Winke Tinke

Vrijdag 10 oktober is de grote dag !! Dan blaast er een nieuwe wind door Winke Tinke.  Vanaf dan zijn jullie allemaal van harte welkom op de vernieuwde website en wel op volgend adres... WWW.WINKETINKE.NET

Het heeft allemaal wat langer geduurd dan verwacht, vorige lente zijn we begonnen aan de opbouw ervan maar door omstandigheden werd de verandering op de lange baan geschoven. Ondertussen is er dan ook de nieuwe wind die aangewaaid is en dat deed alles in een stroomversnelling brengen.

Sommigen hebben hierover al wel een mailtje met meer info aangekregen maar voor diegene die het niet gekregen hebben, geef ik graag wat meer uitleg.

Vanaf januari wil ik met Winke Tinke enkel nog verder gaan met handwerkjes.  Datgene dat me het meeste vreugde en geluk brengt, datgene wat het diepst in mijn hart zit.  Waarom dan toch een nieuwe website zal je denken?  Winke Tinke zal een plekje worden waar je terecht kan voor inspiratie, tips en heel wat informatie over de seizoentafel en zonnekindpoppen.  Daarnaast wil ik een klein gamma handwerkjes aanbieden en blijf ik poppen maken op bestelling.  De verkoop van materialen, boeken en stockmar producten is er dus niet meer.
Ik ben erg dankbaar voor de mooie kans die ik gehad heb  om dit alles uit te proberen en om er "wijzer" van te worden, want tenslote ben ik weer een stukje dichter bij mezelf, ik ken weer een ander stukje van mezelf.

Tot vrijdag dus voor de "officiële" opening met een geschenkje voor iedere bezoeker !

Winketinkeblog_3


De beurs

Ook al was het niet de eerste keer, toch had ik deze keer erg veel zenuwen en ze werden serieus op de proef gesteld die morgen.  Bij het uitladen van de auto viel de standaard van de venusgaren om en ja alle kleurtjes lagen dus vrolijk op de grond.  GGGGGRRRRRRRRR tanden bijten en proberen je hoofd erbij te houden, de controle te bewaren. 

En daar is dan de hulp..... de bewoners van Widar brachten ons een warm welkom en kwamen enthousiast alle dozen mee naar binnen dragen. Op een mum van tijd stond al het materiaal aan de tafels en konden we sneller dan verwacht beginnen opzetten. 
Dat kwam natuurlijk goed uit want het venusgaren moest nog op hun plaats komen.

Beurs_widar_001_2

De rest van de dag liep gesmeerd en er was een gezellig sfeertje.

Beurs_widar_003

Beurs_widar_004

Beurs_widar_005

Beurs_widar_007

Eind goed al goed.

oh ja en de bruine koffer ...
Het_laatste_006

En Lisa en Robin zijn nog niet verhuisd...
Kleur

Voor diegene die de herfstbeurs hebben bezocht, hoef ik niet veel te zeggen.  Voor diegene die er niet konden geraken, kan ik zeggen.... Je hebt wat gemist!

Herfstbeurs_013

We hebben allemaal kunnen genieten van een heerlijke en gezellige dag.  Gevuld met muziek, leuke babbels, warme ontmoetingen, lekker eten en een goede verkoop.
Maar de dag bracht ons ook nog wat anders.  Een tussendoor bezoekje aan de huisartsenwachtpost.... Stijn is namelijk lelijk gevallen en had daardoor een erg diepe snee vlak boven zijn wenkbrauw.  Gelukkig werden we ook nu weer omringd door fantastische en warme mensen die het mogelijk maakten dat alles vlotjes is verlopen. Stijn is ongelooflijk flink geweest en is nu de trotse eigenaar van enkele draadjes in zijn voorhoofd. Dit maakt deze dag nog onvergetelijker natuurlijk.

Herfstbeurs_016

Naar deze dag had ik erg lang uitgekeken.... en zoals dat dan gaat, is de dag zelf voorbij gevlogen. ( een goed teken zeg ik altijd)  hoe zeer ik het ook allemaal in me heb opgenomen en genoten heb, heb ik me toch ook proberen af te sluiten,  niet letterlijk natuurlijk.Maar wel op energetisch vlak.  In het verleden voelde ik me na een beurs altijd" leeg" ,maar dan ook echt leeg ,zowel fysiek als emotioneel.  Ik constateerde dat ik me volledig openstelde en zo dus ook mijn eigen energie liet wegstromen.  Terwijl het op momenten zoals deze, momenten die me plezier en vreugde brengen, net andersom zou moeten zijn, ik zou me moeten opladen door die vreugde.  Gisteren heb ik doorheen de dag mezelf enkele keren bewust gemaakt op deze "afsluiting".  Ik stelde me dan voor dat mijn eigen energie (rond mijn zonnevlecht) niet kon ontsnappen, het deurtje toe bleef .  En ik zag mezelf omgeven door licht,alsof in een glazen bol maar dan van licht een constant voortdurende stroom van licht en energie. 
Balans na de dag.... ik had ongelooflijk zere voeten en was blij om mijn bedje op te zoeken, maar emotioneel voelde ik me niet "leeg", integendeel ik voelde me opgeladen en vooral had geen hoofdpijn.
Een gouden tip dus die ik nog vaker ga gebruiken en niet alleen op beurzen....

Naast werken ( hoewel ik dat niet echt als werken ervaar, maar ja het is wel mijn werk hihi) heb ik mezelf getrakteerd op een ruiker kleuren.

Herfstbeurs_019

Voor elk seizoen een waaier kleuren.  Mijn seizoentafel zal niet weten wat haar overkomt. hihi !


op stap

Wat voelt het toch heerlijk om alles weer te kunnen ruiken en verlost te zijn van al dat snot !! hoewel helemaal verlost ben ik nog niet, maar ik kan al dingen doen zonder dat er telkens een zakdoek mee aan te pas komt.  Nu zit het enkel nog op mijn stem en keel, de salie thee mag dus nog effie blijven.

Voor de rest komt zaterdag wel erg dichtbij, ik heb nog één belangrijk werkje af te werken.  Maar voor dat kan gebeuren is er nog iets heel speciaals....

Winke_tinke_op_verplaatsing_003

Morgen gaan Moeder Aarde, Winke Tinke, mevrouw muis en ikzelf op bezoek in Landers klas.  Wij gaan er vertellen over de seizoentafel.  De kinderen zijn zelf herfstschatten gaan zoeken in het bos en wilden graag een herfsttafel maken.  Mijn oogjes begonnen al direkt te fonkelen natuurlijk, dus stelde ik voor aan de juf om er een  "echte " seizoentafel " van de maken.( met de nodige uitleg)  Ze nodigde me  direkt uit om naar de klas te komen en samen met de kinderen hierrond te werken.   
Naast het werken aan de seizoentafel heb ik voor de kinderen ook nog een klein poppenspelletje in petto met echte herfstmannetjes en diertjes. 
Ben wel erg benieuwd hoe het zal lopen morgen, maar één ding staat vast, ik geniet er nu al  van.  Dit maakt me op nen wip en ne gauw genezen ! ; )een update

Ons Michaëlfeest was fantastisch !! helemaal in de Michaëlsfeer maakten we een groot oogstvuur, drakenbrood en een mooie herfsttuin met de draak, de jonkvrouw En ridder Joris.  Onze kindjes waren erg enthousiast en hebben alles uit hun lijfjes gespeeld wat ze maar konden, ze waren s'avonds dan ook erg moe maar o zo voldaan, net zoals wij, van zo'n hele dag buiten bezig te zijn kan je zo'n heerlijk voldaan gevoel krijgen.
Wat deze dag bij mij heeft gebracht is ook wel speciaal.  Toen ik 's avonds de dag nog even liet afspelen in mijn hoofd kwam ik tot de vaststelling dat ik heel de dag aan niets anders gedacht heb dan met wat ik bezig was..... het volop beleven en opnemen van het feest.  Een hele prestatie voor mij.  Als er iets is waar ik veel moeite mee heb, is het wel me verbinden met de situatie waar ik op dat moment mee bezig ben, zo kan ik koken en ondertussen al alle taakjes aflopen die nog moeten gebeuren of dromen over dit en dat.... Dit gevoel van verbondenheid bewust meemaken is een belangrijk moment in mijn leven.

De ontmoetingsdag.
Ook een rijkelijk gevulde herfstdag met erg fijn gezelschap en een goeie verkoop. Dank je wel aan iedereen voor jullie steun en lieve woordjes tijdens de deadlineweek...

Ontmoetingsdag_004

Ondertussen is alles hier weer zijn gangetje, jongens naar school en ik moet dringend beginnen aan de volgende beurs, 18 november te turnhout, omwille van weer niet met zo'n weekdeadline te maken te hebben hihi. Maar eerst nog eens een grote poging doen om rode kool ingeburgerd te krijgen !!! Niemand van ons gezin buiten ik lust dit, maar ik hou vol !!haha.  Met mijn familierecept kan dat toch niet mislukken !!  Een gouden regel bij dit familierecept, 7 ingredienten: rode kool, evenveel stoofappelen, ajuin, water, peper , zout en suiker.
Fingers crossed !

Rode_kool

Alleen voor deze prachtige vorm zou je toch al rode kool willen eten, toch?


Mijn boompje

Boom_003

Hij staat wel niet in ons tuintje maar het is toch een boom !!  Een tuin met een boom of bomen, daar droom ik al lang van, spijtig genoeg zullen we daar nog wel wat op moeten wachten, ondertussen kan ik volop genieten van mijn boompje....... Nu is het een eik, maar het kan evengoed een appelboom, noten boom of zelfs een japanse kerselaar worden, ik ga nie weten wat ik eerst moet kiezen.....
Ik heb er lang naar uitgekekenen en veel zitten wikken en wegen of ik hem zou maken, het patroon was al even in mijn bezit, (is trouwens ook te koop via winke tinke) maar ik vond niet het geschikte vilt, ik wilde echt een sprookjesvilt, waar verschillende kleuren in elkaar overvloeien.  Begin september vond ik toch de juiste persoon. Ik kocht het vilt bij Herba Lana, Monique kleurt zelf haar vilt en dit met natuurlijke  verf.   Het is echt een groot verschil, het vilt lijkt echt te leven, er zit veel meer "structuur " in.  Ik was er meteen aan verkocht.

Boom_001

In de stam zitten echte trollenhoofdjes...  over deze details zou ik zoveel willen zeggen, maar dat lukt me niet, het is hier eerder een gevoel dat spreekt zonder woorden.
Als bladeren wordt er sprookjeswol gebruikt. De wol is er los opgelegd en dus makkelijk vervangbaar naarmate de seizoenen veranderen. Stilaan zal er meer en meer bruin en rood te zien zijn... en zo volgen we verder het jaar met de jaargetijdenboom.

Boom_004

Ik wens jullie een mooie eerste herfstdag !!


Homeparty

Homeparty_002

De spits is eraf.  Na mijn eerste beurs is nu ook de eerste homeparty een realiteit, die me enorm goed bevalt! Ik had wel wat "gezonde" zenuwen vooraf en dit samen met een portie enthousiasme, maakte de avodn voor mij een waar succes.  De planning is wel wat anders verlopen dan ik in mijn hoofdje gedacht had maar daar hou ik wel van, kijken wat de avond je brengt.  Er was nogal veel interesse voor de verschillende popjes en hoe deze gemaakt worden en wat de basispatronen zijn.  Als kers op de taart had ik natuurlijk ook een knutselproject voorzien om samen te maken.  Om hier een keuze in te maken vons ik echt niet simpel.  Tenslotte weet je ook niet wie er aanwezig is en hoeveel ervaring ze hebben op naaigebied.  Mijn keuze is dan uiteindelijke gevallen op de zwaan.  Een erg leuk patroon dat niet veel ervaring vraagt maar direkt wel een sierlijk resultaat geeft.  Dit was voor mij opnieuw een hele ervaring, uitleggen en verderhelpen waar nodig is ............ hierbij kreeg ik ook weer dat zalige gevoel vanbinnen, waar je helemaal warm van wordt, kortom doen wat je graag doet.   Acht sierlijke zwanen werden gisteren geboren en het was niet altijd voor iedereen even simpel, proficiat dames !!

'S avonds in bed kon ik niet in slaap vallen, de avond speelde elke keer opnieuw in mijn gedachten.  maar het waren heerlijke gedachten waardoor ik uiteindelijk met een warm gevoel in slaap viel.

Ik wil graag mijn gastvrouw Ann nog even bedanken voor de gastvrijheid en de prachtige ruimte die ze voor ons ter beschikking stelde. 
En ja tussen al die drukte door ben ik rats vergeten om sfeerfoto's te nemen.  Oeps sorry, tzal voor de volgende zijn....Zomer

Zomer_07_011

Gelukkige Zomer !! (of klinkt dit niet?)  Klinken of niet, ik wens jullie een fijne eerste zomerdag.  De zomer is altijd al mijn lieveling geweest, naast vakantie is dit ook het echte buitenseizoen, vooral het begin van de zomer , deze tijd dus, vind ik zo heerlijk, het lijkt  wel of de natuur echt op haar hoogtepunt is,  In feite is het ook wel zo want vanaf midzomer gaan de dagen weer korter worden en begint de aarde stilaan weer aan haar inademing. Je moet maar eens naar de bomen kijken, die staan zo mooi, zo VOL en langs de beekjes zijn er prachige waterplanten.  Juni is voor mij een mooie natuurmaand waar ik erg veel van geniet.

Zomer_07_005

Ook onze seizoentafel is in zomerstemming. De kabouters genieten van een welverdiende vakantie aan het meer. Moeder aarde is goed beschermd tegen de zomerse zonnestralen en vlammetje vuur heeft het kampvuur al aangestoken.

Zomer_010

En over seizoentafel gesproken, via Winke Tinke kan je je inschrijven om 4 keer per jaar de seizoentafel-nieuwsbrief te ontvangen , boordevol tips en ideetjes om zelf aan de slag te gaan .  De eerste is net klaar en staat natuurlijk helemaal in het teken van de ZOMER.


het houten werkstuk

Ik hou jullie niet langer in spanning.  Ik beloofde jullie maandag meer foto's van het mysterieuse houten werkstuk.  Ik wilde eerst wachten tot de laatste dag van de week, maar ooh ik ben zelf ook altijd veel te nieuwsgierig, dus dat kon ik jullie niet aandoen.

Stockmar_display_008

Mijn schat werkte dus in opdracht ! En ik weet dan ook de beste te kiezen voor zulke jobkes.  Je weet misschien nog wel ,binnen 1,5 week heb ik mijn eerste Winke Tinke beurs en er zijn heel wat deadlines te halen.  Zoals deze display voor de stockmar krijtjes en blokjes.  De leverancier heeft geen promotiemateriaal waaronder displays, dus..... maakten we het zelf, want, zeg nu zelf die blokjes en krijtjes zomaar ik een plastieken tupperware doos , dat gaat niet,toch?  Dus zochten we naar iets typisch Winke Tinke stijl. En het resultaat is zelfs mooier dan ik ooit had kunnen dromen.  Zo'n projecten zien er altijd erg simpel en duidelijk uit in mijn hoofd maar het is wel mijne schat die het telkens tot en prachtig resultaat kan brengen, echt gouden handen heeft hij. Dus nogmaals schattie, ontzettend bedankt voor dit prachtige werk, ik noem het zelfs een echt kunstwerk.  Ja, het is ondertussen al wel duidelijk zeker dat ik er vol van ben, echt ik vind het adembenemend mooi, ik heb er al heel de week naar zitten kijken ,aankomen, ruiken, ooo heerlijk !! Mijn beurs kan al niet meer stuk !

Stockmar_display_004


Winke Tinke

het is zover , het is zover, ik moet het jullie vertellen, ik sta te springen van ongeduld.  Ik kan het niet langer voor mezelf houden.  Al maanden ben ik hier mee bezig, vooral papierwerk en opzoekwerk maar nu is het officieel ! Maandag ben ik naar het KMO kantoor gestapt en heb ik mijn ondernemingsnummer aangevraagd,  officieel start ik vanaf 1 april ( neeeeeeneeeee geen grapje).
Mijn droom die ik al zolang koester is werkelijkheid geworden.  WINKE TINKE is geboren.  Zo zal mijn winkel heten, WINKE TINKE.

Stalenkaarten_004

Jullie zullen zich misschien wel afvragen, wat voor winkel het dan wel zal worden.
Allereerst zal ik al zeggen dat het niet een "echte" winkel zal zijn, althans voorlopig nog niet, ik heb geen pand gehuurd.  Ik zal mij in het begin concentreren op ouders van de steinerscholen, leefscholen en freinetscholen in de regio, ik ga seizoentafelavonden organiseren bij de mensen thuis en op beurzen staan. Wat ik zoal zal aanbieden:  Stockmar producten, vilt, wol, seizoentafelmateriaal, poppenmaakmateriaal, prentkaarten, christofoorboeken en eigen handwerk.  Er is een website in de maak www.winketinke.be, waar je al mijn producten zal kunnen bekijken in fotoalbums, er zal ook meer uitleg staan over de seizoentafelavonden en een agenda van de beurzen waar ik te vinden ben. Officieel zal mijn website geen onlineshop worden omdat dit strikt genomen niet mag in ons huis, maar je kan me altijd mailen voor de producten, ik stuur ze graag naar je toe.

Het leukste van al de voorbereidingen vind ik de stalenkaarten en catalogi, oohh ja wees maar zeker dat ik daar van geniet. Het moeilijkste is dan weer een keuze maken, want ik kan natuurlijk niet starten met alles. En ik heb nog wat beslissingswerk te doen voor 1 april.

Ik hou jullie verder op de hoogte.

P.S. Er staat wat nieuws in mijn shop