Iets loslaten.... het is voor mij een heuse beproeving.  Ik voelde het al een hele tijd maar wilde en kon er niet aan toegeven.  met als gevolg dat deze blog stilaan meer en meer achterwege geschoven werd tot ie helemaal in een hoekje zat, verdrongen en verstopt......  maar hij bleef maar aan mij trekken en vragen om een beslissing te nemen.  Tot voor kort kon ik het niet loslaten en nu ik hier zit te typen voel ik opnieuw de krop in mijn keel komen. 

Hoe moeilijk het ook voelt , het is wel de juiste beslissing.

Het is een hoofdstuk in mijn leven dat afgesloten wordt, mijn bloghoofdstuk is teneinde.   Tijdens mijn jaren als thuisblijfmama was dat mijn verbinding met gelijkgestemde, mijn oplaadpunt als het een mindere dag was, het hielp me te kijken naar de mooie kleine momenten, ik genoot van jullie reacties en interacties.  Ik werd geïnspireerd en inspireerde jullie op mijn beurt.

10 fantastische blogjaren vol mooie herinneringen die ik in een boekvorm zal omtoveren (via into real pages.)

Wat 2017 me nog allemaal zal brengen is nog een raadsel, wat ik mezelf wil schenken dit jaar is eerlijkheid en liefde voor mezelf, eerlijk naar mezelf toe, hoe ik me voel en hoe ik daar mee om ga, op een liefdevolle en milde manier.. en met dat schepje mildheid wil ik mijn leven verder vieren.  In de zomer zal ik mijn 40 ste verjaardag vieren en vieren we onze 20ste huwelijksverjaardag  :-) .  Ik stap verder in verbinding met mezelf en in verbinding met anderen want een leven zonder verbinding zou ik me niet kunnen voorstellen.....  het voelt bijna alsof ik een upgrade gekregen heb, want sinds enkele jaren mag ik elke dag verbinding maken met mijn klanten.  Dans ik met prachtige mensen tijdens mijn wekelijkse biodanzales en maak ik verbinding met mezelf en mijn diepste creativiteit via Vedic art *.  Daar ben ik zo dankbaar voor... 

met deze dankbaarheid stap ik nu verder op mijn levenspad en neem afscheid van mijn blog....  

Ik dank jullie allen uit het diepst van mijn hart voor deze wonderlijke verbinding die ik mocht ervaren.  

Ik stuur jullie allen veel liefde, Licht en kleur.

dikke knuffel

Ilse

20150518044500448

*Vedic Art is een schildermethode die onlangs in mijn leven kwam, bijna als een bliksemflits , zo snel en het verlichte me helemaal en bracht passie naar boven.  passie voor het leven, voor de verwondering, speelsheid.  

“Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen.
Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert.”
Curt Källman

meer info vind je hier

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Deuren ....

Stel je voor, je staat in een mooie ruime kamer , met vlak voor je een deur, eentje die je elke dag open doet en die je ontzettend goed kent, de deur draagt het bordje "mama zijn"..... tot op een dag dat je beseft dat er in die mooie kamer nog meerdere deuren zijn, die waren er al heel de tijd maar je merkte ze niet op.  Plots staan er meerdere deuren op een kier en roepen ze om je.  Het wordt een beetje chaos in je hoofd want help waar leiden die deuren naartoe en wat willen ze van je  en wat dan met de mama deur, kan je meerdere deuren tegelijk binnen gaan ???   Maar broertje Verlangen wint en wordt gesteund door zijn zus Vertrouwen.  De deuren roepen maar gaan niet vanzelf open, , je moet ze zelf open duwen, en dan ......wanneer ze open gaan komt er plots VEEL meer licht binnen, veel meer kleur .... WAUW wat een verscheidenheid , wat een pracht.  En dat is er allemaal voor jou om te ontdekken.  Mooie vrouw die je bent ...   

 

 


Terrasjesweer.....?

....... teutenjeraar...... parapluweer is het ja, nondedju.  

Nu heeft ne mens eindelijk eens een fatsoendelijk terras, en krijgen we niks anders dan regen.   Maar ja kmag nie klagen en zagen zeker....  Helpen doet het alvast nie, da klagen, want ook vandaag blijft de zon weg. 

Ons terras

P1000849

inclusief kruidentuintje :-)

P1000848

schoon hé.

als ik vanuit de tuin naar het huis wandel zie ik dat waar ik al jaren van droom, ons droomhuis, waar we al die jaren al aan gewerkt hebben, dat kwam plots bij mij binnen, en dat enkel door het leggen van een terras.  ooh ik ben zo gelukkig met ons terras.  Nu nog wat zon en het eerste terrasfeestje is een feit :-)

 


effie een cake blogje

Elk jaar opnieuw kijk ik uit naar de rabarber en alle overheerlijke dingen die je daarmee kan doen, of beter gezegd, rabarbertaart , rabarbercake, rabarbersap, rabarberconfituur.....

Toen we dit huis kochten stonden er wel 15 grote rabarberstruiken, met stengels van 5 cm dik,  nee nee ben niet aan het overdrijven ! Ik deelde al verschillende planten uit maar nog hebben we een grote opbrengst elk jaar, dit is dus gewoon een rabarberhuis met een rabarbervrouw.  Ohh ja ,klinkt wel leuk.

Onze rabarber in onze tuin...  zoals ik al zei zijn we dus bevoorrecht met deze dikke rabarberstruiken, Mijn opa zei vroeger altijd om dikke stengels te krijgen moet je de kleine pietluttige stengeltjes eruit trekken, zodat de plant gestimuleerd wordt om te groeien,  voor mensen met een jong plantje , veel rabarber eten, zodat ie snel dikker gaat groeien. je kan natuurlijk ook altijd een stek vragen aan iemand die veel en grote planten heeft ;-)

P1000706

P1000702

P1000703

 

P1000699

Elk jaar probeer ik wel een nieuw recept uit maar nu heb ik het allerbeste recept voor rabarbercake van de hele wereld gevonden ,dit is de kers op de (rabarber)taart,  Sappig, zoet en zure smaak !! Dit is een blijvertje !!

P1000697

Het recept komt nota bene gewoon uit het nieuwsblaadje van colruyt.  Dus ver moet je nie zoeken, in dit geval komt het gewoon naar je toe :-)

 

400 gr rabarber

1 bio appelsien

250g ricotta

125g boter

3 eieren

2 eetl amandelschilfers

150 gr zelfr bloem

150 gr suiker

2 eetl bloemsuiker

 

rabarber in fijne stukken snijden, rasp sinaasschil tot 1 eetl zeste

mix boter en suiker, voeg ricotta toe, mix eieren een voor een onder tot glad mengsel, zeef de bloem boven het deeg en goed roeren, meng rabarber en zeste erdoor.  bekleed vorm met bakpapier en giet het deeg erin, maak inkeping in de lengte van de cake en bestrooi met amandelschilfers.   Zet 1 uur in over op 180 .  De cake is klaar als u er een mes in steekt en de het droog uitkomt.

( ik heb de cake 1u en 10 min laten bakken)

Zit u soms ook zo te klungelen als u bakpapier in de bakvorm wil krijgen?  Dan heb ik hier een kei goeie tip voor jullie.  hou het bakpapier even onder de kraan, en wring het gewoon uit, zo kan u het in eender welke vorm leggen zonder dat het meteen weer wegspringt :-)

P1000544

P1000545

bakpapier dat natgemaakt is kan je heel makkelijk in de juiste vorm leggen

P1000546

ziezo geen bakpapiergevecht meer !

en nu ga ik nog een stukje cake eten :-) Smakelijk

 

 

 

 


Inspiratie in Tienen

Vorige week gingen we op tuinbezoek naar Yggdrasil.  Altijd al een wens om daar eens te mogen rondlopen.  Nu was het opentuindag en plantverkoop dus het ideale moment.

Met enkele kinderen , manlief en een vriendin stapten we de auto in richting Tienen.  Het weer was ons meer dan goed gezind en zo konden we ongestoord kijken en inspiratie opdoen. 

P1000618

P1000574

Voor onze overtollige stenen is er al een bestemming :-)

P1000585

P1000604

P1000589

P1000627

P1000631

Kruidenspiralen met ernaast een ingegraven waterton gevuld met stenen en water, om insecten aan te trekken.

Vaststelling, kippen niet in de boomgaard, bodem rond bomen blijft anders niet goed bedekt met mulch, dat moeten we hier toch nog eens goed bekijken zene.   We hebben in elk geval kippen teveel, das een feit

dus indien iemand graag wat kippen heeft, we hebben 4 hennen met of zonder haan in de aanbieding :-) Wyandotte krielkippen.

P1000653

P1000652

 

 


Bloesemtijd

Dat is een titel die ik de afgelopen jaren al herhaaldelijk getypt hebt, voel ik nu, maar het blijft een prachtig schouwspel ieder jaar opnieuw.  Ik laat me er dan ook graag door verwonderen.

En zo gebeurt het dat ik gewoon op een gewone werkdag een mailtje aankrijg met als titel.... "speciaal gestopt voor u !"  Ja dan vraagt ge u wel af wat er in da mailtje staat.... awel voor deze ene keer moogt je eens meekijken met mijne mail.

IMG_20160422_150804

Toch prachtig hé....

het mailtje kwam dus van mijn schatteke , die tijdens zijn werkdag langs deze bloemenlaan passeerde en speciaal voor mij stopte om er een foto van te trekken.   Toch lief hé.  En ook leuk om te weten dat hij zelf ook even stilstond bij dit moment, twee keer kado :-)

In onze tuin doen de bloesems het ook goed.

P1000562

 


Kadootjes

Wat is het toch leuk om kadootjes uit te delen. Daar word ik echt gelukkig van.  En jullie ook, dat is leuk om te horen. 

Van enkele mensen heb ik nog geen reactie teruggekregen of ze graag een postkaartenset ontvangen. ( pascalle? ) En aan Christina zou ik graag willen  vragen om haar adres even door te mailen, indien ze graag postkaarten ontvangt want ik kan je niet bereiken via de mail in je reactie, ik krijg telkens een foutmelding.  Marlies, stuur je mij ook nog even je adres door via mail. bedankt

Naast de postkaarten deelde ik nog andere kadootjes uit deze week.  Eentje voor een schattig lief klein meisje in onze straat.

P1000498

Ik brandde de tekst en tekening van het geboortekaartje over op een mooie houten schijf.  De kleinere schijfjes zijn om de voorraad kadootjes weer wat aan te vullen.  Altijd handig om dat bij de hand te hebben. 

Nu werd ik deze week zelf ook verwend met kadootjes, en ja daar word ik ook gelukkig van hihihi :-). Ik werd overspoeld met leuke reacties en felicitaties voor mijn blog.  Dank jullie wel.

Het had geen stoppen blijkbaar dei kadootjes want maandag kreeg ik nog een kado, als ruil voor wat bevruchte eieren die ondertussen al kippetjes geworden zijn.... zou ik wat boomschijven krijgen.  Bij gelegenheid zou ik ze kunnen oppikken.  Nu maandag moest ik in de buurt zijn met de auto en kon ik ze gaan ophalen :-)  woow wat een kado .

P1000499

Vooral die twee rechtse zijn joekels van boomschijven.  De dunne schijven zou ik graag tegen onze terrasmuur hangen, hopelijk zijn ze daar niet te dik voor.  en van de andere kunnen we misschien een insectenhotel maken  of een leuk tafeltje......

Op dinsdagavond kregen we nog een kado, met luid geroep van de jongens die buiten aan het sjotten waren, werden we naar buiten geroepen en het was een oogverblindend kado, zo mooi.... kijkt u even mee

P1000487

Ons huis volledig omhult door de regenboog.   Natuurkadootjes zijn altijd bijzonder en een tikkeltje magisch.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vandaag :: 11 april 2016

Joepie vandaag de langverwachte dag, ik dacht zo, laat ik dit nieuws even persoonlijk aan jullie vertellen.  In volle ochtendglorie en net uit de douche  :-) .  Hopelijk lezen jullie hierna nog altijd mee hihihihi

Ik heb na deze opname wel bedacht dat het opnemen van een video niet zo evident is en erg zenuwslopend, dus ja geef mij maar mijn blogteksten, dan kan ik rustig nadenken over wat ik zeggen wil.

Maar dit geheel terzijde want we vieren dus feest vandaag, groot feest en daar horen jullie natuurlijk ook bij.  Zoals ik al vertelde in het filmpje ga ik kadootjes uitdelen, voor jullie allemaal !!!  Ik maakte voor jullie deze  'mama ilse postkaarten'. 

Laat een reactie achter hier of via facebook en ik neem verder contact met je op.

Oh ja ,geef wel even je voorkeur door, er is keuze uit 2 sets, een bloemenset of een handwerkset.

P1000479

P1000484

 De postkaarten staan te popelen om uit te vliegen..... tot snel

 en dit was die eerste blogpost 10 jaar geleden .....

 

 

 

 


Zon brengt ons naar buiten

Vorig weekend was het zomergevoel daar, we konden er niet aan weerstaan, we openden officieel het barbecueseizoen :-) Heerlijk met vrienden rond het vuur.

De zon doet alles kriebelen....

P1000439

Ook onze poes Spike kon er niet aan weerstaan en zocht een heerlijk plekje in onze moestuin

P1000442

Tussen het luieren door deed ik nog wat tuinwerk , wat moestuin en kippenren reorganisatie.

P1000447

P1000455

en die poes die heeft er daar erg naar haar zin.

P1000450

Als afsluiter van deze zomerdag kreeg ik nog een boeketje bloemen van Saartje, niet zomaar gewoon bloemen , de meest bijzondere van de hele wereld, " mama dit zijn bloemetjes met lippenstift, speciaal voor jou " !  ( het rode randje )

P1000462

Dan smelt mijn moederhart.