De oren moeten wel stevig zijn dacht ik zo en het liefst rechtop blijven staan op de diadeem. Ik haakte dus met een kleinere haaknaald en ik haakte in het rond, niet in rijen maar in toeren, omwille van de stevigheid dus.

Bon, een echt patroon kan ik jullie niet voorschotelen aangezien ik niet zo'n structuur madam ben en ik dus maar wat rondhaak, VRIJ HAKEN noemen ze dat of haken op het gevoel zoals ik het zou omschrijven. Maar ik wil jullie graag meenemen doorheen mijn vrij haak avontuur en wie weet kunnen al die andere vrij haakster er iets mee doen.

Konijnenoren 001

Ik begon met 16 lossen en haakte er helemaal rond met vasten, zowel boven als onderkant, dan krijg je zo'n mooi ovaaltje ( in de hoeklossen haak je steeds twee)

Aangezien ik bovenaan met een spitsere vorm wilde uitkomen gebruikte ik aan de bovenkant halve vasten en enkele lossen voor het topje. Verder blijf je gewoon vaste haken in toeren, in totaal zo'n drie.

Konijnenoren 002

Dan krijg je ongeveer zoiets. Dit maakte ik nog een keertje.

Konijnenoren 003

Twee binnenoortjes klaar. ( niet exact hetzelfde maar dat kan natuurlijk ook niet met vrij haken ;-) )

Dan de buitenoortjes, daar begon ik met 22 lossen en deed dezelfde werkwijze, opnieuw helemaal rond haken en een spitsere vorm aan de top. Ik gebruikte hier wel halve stokjes om rond te gaan, bovenaan opnieuw een combinatie van vasten, halve vasten een enkele lossen aan de top.

Konijnenoren 004

Konijnenoren 005

Twee buitenoortjes klaar.

Konijnenoren 006

Vervolgens naaide ik de binnenoortjes erin en vouwde de onderkant wat naar binnen.

Konijnenoren 007

Dan was het de beurt aan de diadeem. Die moet natuurlijk ook een jasje krijgen, zo kan ik straks de oortjes er stevig opnaaien. Ik haakte een lapje en naaide het rond de diadeem.

Konijnenoren 008

Nu het moeilijkste werk, de oortjes erop naaien.

Ik gebruikte hetzelde katoen en met de matrassteek ( ik en jij steek) lukte het me om de oortjes er stevig op vast te zetten.

Konijnenoren 009

Konijnenoren 010

Nu nog even afwachten of het vrije haakproject in goede aarde valt bij dochterlief. Ondertussen staat mama er beeldig mee al zeg ik het zelf ;-)

Konijnenoren 011

 


Omhulde Stenen

Omhulde stenen 004

Ik ben er nog altijd vol van.... het omringen van een steen met een stukje haakwerk, ik kan er uren naar kijken en ze zijn zo heerlijk om te maken ( vooral de kleine versies ;-). Het is niet de eerste keer dat je hier een steen en meer van da ziet verschijnen op mijn blog.

Omhulde stenen 002

Deze set maakte ik als einde-schooljaar-bedank-kadootjes voor de juffen/meester. Alleen nog een kaartje erbij maken en hen een KEI leuk verlof toewensen.

Omhulde stenen 001

Met haaknaald 1,5 en het fijnste haakkatoen ga je aan de slag. Zoals ik in de vorige post al zei kan je het patroon volgen van margaret via Purl bee of je haakt zelf een eigen rond lapje ( ravelry of het boek beyond the square).

Omhulde stenen 006

Zorg dat je lapje iets groter is dan je steen

Omhulde stenen 008

Leg je steen op het lapje, de laatste toer die je gaat haken, haak je rond de steen, je gaat de steen nu omhullen. Dit doe je door een ronde vasten of stokjes te haken en telkens 1 steek over te slaan , dus je mindert. In principe is het na 1 ronde voldoende omhuld, zoniet ga je nog even verder met minderen tot  de steen helemaal vast zit.

Omhulde stenen 009

Omhulde stenen 010

Hecht je draad af en stop alle andere loshangende draadjes weg.

Omhulde stenen 011

Draai je steen om et voila, helemaal omhuld door jouw eigen handwerk :-)

Omhulde stenen 014

 

 


Nummer 5 sluit de rij

5 004kopie

Joehoe ik heb het gehaald, alle 5 de verrassingen op tijd. Wat deadlines toch allemaal doen ! Mensen die mij kennen weten maar al te goed dat ik die 11de april nog aan alle verrassingen moest beginnen .. oeps, ok er zaten misschien al enkele ideeën in mijn hoofd maar hé er is een klein verschil met iets in mijn hoofd of op mijn blog.Maar zoals ze zeggen: eind goed, al goed.

Zoals jullie zien is er een ietswat nieuwe lay out  aan mijn blog en heb ik speciaal voor jullie een pagina gemaakt met alle patronen/werkbeschrijvingen/recepten die ik ooit publiceerde op mijn blog. Lekker geordend en netjes euhm een nieuw trekje van mij? we kunnen er maar van profiteren zou ik zegggen. Je vind de link bovenaan in de navigatiebalk.  Veel plezier ermee.

Maar dat is nog niet de vijfde verrassing, neenee..... ik blijf verrassen hé ( ;-) knipoog naar mezelf, goed bezig Ilse)

De laatste in de rij vandaag....

Feest zonder vlaggetjes is voor mij geen feest ! Al jaren gebruikte we van die door de zon verbleekte papieren vlaggetjes van de hema, tot vorige zomer ik ons huisje trakteerde op een echte stoffen vlaggenlijn.

Toen Linde enige tijd terug met haar poppenhuisje aan het spelen was en ze feest gingen vieren, miste ik iets in dat huisje ! Vlaggetjes natuurlijk. Om een mini stoffen vlaggenlijn te maken met al die zoompjes en strijktoestanden daar wilde ik niet aan beginnen. Ik kwam echter op een ander geweldig idee, eentje dat supersnel klaar is. En daar houden we van hé dames, snelle projectjes. Terwijl de soep staat te pruttelen en er drie kinderen in de woonkamer rond lopen waarvan liefst nog eentje aan je rokken hangt, vol ongeduld staat te wachten op haar vlaggenlijn. Ik stel jullie voor de mini vilten vlaggenlijn.

Vlaggetjes poppenhuis 007

al wat je nodig hebt:

een lint (ik gebruikte biaislint)

restjes vilt

naaimachine ( met de hand kan natuurlijk ook alleen duurt het dan wat langer)

  Sjabloon

Ik gebruikte dit sjabloontje, maar pas dit gerust aan naargelang je poppenhuis.

Vlaggetjes poppenhuis 002

neem de resjtes vilt en knip driehoekjes uit in alle kleuren

Vlaggetjes poppenhuis 004

neem je naaimachine en je lint, het voordeel van het biaislint is dat je het niet hoeft om te zomen, strijk of vouw het even dubbel en je kan direkt alle driehoekjes ertussen naaien.

Vlaggetjes poppenhuis 001

stik eerst een stukje lint zonder driehoekjes ( +/- 10 cm )zo kan je het later makkelijker bevestigen. leg nu driehoek per driehoek tussen je lint en naai erover, ik heb de driehoekjes bijna vlak tegen elkaar gelegd maar als je wil kan je ook een spatie laten tussen de vlaggetjes. Maak de lijn zo lang je wenst of tot de driehoekjes/lint op zijn, eindig opnieuw weer met een stukje lint zonder vlaggetjes.

Vlaggenlijn poppenhuiskopie

voila en klaar is kees ! Zeg nu zelf was dat snel of was dat SNEL?

Vlaggetjes poppenhuis 006

Het poppenfeest is compleet ;-)


Vilten + give-away

5 004kopie

Vandaag 2 vliegen in één klap,( het einde van de maand nadert snel euhm euhm) verrassing 3 en 4 komen op jullie af.

Met verrassing 3 ga ik jullie opnieuw aan het werk zetten ;-). Haal die viltnaald maar boven want we gaan prikken. namelijk een kabouter in 3D

Werkbeschrijving kabouter vilten 071

Voor al diegene die nu al beginnen te zuchten en te klagen zo van pfff met een gezichtje.... zeg dat kan ik niet hoor. Steek da geklaag maar gauw terug weg want ik durf wedden dat jullie straks allemaal roepen, ooh een gezichtje, dat kan ik maken hoor !

Ok laat het prikfeestje beginnen:

Je hebt nodig:

een viltnaald ( met houder)

een mousse

vulwol

gekaarde, gekleurde wol alias sprookjeswol

Werkbeschrijving kabouter vilten 072 Werkbeschrijving kabouter vilten 004

Werkbeschrijving kabouter vilten 005

Ik gebruik het liefst een dikke mousse zodat mijn naald niet tegen de tafel kan komen en breken, voor een figuurtje is dat minder belangrijk, maar moest je een schilderijtje vilten dan heb je zeker een dikke mousse nodig. Voor vandaag kan het dus even goed op een dunnere ( ik zag zelf eens iemand prikken op een afwassponsje :-)

Werkbeschrijving kabouter vilten 009

Neem een grote pluk vulwol ( moest je dit niet hebben kan het even goed met de sprookjeswol alleen is deze wol duurder) en begin hem op te rollen ,iets strakker vanboven zodat je een kegelachtige vorm krijgt

Werkbeschrijving kabouter vilten 010

Werkbeschrijving kabouter vilten 011

Begin bovenaan te prikken zodat het een punt wordt. bij 3D figuren is het belangrijk dat je je werk regelmatig draait, zodat het zijn vorm behoudt, doe je dat niet dan krijg je straks een platgereden kabouter ;-)

Werkbeschrijving kabouter vilten 012

het onderste deel is nog niet geprikt en ziet er dus zo uit

Werkbeschrijving kabouter vilten 013

Wikkel opnieuw wol rond het middenste gedeelte en begin ook daar te prikken, je gaat van smal bovenaan naar breed onderaan.

Werkbeschrijving kabouter vilten 014

Werkbeschrijving kabouter vilten 015

Wanneer de kegel ( de grootte voor je kabouter) de gewenste lengte heeft, knip je enkele cm's lager alles af met de schaar.

Werkbeschrijving kabouter vilten 016

prik nu verder de onderkant stevig en de bodem

Werkbeschrijving kabouter vilten 018

wikkel nog extra wol en prik verder tot je de gewenste dikte krijgt en de kegel mooi van breed naar smal loopt

Werkbeschrijving kabouter vilten 020

Werkbeschrijving kabouter vilten 022

check af en toe ook eens of hij goed kan staan, prik rechtstreeks in de bodem om hem vlak te maken en in het midden om hem stevig te kunnen laten staan

Werkbeschrijving kabouter vilten 023

blijf wol wikkelen en prikken tot de kegel goed stevig is, let op dit is een werkje dat wel even tijd vraagt, je bent gauw een driekwartier aan het prikken, dus verwacht niet dat je na 5 min de perfecte kegel hebt.

Werkbeschrijving kabouter vilten 024

Werkbeschrijving kabouter vilten 025

Werkbeschrijving kabouter vilten 026

Is dit bij iedereen gelukt? prima dan gaan we nu verder met het gezichtje

Werkbeschrijving kabouter vilten 027

neem wat huidskleurige sprookjeswol en prik een rondje in het midden van kegel, of waar je het hoofd wenst

Werkbeschrijving kabouter vilten 028

prik overal op het rondje

Werkbeschrijving kabouter vilten 029

als toplaagje neem je een klein plukje huidskleur, dit leg je over het geprikte deel, prik nu enkel aan de rand en je hebt een mooi egaal gezichtje ;-)

Werkbeschrijving kabouter vilten 030

eerstvolgende werkje is de neus, neem een plukje wol en rol dit tot een langwerpige vorm, hoe groter je de neus wil hoe dikker je plukje is.

Werkbeschrijving kabouter vilten 031

Werkbeschrijving kabouter vilten 032

Werkbeschrijving kabouter vilten 033

het prikken van de neus gebeurt enkel langs de zijkanten, onderkant en bovenaan . Bovenaan prik je iets meer zodat het daar platter wordt.

Werkbeschrijving kabouter vilten 034

Werkbeschrijving kabouter vilten 035

neusgaatjes gaan als volgt: enkele keren prikken op dezelfde plek en je krijgt een gaatje

Werkbeschrijving kabouter vilten 036

we gaan verder met de ogen

neem een lang plukje wol en prik enkel in het midden, laat de zijkanten ongeprikt

Werkbeschrijving kabouter vilten 038

leg het boven de neus en prik de zijkanten vast op het hoofd, ook enkele prikjes in het midden om de wenkbrauwen meer vorm te geven

Werkbeschrijving kabouter vilten 039

voor de ogen neem je twee mini bruine plukjes, leg ze op de plek waar de ogen moeten komen en prik met je naald enkele keren op dezelfde plek, belangrijk hier om op dezelfde plek te blijven prikken, anders word je oog te groot.

Werkbeschrijving kabouter vilten 040

Werkbeschrijving kabouter vilten 041

prik tot alle wol erin zit

Werkbeschrijving kabouter vilten 042

Hallo :-)

verder gaan we nog gezonde wangetjes geven, neem opnieuw twee plukjes wol en maak er een plat bolletje van, ga net zoals bij de neus enkel prikken langs de kanten

Werkbeschrijving kabouter vilten 044

Werkbeschrijving kabouter vilten 045

Werkbeschrijving kabouter vilten 046

als laatste leg je er een oranje kleurig plukje over

Werkbeschrijving kabouter vilten 047

voor het mondje ga je dezelfde plukjes maken als voor de wenkbrauwen maar dan veel kleiner, dus aan de zijkanten niet prikken

Werkbeschrijving kabouter vilten 048

Werkbeschrijving kabouter vilten 049

Werkbeschrijving kabouter vilten 050

Werkbeschrijving kabouter vilten 051

Werkbeschrijving kabouter vilten 052

Dit kan een lastig werkje zijn, maar geloof me het komt goed. Als het niet lukt volgens hoe jij het in gedachten hebt, haal je het plukje er gewoon weer af en begin opnieuw. als laatste prik je er wat zwarte wol tussen en het mondje is klaar

Werkbeschrijving kabouter vilten 053

net zoals bij de oogjes, blijven prikken tot de wol er helemaal in zit

Werkbeschrijving kabouter vilten 054

Proficiat jullie hebben het gehaald, een echt hoofdje :-)

als allerlaatste is er nog de afwerking

kies een kleur voor het lijfje en de muts en neem dunne plukjes die je wikkelt en prikt totdat al het wit verdwenen is

Werkbeschrijving kabouter vilten 057

Werkbeschrijving kabouter vilten 058

Werkbeschrijving kabouter vilten 059

prik alle wol er stevig op

Werkbeschrijving kabouter vilten 060

zoals je ziet zie je de prikgaatjes erg goed,  om dit allemaal een egaler effect te geven ga je er een dun laagje overtrekken, ik gebruikte hiervoor een lichter groen.

De voornaamste regel hier is enkel te prikken rond het gezicht en aan de onderkant, neem dus fijne lange plukken en wikkel ze rond, maak geen nieuwe prikgaatjes waar het niet hoort. Rond het gezichtje komt straks haar en/of baard dus daar mag je prikken.

Werkbeschrijving kabouter vilten 061

Werkbeschrijving kabouter vilten 062

Werkbeschrijving kabouter vilten 063

Wat zijn jullie toch geweldig ! Nu heb je de keuze, wordt het een vrouwtje of een mannetje... Ik koos voor een vrouwtje en gebruikte wat krulletjeswol (dit kan ook perfect met gewone sprookjeswol) voor het haar

Werkbeschrijving kabouter vilten 066

Werkbeschrijving kabouter vilten 068

Werkbeschrijving kabouter vilten 070

Proficiat het is jullie gelukt !

En een mannetjes kabouter zou er bijvoorbeeld zo kunnen uitzien...

Werkbeschrijving kabouter vilten 003

En zoals beloofd verrassing 4

5 004kopie

 


Klein maar fijn

  Klavertje vier 001

 "Klein en fijn, meer moet dat niet zijn", staat al geruime tijd in mijn woordenboek.

Een kleine attentie zegt soms zoveel meer, en omdat ik een vrouw ben van weinig woorden, geef ik graag iets kleins bij eender welke gelegenheid. Ik heb dan ook een voorraad kleine dingetjes in huis ( dat heb je dan als je graag koopjes doet of leuke dingen tegenkomt, "ik kan dat ooit wel eens gebruiken" luidt het dan). Vandaag maakte ik deze attentie helemaal af met als finishing touch een gehaakt klavertje vier. 

Het klavertje maak je zo:

Klavertje vier 002

Klavertje vier 003

Haak 4 lossen

Haak 2 stokjes in de eerste losse

Haak 3 lossen

Halve vaste in dezelfde eerste losse als de stokjes

het eerste blaadje is al klaar :-)

Klavertje vier 004

Het tweede blaadje is net hetzelfde:

Haak 4 losse

2 stokjes in eerste losse

3 losse

1 halve vast in dezelfde losse als de stokjes

en daar is je tweede blaadje :-)

Klavertje vier 005

Klavertje vier 006

Klavertje vier 007

Het derde blaadje opnieuw hetzelfde;

4 lossen

2 stokjes in eerste losse

3 lossen

1 halve vast in zelfde losse als stokjes

Klavertje vier 008

en nummer vier weer hetzelfde liedje ....

4 l, 2 st in eerste l, 3 l, hv in zelfde l als st

maak met een hv vast aan het eerste blaadje en haak nog een steeltje van +/- 10 lossen.

Klavertje vier 009

Klavertje vier 010

Voila klaar !

Laat het geluk nu maar komen !

P.S. voor al de wakkere en detailgevoelige lezers, het klavertje met het engeltje van de eerste foto ziet er misschien wat anders uit. Dat klopt ook , het is wel dezelfde wol maar ik heb gewerkt met een dunnere haaknaald en haakte  3 stokjes ipv 2, zo krijgt je blaadje wat meer "golving". Tis maar dat je eens kunt afwisselen ;-)

 

 

 

 


Vanaf nu te verkrijgen

Teacup 027

Klik op de foto's voor een pop up versie

  Teacup 029

Teacup 040

U bent uiteraard benieuwd welke projecten er allemaal in het boek staan. Ik geef jullie met plezier een kleine rondleiding.

Teacup 028

Teacup 030

Teacup 031

Teacup 032

Teacup 033

Teacup 034

Teacup 035

Teacup 036

Teacup 037

Teacup 039

Teacup 038

En zo gaat het maar door en door in totaal 19 projecten met meer dan 20 patronen voor de prijs van 20 euro.(excl verzendkosten)

U kan uw exemplaar bestellen via teacup [at] live [dot] be

 

 


Teacup BOEK Van Hand tot Hand

Teacup 020

Namens de Teacup presenteer ik jullie:

Teacup 021

Ons eerste boekje VAN HAND TOT HAND ~ speelgoed ~

Het begon september 2009 met een briefje op het prikbord van de school. Een warme uitnodiging voor een gezellig samenzijn bij een kopje thee op dinsdagochtend. En met enkele mama's kwamen er regelmatig samen om handwerk te doen, te praten en gewoon , om samen te zijn.  Nu ruim een jaar later zijn er mooie zaken gegroeid. Er kwamen enkele mama's bij en ook enkele baby's. Naast de theepot staat ondertussen ook een koffiepot. Het is een plek geworden waar we ons kunnen opladen als mama en vrouw. En we smeden plannen.  Doordat er veel plezier wordt beleefd aan het maken van speelgoed voor onze kinderen ontstond het idee om dit met anderen te delen. Met dit boekje zijn we tot een andere manier van uitwisselen gekomen. We hopen dat je er evenveel plezier aan beleeft als wij en ... laat het gaan van hand tot hand!

Zoals je kan lezen gaat het boekje over speelgoed, speelgoed dat je zelf kan maken voor je kinderen, kleinkinderen, neven of nichtjes, buurkinderen, vriendjes,.....

Het boekje bevat 19 projecten met voor ieder wat wils voor de handwerk freeken maar ook voor de net beginnende en zoekende creativeling, zelfs de kinderen zelf kunnen er projecten uit maken.

Met een hart vol liefde en een paar handen kan je mooie dingen verwezelijken, het enige wat je dan nog nodig hebt, is het boekje ;-)

Vanaf maandag 22 november is het boekje online te verkrijgen via mijn blog. U krijgt morgen alle verdere gegevens met nog wat extra foto's van de inhoud.

Tot morgen.